Prémiový obsah
★★★
4.9K čtenářů
1 h 5 m
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
oblíbenou zeleninu, uvaříme ji v jiném hrnci, s kysaným zelím Přidáme maso, koření a krátce podusíme, zelí si nakrájíme
Zelí očistíme, vykrojíme košťály a nakrájíme na nudličky Papriky naplníme ochuceným zelím a naskládáme je do
Hermelín podélně nařízneme. Cibuli a česnek nakrájíme na plátky. Do připravených sklenic střídavě vrstvíme
Na nálev s svaříme osolenou a opepřenou vodu. Poté necháme vychladnout. Do nádoby naskládáme vrstvu propíchaných
Rajčata omyjeme, slupky nařízneme a dáme do vroucí vody, poté zchladíme a oloupeme. Dužinu rajčat nakrájíme
Česnek pokrájíme, společně se slaninou orestujeme dozlatova, houby namočíme, pokrájíme a přidáme ke slanině
Cibuli nakrájíme na kolečka, pažitku a cibulku nasekáme. Do sklenice dáme sýr, koření, sůl, cibuli, pažitku
Cibuli nakrájíme na kostky a osmahneme na másle. V míse smícháme maso, osmahnutou cibuli, prolisovaný
Špenát opereme. Zbavíme ho řapíků a listy nakrájíme na menší kousky. Čili papričku najemno nasekáme.
Všechnu zeleninu očistíme, cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli zpěníme v hrnci na oleji a přidáme