7.8K čtenářů Přidat komentář

Nákyp z kyselého zelí

1 h 50 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Nákyp z kyselého zelí

  1. Brambory omyjeme, uvaříme v osolené vodě, slijeme, necháme odpařit a okapat.
  2. Oloupeme a nakrájíme je na kolečka.
  3. Kyselé zelí slijeme a necháme okapat, pak ho mírně vymačkáme a rozkouskujeme dvěma vidličkami.
  4. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, rajčata omyjeme a rovněž nakrájíme na kolečka, přičemž odstraníme stopky.Kyselé zelí rozdělíme do vymaštěné nákypové formy v odpovídající velikosti, navrch rozdělíme vějířovitě brambory, cibuli a rajčata.
  5. Na omáčku rozděláme smetanu s kyselou smetanou a vejci.
  6. Pikantně ochutíme kořením a přelijeme přes nákyp.Anglickou slaninu dokřupava osmahneme na pánvi bez tuku spolu se sýrem dáme na nákyp.
  7. Zapékáme v troubě předehřáté na 175 °C asi 30 - 40 minut do zlata.
  • 800 g brambory
  • 800 g kyselého zelí
  • 2 cibule
  • 4 rajčata
  • tuk (na vymazání)
  • 200 ml smetana
  • 200 ml smetana (zakysaná)
  • 2 vejce
  • mletý pepř
  • sůl
  • pálivá mletá paprika
  • sladká mletá paprika
  • mletý anýz
  • 150 g plátek anglická slanina
  • 100 g sýr (strouhaný)

Jak uvařit sypkou rýži

Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.

Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.

A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.

Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.

Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.

Nákyp s kyselým zelím
1.5K
janapozarova
★★★

Nákyp s kyselým zelím

Zelí osolíme, brambory nakrájíme na tenké plátky, osolíme Do formy dáváme brambory, zelí na střídačku a mezi

Bramborák s kyselým zelím
283
redakceTerka

Bramborák s kyselým zelím

Přidáme zelí a nakrájenou slaninu.

Kyselé zelí Choucroute
272
redakceTerka

Kyselé zelí Choucroute

opečeme ho na oleji velké zapékací míse dozlatova, zelí Zakryjeme zbylým zelím a kořením.

Polévka z kyselého zelí
2.7K
franckova
★★★

Polévka z kyselého zelí

orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené kyselé zelí, nastrouhaný česnek, posypeme mletou červenou

Lívanečky z kyselého zelí
6.8K
Kuchař Berda
★★★

Lívanečky z kyselého zelí

Zelí vytáhneme na síto a necháme ho důkladně okapat Potom zelí ostrým nožem na prkýnku nasekáme na malé

Zelňačka z kyselého zelí
104.1K
Redakce Recepty.eu
★★★★★

Zelňačka z kyselého zelí

Kyselé zelí propláchneme, zalijeme vodou, jemně osolíme Pak je přidáme do zelí s vodou, šunku nakrájíme na

Halušky s kyselým zelím
2.1K
Redakce Recepty.eu
★★★

Halušky s kyselým zelím

Nasekanou cibuli opražíme na tuku, přidáme nasekané kyselé zelí, uvařené halušky a společně promícháme.

Fazole s kyselým zelím
9.6K
Kuchař Berda
★★★

Fazole s kyselým zelím

Fazole přes noc namočíme do studené vody a uvaříme doměkka. Cibuli nakrájíme na kostky a zpěníme na tuku

Podzimní segedín s kyselým zelím
129
sandra

Podzimní segedín s kyselým zelím

Zatím nakrájejte zelí, dejte ho do hrnce, podlijte Až bude maso hotové, přidejte k němu zelí a na plotně

Polévka z kyselého zelí s párkem
566
redakceTerka

Polévka z kyselého zelí s párkem

Zelí nakrájíme a dáme ho vařit do osolené vody. zaprášíme ji moukou, rozředíme trochou vody a přilijeme k zelí

Zapékaná pohanka s kyselím zelím
2.8K
Redakce Recepty.eu
★★★

Zapékaná pohanka s kyselým zelím

dno dáme pohanku, poté klobásky, zeleninu a nakonec zelí

Čočková polévka s kyselým zelím
6.5K
Kuchař Berda

Čočková polévka s kyselým zelím

Čočku uvaříme do poloměkka, přidáme k ní nakrájené zelí