Tvrdou hořčici zakápneme šťávou z citrónu nebo pomeranče, trochou oleje a rozmícháme.
Získáme opět správnou konzistenci a navíc zajímavou chuť.
Mrkev osolíme, poprášíme skořicí, pokapeme olejem a , česnek a 2 lžíce oleje.
Očištěnou mrkev osušíme a podélně překrojíme. Směs nalijeme na mrkev a důkladně promícháme.
Mícháme, až se máslo vstřebá a mrkev zavoní podlijeme Když je mrkev měkká , dochutíme cukrem a citronovou
Když je maso téměř měkké, přidáme mrkev pokrájenou Mrkev přisolíme, nepatrně osladíme, okyselíme a okořeníme
Mrkev nakrouháme na kolečka a orestujeme na oleji, Mouku rozmícháme v mléce a nalijeme k mrkvi, dochutíme
Na másle orestujeme cibuli, přidáme mrkev nahrubo, orestujeme slaninu, přidáme maso a opečeme, přidáme směs mrkve