4.2K čtenářů
1 h 30 m
Kuchař Berda
Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.
Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.
Spirála by měla být celá ponořená.
Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.
Omyté brambory uvaříme doměkka. Poté oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli, papriku a cuketu očistíme
Zeleninu si povaříme v osolené vodě, aby byla napůl měkká. Salám nakrájíme, sýr nastrouháme, smícháme
Zbylý salám nakrájíme na proužky a nasypeme na nákyp Sýr nakrájíme na kostičky a nasypeme ho na nákyp, přelijeme
Větší kostky vepřového masa promícháme s prolisovaným česnekem, solí, kmínem a nahrubo nakrájenými dvěma
Brambory si uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na kostičky, papriku
Zeleninu očistíme, uvaříme v osolené vodě doměkka, květák rozebereme na růžičky, hrášek necháme okapat
Očištěnou zeleninu uvaříme v osolené vodě doměkka, květák rozebereme na růžičky, ostatní zeleninu drobně
Vše spaříme a necháme vychladnout. Okurky zavařujeme spolu s 5 zrnky pepře, 3 kuličkami nového koření
Střeva si buďto dobře vypereme nebo si koupíme na jatkách (u řezníka) a nařežeme je cca na 30 cm a zašpejlujeme
Maso nakrájíme na stejnoměrné kusy, osolíme, okořeníme kmínem a potřeme prolisovaným česnekem. Do pekáče
Vepřové maso uvaříme v osolené vodě s pepřem do měkka. Poté koření vyjmeme a maso a vnitřnosti i s kůžemi