3.1K čtenářů
1 h 40 m
Kuchař Berda
Koláče s drobenkou budou šťavnatější, když je ihned po upečení mírně pokapeme smetanou ke šlehání.
Uděláme kvásek. Na vál dáme mouku, změklý tuk a vejce. Přilijeme kvásek a zpracujeme těsto, které necháme
Mouku s cukrem, droždím, solí, vejci, kůrou, olejem a rozehřátým tukem na pečení zaděláme vlažným mlékem
Přísady na těsto zpracujeme a necháme v chladu odpočinout. Kulaté koláčové formičky vymažeme tukem a
Karamelky rozpustíme se smetanou v rendlíku za stálého míchání a dáme vychladit. Z bílků a špetky soli
Mouku prosejeme s práškem do pečiva, přidáme cukr, skořici a špetku soli. Vmícháme měkké máslo a mléko
Z bílků a soli vyšleháme pevný sníh, do něj postupně zašleháme moučkový cukr a pak lehce vmícháme směs
Z přísad si vypracujeme těsto, necháme vykynout, poté rozválíme na plát a vykrájíme čtverečky, které
Máslo, med a žloutek utřeme do pěny a zaděláme moukou smíchanou se škrobovou moučkou Maizenou. Těsto
kterého si vyválíme placky a sklenicí vykrajujeme koláčky
Z 420 g mouky, žloutků, cukru, vykynutého kvásku, mléka a soli vypracujeme kynuté těsto. Částečně změklý
Těsto: Těsto je jednoduché. Z medu a žloutků se vyšlehá pěna, do které se přidají ostatní ingredience