Prémiový obsah ★★★ 8.9K čtenářů Přidat komentář

Francouzské zelí

45 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Francouzské zelí

  1. Na rozehřáté slanině osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme nakrájené zelí, oloupané, na kostičky nakrájené jablko, koření a krátce podusíme.
  3. Zalijeme vínem, podle chuti osolíme a osladíme a podusíme doměkka.
  4. Podáváme s opékanými klobásami nebo s teplou šunkou, jako příloha jsou vhodné opékané brambory nebo pečivo.
  • 60 g slanina
  • 1 cibule
  • 3 stroužek česnek
  • 500 g zelí (kysané)
  • 1 jablko
  • bobkový list
  • několik kuličky jalovec
  • sůl
  • 200 ml bílé víno
  • cukr

Čištění rychlovarné konvice

Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.

Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.

Spirála by měla být celá ponořená.

Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.

Francouzský gratin
17
redakceTerka

Francouzský gratin

Mléko svaříme se smetanou, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké

Francouzské briošky
291
julie

Francouzské briošky

Těsto je nejlepší připravovat v kuchyňském robotu, ale lze i v pekárně. Do mísy nasypeme mouku a po jednom

Francouzské Rattatouille
996
redakceTerka
★★★

Francouzské Rattatouille

Zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme lilek

Francouzské preclíky
361
redakceTerka
★★★

Francouzské preclíky

V míse smícháme mouku s droždím. Přidáme cukr, vodu, sůl a vše vypracujeme v hladké těsto. Necháme ho

Francouzské květinky
217
redakceTerka

Francouzské květinky

Šlehačem připravíme jemné nelepivé těsto ze všech surovin. Těsto vyklopíme na pomoučněný vál a vyválíme

Francouzské tartiflette
492
Redakce Recepty.eu

Francouzské tartiflette

Slaninu a cibuli nakrájíme na drobno. Poté osmahneme a přidáme prolisovaný česnek. Zalijeme vínem a necháme

Francouzská bageta
1.6K
Redakce Recepty.eu

Francouzská bageta

V míse smícháme mouku a droždí. Přidáme perlivou vodu a vypracujeme těsto podobné klasickému kynutému

Francouzské omeletky
11.7K
Kuchař Berda

Francouzské omeletky

Rozšlehaná vejce osolíme, vmícháme smetanu, strouhanku a přisypeme nastrouhaný sýr. Na rozehřátém oleji

Francouzský losos
8.7K
Kuchař Berda
★★★

Francouzský losos

Lososa uvaříme v marinádě z nakrájené kořenové zeleniny, nového koření, bobkového listu a soli. Z prolisovaného

Francouzský biftek
18.7K
Kuchař Berda

Francouzský biftek

Bifteky jemně naklepeme a opečeme je z obou stran na rozpáleném tuku doměkka. Potom je osolíme, opepříme

Francouzský salát
28.6K
Kuchař Berda
★★★

Francouzský salát

Zeleninu uvaříme a společně s okurky a oloupanými jablky pokrájíme na kostky. Přidáme hrášek, nakrájenou

Francouzská omeleta
42K
Kuchař Berda
★★★

Francouzská omeleta

Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme a mírně osladíme. Nalijeme na pánev na rozpálené máslo a mícháme až