Prémiový obsah
★★★
12.9K čtenářů
1 h 5 m
Kuchař Berda
Abychom jednodušeji mohli vyndat koláč z vyššího pekáčku, používáme pečící papír, který ustřihneme tak, aby přečníval alespoň o pár cm na dvou stranách.
Po upečení pak koláč za delší konce krásně vyndáme bez porušení.
Zeleninu si povaříme v osolené vodě, aby byla napůl měkká. Salám nakrájíme, sýr nastrouháme, smícháme
Omyté brambory uvaříme doměkka. Poté oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli, papriku a cuketu očistíme
Nákyp přelijeme bešamelovou omáčkou, posypeme strouhankou
Zbylý salám nakrájíme na proužky a nasypeme na nákyp Sýr nakrájíme na kostičky a nasypeme ho na nákyp, přelijeme
Brambory si uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na kostičky, papriku
Zeleninu očistíme, uvaříme v osolené vodě doměkka, květák rozebereme na růžičky, hrášek necháme okapat
Očištěnou zeleninu uvaříme v osolené vodě doměkka, květák rozebereme na růžičky, ostatní zeleninu drobně
Troubu předehřejte na 190 stupňů. Vymastěte zapékací mísu. Těstoviny povařte osm minut v osolené vodě
Předehřejte troubu na 200 °C. Oba druhy brambor vařte ve vodě asi 15–20 minut doměkka.,Ve velké pánvi
Zeleninový nákyp nám nabude. Zeleninový nákyp pečeme v mírně vyhřáté troubě do té
Hovězí maso protkneme slaninou, osolíme a zprudka opečeme na části tuku. Poté vyjmeme, do kastrólu vložíme
Brambory si nastrouháme najemno a vymačkáme z nich vodu, přidáme vejce, osolíme, opepříme, přidáme majoránku