Prémiový obsah
★★★
7.8K čtenářů
1 h
Kuchař Berda
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Buřty a cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Papriky očistíme a nakrájíme na menší kousky. Ocet svaříme
Připravíme si zavařovací sklenice. Do každé z nich vložíme 1 bobkový list, 1 celý pepř, kolečko mrkve
Hermelíny si nakrájíme na čtvrtky a každý kousek potřeme česnekem. Spolu s ostatními surovinami vrstvíme
Kotlety omyjeme, lehce naklepeme, po obvodu nařízneme a každou posolíme. Smícháme vejce, solamyl, kečup
V hrnci svaříme 1 l vody, přidáme ocet, koriandr, citronovou kůru, bobkový list,, 2 lžíce soli a cukr
Vejce si uvaříme natvrdo, oloupeme a nasekáme. Smícháme s majonézou, přidáme pokrájené houby a nastrouhaný
Klobásky na koncích a po obvodu lehce nařežeme, orestujeme je mírně na oleji a rovnáme je do sklenice
Vodu povaříme s octem, rajčatovou šťávou, kořením, cukrem a solí. Přidáme tenké plátky mrkve, přivedeme