Prémiový obsah
★★★★
26K čtenářů
1 h
Kuchař Berda
Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
Hrušky omyjeme, oloupeme, rozpůlíme a odstraníme jádřince. Vodu přivedeme k varu, hrušky do ní na chvilku
Tvrdší zdravé hrušky oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a vykrojíme jádřinec. Hrušky namáčíme do vody s
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Dáme do hrnce a zalejeme vodou. Přidáme citronovou
Sklenice a víčka umyjeme. Zralé tvrdší broskve důkladně omyjeme ve vodě. Zbavíme pecek. Nakrájené broskve
Švestky vypeckujeme a namočíme do vody. Připravíme si nálev. Vodu necháme přejít varem, vsypeme do ní
Dýni oloupeme, zbavíme jader, nakrájíme na kostičky a propláchneme. Dáme do hrnce, zalejeme vodou a přidáme
V trošce mléka rozmícháme žloutky, cukr a trochu soli. Postupně přidáváme mouku až vypracujeme hustší
Do hrnce dáme všechno sušené ovoce se skořicí, zalijeme vínem a vaříme, až sušené ovoce nabobtná. Pak