Prémiový obsah
★★★★
20.6K čtenářů
25 m
janapozarova
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Do mísy rozdrobíme kvasnice a přilijeme teplou vodu. Prosejeme mouku a vypracujeme hladké těsto. Mísu
Formu si vyložíme pečicím papírem, vytřeme máslem a vysypeme cukrem. Hrozny si omyjeme a nakrájíme na
dokud se cukr nerozpustí, (trvá to asi 15 minut) sirup Hroznovou šťávu dosladíme připraveným sirupem a dáme
Hrozny umyjeme, vypeckujeme, posypeme cukrem, zalijeme koňakem a přikryté necháme v chladu hodinu odpočinout
Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku se solamylem a kakaem, přidáme olej a zpracujeme. Těsto
Máslo necháme změknout, utřeme s cukrem do pěny, přidáme vejce, jogurt, mléko a zpracujeme. Mouku si
Připravíme si rozkvas vinnými kvasinkami, do půl litru převařeného moštu ochlazeného na 30°C. Za dva
Prosátou mouku smícháme se sodou, práškem do pečiva a solí. Máslo utřeme s cukrem a olivovým olejem do