7 sklenic asi 200 ml
Aby sůl ve slánce netvrdla, přidejte do slánky několik zrnek rýře nebo suchého hrášku.
zbytek cukru, zahříváme a zkoušíme průběžně hustotu džemu Až je džem hotový, naplníme skleničky, uzavřeme je
Smícháme si mouku, prášek do pečiva, uděláme důlek a přidáme zbytek surovin, těsto dáme do fólie a dáme
Vychladlý dort potřeme džemem a šlehačkou.
Marcipán poté využíváme na ozdobení dortů. Marcipán můžeme ještě různě dobarvit cukrářským barvivem
cukru, zahřívejte a zkoušejte na talířku hustotu džemu Do čistých a ještě horkých sklenic pak přelévejte džem
Višně dobře očistíme, zbavíme stopek a odpeckujeme. Višně pak přendáme do hrnce a začněme je na mírném
Někdo má marcipán raději méně sladký, dává tedy více Marcipán je v takovém případě kvalitnější, má výraznější
Mandle spaříme v horké vodě, aby šly dobře loupat a zbavíme je slupek, nastrouháme. Cukr smícháme s mandlemi
Ovoce očistíme a vypeckujeme. Žloutky vyšleháme s cukrem a pomalu přidáme horkou vodu, bílky vyšleháme
Nejprve si v míse vyšleháme cukr s olejem. Přidáme mouku s práškem do pečiva a mléko. Promícháme a polovinu