Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Játra, na tenká kolečka nakrájený pórek a na nudličky Podlijeme vínem, přidáme zázvor a dusíme doměkka.
Opečeme je ze všech stran, přidáme hřebíček a podlijeme vínem Dusíme doměkka a nakonec játra osolíme.
Játra propláchneme, očistíme a nakrájíme na kousky. pyré a vínem.
Játra omyjeme, osušíme a zbavíme blan. Z vína, nasekané cibulky, kmínu a pepře připravíme
Opláchnutá a osušená játra nakrájíme na hranolky, jemně cibuli osmahneme na sádle, vložíme na ni připravená játra
Játra naložíme přes noc do mléka - zjemní nám chuť. Druhý den vepřová játra dobře opláchneme a nakrájíme
Odblaněná, studenou vodou opláchnutá játra nakrájíme Do uvařené rýže přidáme játra, posypeme nasekanou petrželovou
Játra omyjeme, odblaníme, nakrájíme na plátky a lehce Hotová játra vyjmeme a uchováme v teple.