Prémiový obsah
★★★
18.4K čtenářů
30 m
Kuchař Berda
Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Na olivovém oleji dozlatova opečeme játra, přidáme Ochutíme majoránkou a krátce ještě povaříme.
Přidáme snítky majoránky, zalijeme vývarem a dusíme hustotu, vmícháme kostičky másla, přidáme lístky majoránky
Játra omyjeme, zbavíme nečistot, osolíme, opepříme Podlijeme vínem, přidáme majoránku a chvíli dusíme.
Vložíme játra a orestujeme dozlatova. Zhruba v půlce vaření vmícháme promnutou majoránku
Játra naložíme přes noc do mléka - zjemní nám chuť. Druhý den vepřová játra dobře opláchneme a nakrájíme