Pokud naložíme čerstvé žampióny na 2 dny do okurkového nálevu, získají vynikající pikantní a plnou chuť.
Houbu nakrájíme na plátky a přes noc naložíme do mléka. POté druhý den slijeme, osolíme, opepříme a obalíme
Rozinky si namočíme do rumu. Do misky rozdrobíme kvasnice přidáme lžičku cukru z odváženého množství
Vepřové jazyky dáme vařit do osolené horké vody. jakmile Polévku přecedíme, jazyk i zeleninu můžeme pokrájet
Umytý jazyk uvaříme v osolené vodě. nastrouhanou cibuli, opražíme, rozředíme vývarem z jazyku
Fenykl rozpůlíme, vyřízneme tuhý střed a nakrájíme nadrobno, poté uvaříme ve vodě, do které přidáme cibuli
Umytý uzený jazyk vaříme ve vodě do měkka. Uvařený a ještě teplý jazyk oloupeme a pokrájíme přes
Jazyk důkladně omyjeme ve studené vodě a dáme ho vařit Asi po hodině vaření jazyk vyjmeme, vložíme na chvíli
Opraný jazyk zalijeme vařící vodou a přidáme k němu Vývar z jazyka přecedíme do čistého hrnce, rozmícháme