Prémiový obsah
★★★
19.9K čtenářů
1 h 45 m
Redakce Recepty.eu
Pokud připálíme mléko v hliníkovém hrnci, stačí v hrnci povařit jednu cibuli.
Připálené mléko vystoupí na hladinu v podobě pěny.
Dobře vyprané kroupy uvaříme do měkka, propláchneme a necháme okapat. Druhý den je přelijeme procezenou
Maso společně se škvarky pomeleme na strojku. Do větší nádoby dáme scezenou krev, kroupy, cibuli, maso
Dobře vyprané kroupy uvařte den předem doměkka, asi 30 minut. Propláchněte a nechte okapat. Druhý den
Jelito pokrájíme na kolečka a rozložme na talíř. Komu by vadilo střívko, předem si jelito sloupne.
Uvaříme vodu s bujónem (nebo s kořením a bez bujónu) a přidáme brambory nakrájené na malé kostičky, 6
Do hrnce vložíme nakrájené brambory, kroupy, zalejeme vodou, dochutíme kmínem, osolíme a vaříme. Mezitím
Jelítka zbavíme slupky a nakrájíme na 2 cm kolečka. Sádlo rozpustíme v hrnci, přidáme cibuli. Zalijeme
Kroupy uvaříme doměkka. Scedíme a propláchneme proudem vody. Na slanině orestujeme nasekanou cibulku
Kroupy přebereme a namočíme přes noc nebo alespoň na pár hodin do vody, aby se rychleji uvařily. Poté
Přebrané velké kroupy utlučeme,dáme do kamenné nádoby. Zalijeme studenou vodou a necháme je zvolna přijíti