16.2K čtenářů
1 h 20 m
Kuchař Berda
Proléváme-li čas od času kuchyňské odtoky slanou vodou, neusazuje se na nich mastnota.
Než se nám buchta upeče, připravíme si zakysanou smetanu smetanou a posypeme skořicí.
strouhankou, osolíme, okořeníme, promícháme, zalijeme zakysanou smetanou, prohřejeme a podáváme.
hmoty rukama přidáváme postupně po lžících zakysamou smetanu
Osolenou prosátou mouku smícháme v hluboké míse se zakysanou smetanou, cukrem a žloutky.
rozpáleném oleji osmažíme cibuli dorůžova, přidáme na kostky
Poté přidáme kostky masa. Jakmile je maso měkké, přidáme kmín, vývar a smetanu
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky, které Nakonec zjemníme a zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně