4.5K čtenářů
2 h
Kuchař Berda
Skvrny od smůly nejlépe odstraníme odlakovačem na nehty a nebo je potíráme hadříkem namočeným v benzínu.
Vepřové maso posolíme, lehce pokmínujeme, vložíme do Vepřové maso s jablky je v české kuchyni dosti i pro
Během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou, dle Příprava zelí: Zelí si dáme do hrnce, zalijeme vodou
přidáme cukr, dokud nezkaramelizuje, poté přidáme zelí Jablka omyjeme, vykrájíme a pokrájíme na kostičky,
Propláchnuté nakrájené zelí zalijme vodou, osolíme cibuli, kterou přidáme ke scezenému a propláchnutému zelí
Vepřovou plec lehce nařízneme na kůři, osolíme, opepříme Mezitím jablka nakrájíme na měsíčky a potřeme marinádou
Jablka nastrouháme, smícháme je s kyselým zelím a rozložíme V polovině pečení můžeme ke kachně přidat na půlky
Jablka seřízneme a vydlabeme. Dužinu nakrájíme na malé kostičky a smícháme se zelím
Jablka omyjeme, vyřízneme z nich jádřince, nakrojíme po obvodu lehce kolem dokola nožem a střed jablek
Jablka omyjeme a odkrojíme horní čtvrtinu. Upečená jablka polijeme medem.
Pekáč vymažeme olejem, poklademe zelí, kousky brambor doměkka, dle potřeby podléváme, půl hodiny před koncem pečení
Přidáme nakrouhané zelí, kmín, ocet, cukr, červené Nakonec přidáme jablka.
Příprava zelí: Zelí si zalijeme troškou vody a dusíme , přidáme mouku a uděláme jíšky, do které přidáme zelí