Prémiový obsah
★★★★
16.8K čtenářů
40 m
Redakce Recepty.eu
Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.
V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.
Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.
Do vlažného mléka přisypeme 1 lžičku cukru, droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme obě mouky
Okurky omyjeme a naskládáme střídavě s listy a koprem do 5 litrové sklenice. V hrnci smícháme 5 l vody
Utřeme si máslo se žloutky, přidáme rum a mouku a necháme hodinu odležet. Na náplň si připravíme ořechy
Pláty listového těsta rozprostřeme na plech s pečícím papírem a rovnoměrně propícháme vidličkou. pečeme
Zalijeme vývarem a přidáme koření, osolíme a opepříme podle Zahustíme podle potřeby moukou rozšlehanou ve smetaně
Všechnu zeleninu očistíme a opereme. Mrkev, petržel a celer nastrouháme na hrubším struhadle, ostatní
Máslo utřeme s cukrem a žloutky do hladké pěny. Z bílků vyšleháme sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva
Švestky zbavíme pecek a omyjeme. Naložíme do mísy s cukrem a octem. Necháme marinovat 24 hodin v chladu
Do mouky přidáme cukr, rozpuštěný tuk, droždí, vejce, sůl, vlažné mléko a vypracujeme tužší těsto, které
V míse smícháme máslo s cukrem, poté vmícháme mouku prosetou s cukrem. Vanilkový lusk rozkrojíme a nožem
Změklé máslo utřeme s cukrem. přidáme žloutek, mouku citronovou kůru, vanilkový cukr a kakao. Propracujeme