Prémiový obsah
★★★
9.3K čtenářů
2 h 10 m
Kuchař Berda
Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
Maso nakrájíme na kostky a na rozehřátém tuku opečeme Do hrnce střídavě skládáme vrstvu masa a vrstvu zleniny
Vepřové maso potřeme česnekem utřeným se solí, vložíme Upečené měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk,
Potom přidáme na kostičky nakrájené maso, na proužky Když je maso skoro hotové, přidáme na kostičky nakrájenou
Očištěné brambory nastrouháme na struhadle na tenké plátky. Cibuli nakrájíme na kolečka. Do pekáčku vrstvíme
Klobásu nakrájíme na malé kousky nebo na nudličky, osmažíme na oleji, přidáme cibuli a lehce osmažíme
Uvedené suroviny v libovolném množství upravíme na velký talíř nebo podnos a podle chuti doplníme nakládanou
Okurku oloupeme, nakrájíme, omytá rajčata nakrájíme na kolečka, omyté a očištěné papriky na proužky,
Všechny suroviny rychle zpracujeme na hladké těsto. Zabalíme fólie a dáme do lednice asi na 1 hodinu
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme. Když je maso poloměkké, přidáme na hranolky nakrájené
Tuk rozehřejeme v hrnci, zaprášíme ho moukou, promícháme a připravíme tak jíšku, kterou lehce osmažíme
Na sádle osmahneme na kousky nakrájenou cibuli. Přidáme očištěnou a a nakrájenou zeleninu. Zalijeme vývarem