Prémiový obsah
★★★
19.5K čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Když se polijeme pivem a skvrnu ihned po polití vyčistíme savým hadříkem, neměly by zůstat žádné skvrny.
Pokud ano, vyčistíme je nejlépe teplou vodou.
Na pánvi rozehřejeme dvě lžíce sádla a jitrnici ze Vše podáváme společně jitrnici s bramborem a nakládaným
Vepřové maso uvaříme v osolené vodě s pepřem do měkka. Poté koření vyjmeme a maso a vnitřnosti i s kůžemi
Jitrnice namočíme na chvíli do horké (ne však vařící
Maso a játra zvlášť umeleme. Žemle namočíme do vody a tu z nich poté vymačkáme. Smícháme je s játry.
polévkou a při teplotě cca 85-90°C vařím do doby, než jitrnice Jitrnice opláchnu studenou vodou a rozložím na chladném
Jestli jsou jitrnice dostatečně uvařené poznáme podle Uvařené jitrnice opláchneme ve studené vodě a necháme
Očištěnou vepřovou hlavu a kůže uvaříme doměkka. Libové maso umeleme nahrubo, zbytek (včetně syrových
Jitrnici vytlačíme ze střívka a přidáme k osmažené Se solí opatrně, jitrnice je kořeněná.