1.5K čtenářů
15 m
janapozarova
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Žloutky, olej, šťávu z citronu a hořčici dáme do nádoby mixéru. Mixér dáme až na dno, zapneme jej a pomalu
Žloutek, hořčici, sůl, pepř, cukr a koření ušleháme ručním šlehačem. Přidáme ocet a dál šleháme. Olej
pečivem opečeným na kapce oleje a snítkem tymiánu a domácí majonézou.
Lahodnou domácí majonézu dochutíme solí a mletým pepřem Lahodná domácí majonéza se bude hodit pro každou příležitost
Na majonézu musí mít všechny přísady pokojovou teplotu Podáváme s domácí majonézou a šťouchanými bramborami
Příprava majonézy: Žloutek, hořčici, sůl, pepř, cukr
Příprava majonézy: Žloutky, olej, šťávu z citronu a
Žloutky, olej, šťávu z citronu a hořčici dáme do nádoby mixéru. Mixér dáme až na dno, zapneme jej a pomalu
Majonéza: Suroviny před přípravou vyndáme z lednice , poté zakápneme citronovou šťávou a promícháme s majonézou
Jazyk opečeme na pánvi a podáváme společně s majonézou
Jazyk opečeme na pánvi a podáváme společně s majonézou