Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Lančmít z obou stran otevřeme, vytlačíme a nakrájíme Kolečka lančmítu rozkrájíme na půlky, obalujeme je
stran, obsah vytlačíme, odstraníme přebytečný tuk a lančmít opět potřeme hořčicí a přiklopíme dalším kouskem lančmítu
Lančmít nejprve dáme zchladit,potom ho vyklopíme z
Prorostlou uzenou slaninu nakrájíme na malé kostky a rozškvaříme na troše rostlinného oleje, přidáme
Bůček i s kouskem kůže pomeleme, přidáme všechny ostatní suroviny a dobře umícháme - nejlíp to jde robotem
Kůži a kosti z bůčku a případný ořez dáme vařit do papiňáku asi na půl hodiny. Dala jsem do hrnce sůl
Lančmít nastrouháme. Přidáme lančmít, hovězí maso z konzervy či jiné podobné
Lančmít, uzený sýr a uzené maso pomeleme, přidáme Opečenky z lančmítu jsou nejlepší horké.