5.7K čtenářů
55 m
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Mezitím si připravíme náplň. Konce dobře přimáčkneme, aby náplň nevytékala.
Plátkový sýr rozprostřeme na pečící papír a dáme do trouby na chvilku rozpustit. Jakmile se nám začne
Telecí řízky lehce naklepeme a po vnitřní straně je položíme plátek slaniny a vejce a pak maso zavineme a závitky
Telecí pečeni bez kostí vložíme do hrnce s vařící osolenou Hotovou telecí pečeni z trouby vytáhneme, alobal co
předehřejeme na 160 °C, v hrnci rozehřejeme máslo a závitky Závitky vyjmeme, odstraníme kuchyňskou niť a maso udržujeme
Očištěnou mrkev nakrájíme na špalíky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Plátky masa, osolíme, opepříme
Hotové závitky vyjmeme, zbavíme nití nebo jehly a zaprášíme Dokořeníme, vložíme závitky zpátky ohřát a podáváme
Stočíme do závitků a převážeme nití. Hotové závitky krájíme na plátky, přelijeme je výpekem
V hrnci rozehřejeme olej a závitky na něm opečeme ze Měkké závitky vyjmeme z omáčky a udržujeme teplé.
Rozehřejeme 1 lžíci oleje a závitky na něm ze všech Závitky vyjmeme a uchováme horké.
V hlubší pánvi rozehřejeme olej a závitky ze všech Opečené závitky vložíme i s vypečenou šťávou do hlubšího
Řízky na okrajích nařízneme, naklepeme, pokapeme citrónovou šťávou a osolíme. Poklademe je dobře očištěnou