Prémiový obsah
★★★★
18.8K čtenářů
1 h
Kuchař Berda
Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.
V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.
Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.
nejprve na cibulce, které hodně obarvíme sladkou paprikou Osolíme a v létě můžeme přidat rajčata a papriku.
Maso vydusíme, zasypeme moukou, osmahneme, posypeme paprikou Omáčku můžeme dochutit trochou pálivé papriky.
Přidáme sladkou papriku a promícháme. přidáme francouzské máslo na zahuštění a čerstvou papriku
Všechny papriky omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jádřinců Přidáme lžíci rajského protlaku, proužky barevných paprik
nakrájíme na kostky, klobásu na kolečka a slaninu, papriku
Nakrájené maso na kostičky, osolíme, opepříme a poprášíme moukou a opečeme na oleji. Do hrnce přidáme
Obě masa dáme do hrnce, zalijeme horkou vodou a uvaříme do měkka. Maso vyndáme a necháme zchladnout.
Všechny suroviny nakrájíme na kostky. Na hluboké pánvi rozpálíme olej a osmahneme cibulku. Přidáme zeleninu
Snad po 15ti letech jsem teď, před vánoci narazil na telecí maso. Pochopitelně, že trahota až se mi kroutily nehty. Ale chuť je chuť. Vybral jsem si krk bez kosti a udělal ho na paprice. Recept jednodochý, výsledek ohromující. Málem na mě nezbylo....
IPol.