Do doby, než jej znovu zveřejní, vám nabízíme několik podobných receptů.
Připravte vejmrdu. Oloupejte křen a jablka, obojí nastrouhejte najemno a promíchejte. Ochuťte octem, cukrem a solí, pak dejte odležet do chladu.... více o Vinná klobása s vejmrdou
Brambory nakrájíme na menší kostičky a vložíme na plech s olejem.Přidáme ještě červenou cibuli pokrájenou na proužky, poté posypeme provensálským... více o Špenát trochu zábavněji
Očištěnou vydlabanou dýni pokrájíme na větší kusy a dáme na dno zapékací mísy nebo pekáčku vymazaného máslem nebo olejem. Dýni ochutíme mírně solí,... více o Vinná klobása ve slanině pečená na dýni
Vinnou klobásu pokrájíme na cca 12-ti centimetrové nožičky, kdy každou obalíme v plátku slaniny a uložíme do zapékací mísy nebo malého pekáčku, kterou... více o Vinná klobása pečená v leču
Pečícím papírem vyložíme pekáček, zapékací mísu nebo remosku. Dno pokryjeme zhruba polovinou plátků anglické slaniny, na kterou naskládáme pokrájené... více o Vinná klobása pod sýrovou peřinou
Klobásu nakrájejte na porce, zaviňte, spojte špejlemi a opečte z obou stran na pánvi zastříknuté trochou oleje. Housky rozkrojte a řezné strany... více o Vinná klobása v housce
Vinnou klobásu smotáme do dvou šneků, které zpevníme párátky a obalíme v hladké mouce. Brambory a česnek nastrouháme na jemném struhadle do mísy,... více o Vinná klobása v bramboráku
Vinnou klobásu smotáme do menších šneků, které zajistíme párátky, nebo ji pokrájíme na cca 10-ti centimetrové dílky. Pak obalíme v hladké mouce. Vejce... více o Vinná klobása v těstíčku z podmáslí
Vinnou klobásu nakrájíme na kratší špalíky nebo z nich uděláme dva šneky, které zpevníme párátkem a osmažíme je dozlatova na malém množství oleje. Po... více o Vinná klobása se zeleninou a žampiony
Maso pokrájíme na kostky, pokud nemáme ořez, který se už většinou krájet nemusí. Pokud zvolíme nebo máme libovější maso (například plec), doporučuji... více o Výpečky z remosky po každé jinak
Vinnou klobásu rozdělte na menší části a zatočte do šneků, které zpevníte špejlí. Zprudka je orestujte na oleji. Ve výpeku pak opečte na klínky... více o Vinná klobása na pivě
Brambory oloupejte a uvařte doměkka. Vinnou klobásu stočte do šneků po 100 gramech, propíchněte skrze špejlí tak, aby zůstala pohromadě. Obalte v... více o Vinná klobása v těstíčku
Vejce, cukr a javorový sirup vyšleháme. Přidáme suché přísady a olej, nakonec mrkev a ořechy. Nalijeme do vymazané nebo pečícím papírem vyložené... více o Mrkvový dort trošku jinak
Salám a sýry umeleme, přidáme vejce, strouhanku. Náplň musí být hustší. Podle chuti dosolíme. Ale balkánský sýr je hodně slaný. Papriky rozřízneme a... více o Plněné papriky jinak II.
Červené papriky si nakrájíme na kolečka. Do mletého masa přidáme koření na mleté maso, majoránku a sůl. Když máme maso dochucené, vložíme jej do... více o Plněné papriky trošku jinak
Vybalte piškoty jahody a banany. Polozte piškot na něj položte banan nebo jahodu (muzete si vibrat) a na to dalsi piskot . Takhle opakujete s každym... více o Ovocne jednohubky 4 jinak
Na oleji zpěníme cibuli a přidáme na kostičky nakrájený Gothajský salám (můžete nahradit buřtem, párkem, klobáskou...). Dále přidáme masox, červenou... více o Buřtguláš trochu jinak
1/ SALÁT: Velká, pevná rajčata rozpůlíme, lžící odstraníme dužinu se semínky a pevný zbytek drobně pokrájíme a dáme do misky. Přidáme pokrájenou... více o 2x jinak rajský salát s česnekovou bagetou nebo toustem
Dle strávníků svineme z vinné klobásy požadovaný počet "šneků". Dáme na pečící papír a upečeme dozlatova (cca,15min/(200C). Hlavičky žampionů oloupeme... více o Zapečená vinná klobása se zeleninou a žampiony
Rozšlehané vejce nalijeme do misky a přidámé sůl a vodu. Omejeme pažitku , nakrájíme na malé kousky a přimícháme. Poté přidáme mouku. Nakonec přidáme... více o Vaječná omeleta trochu jinak
Maso pokrájíme na kostky, které osolíme, dáme do mísy a přidáme nasekaný nebo nastrouhaný česnek, nastrouhaný zázvor, kmín, tymián a dobře promícháme.... více o Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak
Bábovkovou formu vyložíme plátky anglické slaniny tak, aby zakryla vnější stěnu bábovky. Pokud máte formu, která se hodně připaluje, je možné ji... více o Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak
Na trošce oleje nebo sádla necháme osmažit pokrájenou cibuli, během smažení přidáme osmažit i na kolečka pokrájenou klobásu. Přidáme na nudličky... více o Kapustová klobása
Nejdříve si vysypeme prášky pudingu, přidáme prášek do pečiva a moučkový cukr, zamícháme. Pak nalijeme lžíci rumu, olej, přidáme čtyři vejce a... více o Pudingové kostky jinak
Vinnou klobásu pokrájíme nebo nastříháme na cca 10 cm dlouhé klobásky. Každou pak obalíme plátkem slaniny a skládáme jednu vedle druhé na plech nebo... více o Slaninová vinná klobása na pivu
Klobásu pokrájíme zhruba na deseticentimetrové kousky. Každý zabalíme do plátku slaniny a naskládáme je nasucho do pekáčku nebo zapékací mísy. Dáme... více o Vinná klobása se zeleninou
Na slanině osmahneme na plátky nakrájenou cibuli, zalijeme vodou, přidáme na kostičky nakrájené brambory, kmín, sůl a uvaříme doměkka. Ochutíme pepřem... více o Česnečka trochu jinak
Ledový salát nakrájíme na kousky, přidáme 1/2 neoloupané okurky a 2 rajčata nakrájená na kousky, 1 plechovku červených fazolí Bonduelle v chilli... více o Ledový salát trochu jinak
Na připravený pekáč (stačí nízký) dáme máslo dle potřeby. Papriku nakrájíme na proužky a totéž uděláme s cibulí. Obě ingredience rozložíme rovnoměrně... více o Kuře jinak
Brambory si nastrouháme na hrubo,přidáme jen prolisovaný česnek a zamícháme. Na pánev dáme olej a necháme pořádně rozpálit.Pak po celém dně pánve... více o Bramboráky trochu jinak
svaříme vodu s hřebíčkem a badyánem dokud není vody minimum. pevné kousky přecedíme přez sítko a vyhodíme:) použijeme pouze vodu. všechny ingredience... více o Banánový koktejl jinak
Sušenky umeleme nebo rozdrtíme v mixéru. Máslo, cukr a škrob umícháme, přidáme vejce a mléko. Pak přidáme sušenky, mleté ořechy, mouku, prášek do... více o Linecký koláč trochu jinak
Z paprik odkrojíme části se stopkou a semeníky vykrojíme. Každou papriku naplníme vymačkanou vinnou klobásou ze střívka a zaklopíme částí se stopkou.... více o Vinná klobása v paprice na cibuli a rajčatech
Klobásu nakrájíme na kousky cca 20 - 30 cm dlouhé a stočíme je do šneku, ne příliš pevně, aby ve středu zůstala mezera. Šneky sepneme párátkem, aby... více o Kořeněná vinná klobása
Klobásu vždy asi po 6 cm pevně stáhneme režnou nití tak, aby vznikla řada malých párečků. V hrnci zahřejeme vodu na cca 80°C (nesmí se vařit, aby... více o Vařená vinná klobása s křenem
Na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme částečně rozmražený špenát a na plátky pokrájený česnek a dusíme, dokud se voda ze špenátu neodpaří.... více o Vinná klobása ve špenátu
Troubu zahřejeme na 200°C. Zapékací formu vyložíme pečícím papírem, do ní stočíme vinnou klobásu a začneme péct ještě dřív než připravíme těsto.... více o Zapečená vinná klobása - slaný koláč
Vinnou klobásu si smotáme do šnečků, které spíchneme párátky proti rozmotání nebo si uděláme z klobásy menší klobásky. Pečícím papírem si vyložíme... více o Pečená vinná klobása na pivě
Z vinné klobásy udělejte menší klobásky (cca 8 cm). Každou omotejte plátkem anglické slaniny a naskládejte do pekáčku-nasucho! Takto připravené... více o Vinná klobása ve slanině-na pivě
Klobásu rozdělíme na čtyři porce, stočíme do šneku a naskrz propíchneme křížem špejlemi nebo párátky. Do třech hlubokých talířů si připravíme mouku,... více o Vinná klobása v trojobalu
Maso nakrájíme na kousky a na hrubo pomeleme do velkého rendlíku, objemem vhodného na toto množství. Sůl rozpustíme ve vodě. Slanou vodu postupně... více o Maďarská klobása
Nakrájím salám, papriku, okurky na kostičky, pórek na půlkolečka. Vše smíchám, přidám okapanou kukuřici z konzervy a zamíchám do směsi majonézu.... více o Pochoutkový salát trochu jinak
Vepřové maso nakrájíme na slabé plátky, trošku naklepeme, osolíme, opepříme. Čím větší plátky, tím se nám bude lépe ,,vystýlat,, forma. Použít můžeme... více o Vinná klobása ve vepřové vaničce
Čočku dáme minimálně 2 hodiny předem do vody (nejlépe přes noc) tak, aby nad čočkou byly zpočátku max. 2 cm vody (trochu nabobtná, ale stále musí být... více o Čočka úplně jinak
Bůček nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky obalíme v hladké mouce a opečeme z obou stran na oleji. Vložíme do pekáčku. Ve zbylém... více o Bůček trochu jinak
Z mléka, cukru a pudinku uvaříme pudink, za horka do něj přidáme předem namočenou želatinu a vše důkladně promícháme i s tvarohem. Směs necháme... více o Tiramisu trochu jinak, ale výborné stejně
Cibuli nakrájíme na tenčí proužky a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme na kostičky nakrájený párek a zasypeme červenou paprikou. Necháme jemně... více o Cibulová trochu jinak
V míse smícháme obě mouky s práškem do pečiva a dobře promícháme. V druhé míse vyšleháme 2 žloutky, olej, cukr, vanilkový cukr, mléko a rumovou trest,... více o Perník trochu jinak
Brambory uvaříme do měkka. Rozpálíme pánev, vložíme na drobno nakrájenou anglickou slaninu (špek) a necháme vypéct tuk. Přidáme cibuli a osmažíme ji.... více o O trochu lepší šťouchané brambory
Žemle nakrájíme na kostičky, namočíme do mléka, přebytečné mléko vymačkáme a vmísíme do masa. Osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku a znovu... více o Dalmátské čufty trochu jinak