Do doby, než jej znovu zveřejní, vám nabízíme několik podobných receptů.
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme olej, mléko a nakonec vmícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Těsto nalijeme na hlubší vymazaný a... více o Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou
Troubu si předehřejeme na 175 °C. Sýr nastrouháme najemno, šunku nakrájíme na kostičky. V míse rozšleháme vejce, přidáme jogurt, nastrouhaný sýr a... více o Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Rozehřejeme si větší hrnec s olejem a dáme si zesklovatět najemno pokrájenou cibuli. Poté přidáme lilek s cuketou a prolisovaným česnekem, krátce... více o Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou, zeleninou a mozzarellou
Do masa nakrájíme najemno šunku nebo můžeme nastrouhat na jemném struhadle. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a petrželku. Přilijeme smetanu ... více o Telecí mleté biftečky se smetanou
Brambory uvařte ve slupce doměkka. Slijte je a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Dnem těžkého hrnku je rozmáčkněte, potřete olejem, osolte a... více o Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
Začněte přípravou čatní. Šalotky a česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. Rebarboru oloupejte a pokrájejte na kousky. V kastrůlku rozpalte lžíci oleje... více o Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Dáme si vařit těstoviny a syrovou červenou řepu. Použít můžeme i kupovanou již předvařenou. Uvařenou řepu oloupeme a nastrouháme. Uzené maso a... více o Zapečené těstoviny s mozzarellou
Brambory uvařte doměkka. Slijte, rozložte do pekáče nebo na plech vyložený pečicím papírem a paličkou nebo dnem těžšího hrnku každou rozmáčkněte.... více o Grilovaný chřest s pečenými bramborami
Maso očistěte, zbavte přebytečného tuku a blan a nakrájejte na kostky velké asi 3 x 3 cm. Zeleninu očistěte, mrkev pokrájejte na kostky a cibuli na... více o Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Cibule nakrájejte na klínky. Zapékací mísu vytřete máslem, rozložte do ní klobásky, mezi ně dejte cibuli a tymián. Mísu vložte do trouby předehřáté na... více o Zapečené klobásky se zelným salátem
Brokolici rozeberte na růžičky, kuře nakrájejte na kousky, sýry nastrouhejte. Penne uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Na poslední 4 minuty... více o Zapečené těstoviny se sýrem a kuřetem
Vepřové koleno očistíme a nařežeme kůži jako mřížku. Olej smícháme s medem, hořčicí, grilovacím kořením a solí i pepřem dle chuti. Marinádou potřeme... více o Grilované vepřové koleno
Vykostěné vepřové koleno povaříme v osolené vodě s kořením (nové koření, pepř, bobkový list) zhruba půl hodiny. Nedáváme příliš vody, jen tolik,... více o Vepřové koleno na zázvoru a česneku
Ve větší míse promíchejte tymián, papriku a olej. Maso ve směsi důkladně obalte a nechte chvíli stát při pokojové teplotě. Zatím pokrájejte brambory... více o Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami
Brambory dejte do hrnce, zalijte vodou a vařte tak, aby byly na skus. Mezitím nasekejte kopr a polovinu petrželky nadrobno, dvě jarní cibulky... více o Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami
Vepřové maso použijeme dle vlastního výběru, kdo jaké preferuje. Připravovat můžeme jak plátky, tak i maso pokrájené na kostky či nudličky. Já zvolil... více o Vepřové s kapustičkami
Připravte si marinádu. Whisky, olej, balzamiko, hořčici a cukr dejte do zavařovací sklenice, uzavřete a dobře protřepejte, aby se vytvořila emulze.... více o Whisky krkovice s opečenými bramborami
Do osolené vody dáme vařit rýži na asi 20 minut V hrnci rozpálíme olej, přidáme cibulku se slaninou a restujeme do zlatova. Přidáme pokrájené žampiony... více o Žampiony se smetanou
Cibuli a česnek nasekejte nadrobno, papriku pokrájejte na malé kostičky, stejně jako kuřecí maso. Sýr nastrouhejte nahrubo. V pánvi rozpalte olej,... více o Quesadilla s kuřecím masem a koriandrovou smetanou
Na oleji osmažit cibuli, přidat na kostky nakrájenou červenou řepu a lehce osmažit. Přidat na kostky nakrájenou mrkev, brambory a nahrubo nakrájenou... více o Polévka z červené řepy - se smetanou a krutony
Kuřecí maso otřete, osolte a okořeňte. Orestujte zprudka na olivovém oleji, aby se maso po povrchu zatáhlo. Vyjměte z pánve. Žampiony nakrájejte na... více o Kuřecí maso na houbách se zapečenými bramborami
Troubu rozehřejte na 200 °C, zapékací formu vymažte máslem a vsypte do ní uvařené těstoviny. Na hluboké pánvi zahřejte olej a restujte cibuli. Až... více o Zapečené těstoviny se špenátem a brokolicí
Plátky libové krkovice po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily, osolíme je a opepříme. Naklepávat není nutné. Cibuli drobně... více o Vepřové s kedlubnou a česnekovými výhonky
Vepřovou plec pokrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Cibule pokrájíme na jemno a česnek drobně nasekáme. Oloupané kedlubny pokrájíme na kostičky... více o Vepřové ve smetanových kedlubnách
Maso vyndejte z ledničky alespoň 2 hodiny před pečením, aby získalo pokojovou teplotu. Troubu předehřejte na 140 °C. Maso nakrájejte na kousky a spolu... více o Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Do silnějších plátků masa uděláme hluboké zářezy a tak vytvoříme kapsu, nebo můžeme například z kusu masa (ořechu, karé...), vždy jeden slabší plátek... více o Vepřové kapsy ve smetanových bramborách
Plátky masa po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily, osolíme je a opepříme. V kastrolu osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce... více o Vepřové plátky s hráškem a mrkví
Maso nakrájíme na větší kostky a smícháme v míse spolu s kmínem, cibulí a česnekem nakrájeným na kostičky, osolíme a opepříme. Rozpálíme sádlo na... více o Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem
Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě, ne zcela doměkka, stačí okolo 15 minut. Cibuli mezitím oloupejte, překrojte napůl a potom nakrájejte na... více o Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Papriky podélně rozkrojte na poloviny, zbavte semínek. Maso dejte do mísy, přidejte většinu posekané petrželky, nadrobno pokrájenou cibuli, utřený... více o Zapečené baby papriky s mletým hovězím a mozzarellou
Brambory uvařte doměkka. Sceďte je a ještě horké rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Skládejte je ke straně, asi polovinu plechu budete... více o Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Krajíce chleba lehce potřete olejem, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dejte do trouby předehřáté na 180 °C. Dorůžova opečte z obou stran.... více o Zapečené chleby se sýrem
Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájené cibule lehce dozlatova. Ke konci smažení přidáme osmažit i na kostičky pokrájenou slaninu. Maso dle... více o Vepřové na slanině s medvědím česnekem
Původně se tento recept dělal jen z bůčku, až na konci minulého století se začalo přidávat i dietnější maso. Poměr je tedy čistě na Vás, nám tento... více o Vepřové výpečky se zelím
Plátky toastového chleba opečte nasucho v troubě a v sáčku nebo ve food processoru nadrťte na drobky. Sýr nastrouhejte, petrželku nasekejte nadrobno.... více o Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme cibuli lehce dozlatova. Během smažení pokrájíme na větší kostky libovější vepřovou krkovici nebo bůček. Pokud jsme... více o Vepřové (skopové) kostky na majoránce
Troubu rozehřejte na 170 °C. V míse prošlehejte vejce s javorovým sirupem, mlékem, vanilkou, skořicí a solí. Croissanty překrojte podélně i příčně... více o Zapečené croissanty s krémovým sýrem a ovocem
Kapie podélně rozkrojte na poloviny a zbavte semínek. Polovinu vypeckovaných oliv nasekejte nadrobno, většinu balkánského sýra nadrobte, čedar... více o Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami
Brambory oloupejte, pokrájejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Cibulku nakrájejte na kolečka, pažitku nasekejte nadrobno. Troubu rozpalte na 200 °C.... více o Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami
Nejprve dejte vařit brambory. Oloupejte je a překrojte na čtvrtiny. Vložte do hrnce s osolenou vodou a vařte do změknutí, asi 20 minut. Ve druhém... více o Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Plátky masa po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily. Osolíme, opepříme, naklepávat není nutné! Plátky vložíme do pánve s... více o Křenová omáčka se zakysanou smetanou
Do vepřového masa v celku uděláme několik hlubokých zářezů a vytvoříme tak jakousi širší mřížku. Dáme pozor, abychom maso nedokrojili a s řezem... více o Vepřové dušené v zelenině
Na pánvi s rozpuštěným máslem osmažíme drobně pokrájenou šunku, přidáme vejce, osolíme, opepříme a za častého míchání uděláme řídká míchaná vajíčka.... více o Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Silnější vepřové plátky, námi vybraného vepřového masa opatrně prokrojíme a vytvoříme do nich hluboké kapsy, které naplníme připravenou houbovou... více o Vepřové kapsy se smaženicí v houbové omáčce
Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme na plátky nebo kostičky pokrájené očištěné lesní houby (hříbky, klouzky...)... více o Houbová omáčka s koprem a zakysanou smetanou
Gnocchi uvařte dle návodu. Pánev se směsí sundejte z plamene, vmíchejte bylinky, smetanu a uvařené gnocchi. Do dvou pečících misek (nebo jedné velké)... více o Zapečené gnocchi s rajčaty
Do většího hrnce dejte vařit těstoviny. Květák rozeberte na menší růžičky a na poslední tři minuty přidejte k těstovinám. Sceďte. Připravte bešamel. V... více o Zapečené těstoviny s květákem a kapustou
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na másle dosklovata. Přidáme pokrájené houby, česnek a drcený kmín a dále smažíme do povadnutí (změknutí) hub. K... více o Chlebová polévka s houbami a smetanou
Hermelín dáme na chvíli do mrazáku, aby se nám lépe krájel nebo strouhal na velkých slzách struhadla. Vařená vejce oloupeme, šalotku pokrájíme na... více o Hermelínový salát se smetanou
Brokolici rozeberte na růžičky, cibuli nasekejte najemno, mrkev, petržel a celer očistěte a nakrájejte na kousky. V hrnci rozehřejte olej s máslem a... více o Krémová brokolicová polévka s kokosovou smetanou