Do doby, než jej znovu zveřejní, vám nabízíme několik podobných receptů.
Do misky nalijeme mléko a přidáme na drobné kostičky nakrájené rohlíky, které necháme nasáknout. Kopřivy přelijeme horkou vodou a ihned zalijeme vodou... více o Velikonoční sekaná s kopřivou
Cibuli nasekáme nadrobno a na mírném plameni ji osmažíme na oleji do mírně zlatavé barvy. Do větší misky dáme krůtí maso, vejce, vločky, prolisovaný... více o Zdravá velikonoční sekaná
Nejprve uvaříme každý druh masa zvlášť ve vodě. Uvařené a vychladlé maso nakrájíme na kostičky. Množství masa si určíme podle toho, jak vydatnou... více o Velikonoční nádivka na plech
Rozinky zalijeme rumem a necháme nasáknout. Z vlažného mléka, trochy cukru a droždí necháme na teplém místě vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, sůl,... více o Velikonoční věnec
Máslo, žloutky a cukry vyšleháme do pěny, přidáme ořechy, rozinky, kandované ovoce, mouku smíchanou s kypřícím práškem a nakonec vmícháme ušlehaný... více o Velikonoční biskupský beránek II.
Koleno vložíme do vroucí vody, přidáme pepř, sůl a jeden svazek petržele a necháme vařit, dokud maso nezměkne (asi 2 hodiny). Pak koleno vyjmeme,... více o Velikonoční nádivka s uzeným masem
Připravte si pečicí formu, vymažte ji máslem a vysypte hrubou moukou. V míse vyšlehejte žloutky, změklé máslo a cukr do pěny. V další míse ušlehejte z... více o Velikonoční biskupský beránek
Den předem ponořte maso do hrnce se studenou vodou a přiveďte k varu. Po 5 minutách vodu slijte, maso zalijte čistou vodou a vařte alespoň 30 minut.... více o Velikonoční nádivka podle časopisu F.O.O.D.
Do mísy nasypte mouku, cukr a sůl a promíchejte. Veprostřed udělejte důlek a rozdrobte do něj droždí. Přilijte polovinu teplého mléka, promíchejte a... více o Velikonoční jidáše
Začněte den předem. Cukr a droždí rozmíchejte v malé misce na hladkou kašičku. Nechte na teplém místě pár minut stát, ať se droždí zaktivuje. V... více o Kynutý věnec s malinami
Nejprve si připravíme kvásek. Kvasnice rozmícháme se lžičkou krupicového cukru a zalijeme asi polovinou vlažného mléka. Přidáme cca 2 lžíce mouky,... více o Velikonoční mazanec
Na kostičky nakrájené rohlíky nebo housky namočíme do vývaru, přidáme žloutky, sekané čerstvé bylinky, majonézu, strouhaný česnek, na kostičky... více o Velikonoční nádivka s uzeným masem
Nejprve připravte kvásek. Do misky nalijte vlažné mléko, přidejte 2 lžíce cukru a nadrobte droždí, promíchejte a nechte na teplém místě vzejít. Než... více o Merhované koláče s tvarohem a mákem
Připravte kvásek. Zahřejte 100 ml mléka, přelijte ho do misky, do vlažného mléka vmíchejte lžíci cukru, lžíci mouky a rozdrobte droždí. Kvásek nechte... více o Posvícenské koláče s tvarohem a švestkami
Do velkého hrnku dáme 0,2 l teplého (ne horkého) mléka, lžičku cukru krupice, kostku kvasnic. Mírně zamícháme a necháme naskočit cca 15 minut. Do mísy... více o Babiččina vánočka
Předehřejte troubu na 175°C, formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Změklé máslo utřete s oběma cukry a poté postupně zašlehejte vejce, až... více o Velikonoční beránek šlehačkový
Předehřejte troubu na 180 °C. Odpojte žloutky od bílků. Do bílků přidejte špetku soli a vyšlehejte hezky tuhý sníh a dejte stranou. Nyní jsou na řadě... více o Jednoduchý velikonoční beránek téměř bez tuku
V míse smíchejte žloutky s mlíkem a vývarem, směs posolte a popepřete a přidejte rozdrcený česnek. Směs nalijte na vysušené kostky rohlíků a nechte... více o Velikonoční nádivka s pečeným kolenem
Do mísy kuchyňského robotu nasypte mouku, cukr, špetku soli a citronovou kůru. Promíchejte a uprostřed vytvořte důlek. Přilijte asi polovinu vlažného... více o Vánočka ze šesti pramenů
Troubu rozehřejte na 180 °C. Ve vodní lázni rozpusťte nakrájené máslo a nalámanou čokoládu. Metličkou míchejte, aby se vše dobře spojilo. Odstavte. V... více o Velikonoční brownies
Do větší mísy nasypejte všechny suché ingredience. Vanilkový lusk rozřízněte, špičkou nože vyberte semínka, přidejte je do mísy a znovu důkladně... více o Velikonoční sušenky
Uzené maso dejte do menšího hrnce, zalijte vodou tak, aby bylo ponořené a vařte ho asi 30 minut. Mezitím nakrájejte housky na kostičky a dejte do mísy... více o Velikonoční hlavička
Tento recept je buď na 2 menší nebo 1 větší vánočku. Na fotografii jsem dělala menší vánočky z dvojité dávky. Jako první si připravíme kvásek:... více o Babiččina domácí vánočka
Pečivo nakrájejte na kostky. Část másla rozehřejte na pánvi, pečivo na něm postupně opečte dozlatova a nasypte do velké mísy. Na zbylém másle na pánvi... více o Velikonoční nádivka
Začněte přípravou kvásku. V misce utřete droždí s cukrem na hladkou kašičku. Zalijte asi 100 ml vlažného mléka a přidejte 1 lžíci polohrubé mouky a... více o Vláčná máslová vánočka
Začneme kváskem. Mléko zahřejeme v kastrůlku (pozor, nesmí se vařit! stačí pouze mírně zahřát). Odstavíme, přidáme lžičku cukru a mouky, zakryjeme a... více o Bezlepkové koláče
Spaříme kopřivy. Vše nakrájíme a hodíme do hrnce. Přidáme koření podle chuti. Vaříme do doby než jsou brambory a kroupy měkké. Zjemníme kouskem másla.... více o Velikonoční zelená polévka
Na oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme špenát, podusíme, osolíme a opepříme. Rohlíky nakrájíme na menší kostičky, přidáme vejce, smetanu,... více o Špenátová velikonoční nádivka bez masa
Ve vlažném mléce rozmíchejte 2 lžíce cukru a rozdrobené droždí. Nechte vzejít kvásek, trvá to zhruba 10–15 minut. Na tvarohovou náplň prošlehejte... více o Posvícenské koláče
V míse vyšlehejte smetanu, vejce a oba cukry do pěny. Pak zapracujte mouku s práškem do pečiva. Formu na zajíčka vymažte rozpuštěným máslem a vysypte... více o Velikonoční zajíček ze šlehačkového těsta
Předehřejte troubu na 180°C. Vyskládejte si formu na muffiny papírovými košíčky a vršek formy vymažte máslem, aby se vám vršky košíčků nepřichytily.... více o Velikonoční muffiny z podmáslí
Smetanu ohřejte na tělesnou teplotu, přidejte rozdrobené droždí, část cukru a trochu mouky a nechte asi 10 minut vzejít kvásek. Zbylou mouku, cukr,... více o Borůvkové koláče s tvarohem z kynutého těsta
Několik dnů předem připravte kvas. K vločkám a mouce rozdrobte chleba a směs zalijte vodou. Míchejte, dokud se dobře nespojí. Nechte 3 až 5 dnů... více o Polský velikonoční bílý boršč
Suroviny dáme do pekárny a pustíme program těsto. Necháme vykynout. Vytvarujeme bagety, dáme do forem na pečení baget a necháme chvilku kynout.... více o Bagety z pekárny
Do mísy prosejte oba druhy mouky, uprostřed udělejte důlek, do něj rozdrobte droždí a přilijte asi 2/3 vlažného mléka. Lehce promíchejte a nechte v... více o Vánočka
Rozinky namočíme na hodinu do rumu. Do mísy vložíme všechny ingredience a uhněteme těsto. Do těsta přidáme rozinky a zvolna promícháme. Poté necháme... více o Vánočka z osmi pramenů
Ingredience vložíme v pořadí dle seznamu do pekárny. Nastavíme program na č. 1 Basic (základní), velikost na Small (malý), barva (Color) na Medium pro... více o Chléb z domácí pekárny
Do mísy nasypte všechny suché ingredience kromě droždí a promíchejte. Doprostřed udělejte důlek a do něj vlijte teplé mléko a nasypte droždí. Nechte... více o Špaldová vánočka
Ve vlažném mléce rozpusťte máslo a nechte zchladnout. Odvažte cukr a mouku. Do poloviny vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte lžíci cukru a mouky... více o Věnec s brusinkami
Máslo nechte změknout při pokojové teplotě a pak jej utřete s cukrem, vejci, a skořicí. Vmíchejte mouku prosátou s kypřícím práškem a nakonec do těsta... více o Velikonoční muffiny
Dobře očištěnou kachnu nasolíme nejlépe den před plněním a pečením. Před pečením naplníme nádivkou a pokmínujeme dle chuti. Rohlíky den až dva staré... více o Kachna s nádivkou - nejen velikonoční
Smíchejte obě mouky a udělejte důlek. Do něj nalijte asi 80 ml mléka, rozdrobte droždí a vidličkou umíchejte kašičku. Zaprašte a nechte 30 minut... více o Vánočka s medovinou
Ještě než začnete vážit všechny složky, dejte vyhřát troubu na 160/170°C a mřížku dejte do dolní poloviny. Vymažte a vysypte formu. Oddělte žloutky od... více o Vláčný velikonoční beránek
Uvedené množství je do malé formy na chlebíček 13 x 22 cm. Jestliže chceme dělat nádivku do klasické formy na biskupský chlebíček, použijeme 5 - 6... více o (Nejen) Velikonoční špenátová nádivka / žemlovka
Všechny tekuté ingredience dáme do pekárny. Poté nasypeme sypké a dáme míchat a zvolíme program 1. Progam jedna je hnětení, míchání, kynutí a pečení.... více o Česnekový chléb z pekárny
Do pekárny dáme všechny tekuté ingredience, naposledy dáme sypké. Nastavíme program na jedničku (co mám já program Basic) a necháme už všechno na... více o Domácí chléb z pekárny
Mouku promíchejte v míse se solí, uprostřed vytvořte důlek, rozdrobte do něj droždí, přisypte krupicový cukr, přilijte olej a zbylým mlékem (dle... více o Stříhaná vánočka s náplní
Žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem utřeme do husté pěny. Přilijeme olej a horkou vodu. Nyní použijeme robota a směs vyšleháme do pěny. Když má hmota... více o Velikonoční beránek dle Ládi Hrušky
Láďa Hruška v tv předvedl opravdu originální recept. Aspiková vejce :) A jak na to? Začneme tím, že pořádně omyjeme vejce, abychom je zbavili všech... více o Velikonoční aspik dle Ládi Hrušky
Do pekárny dáme vlažné mléko, rozpuštěné tuky a žloutky. Pak nasypeme mouku, cukr, vanilkový cukr a citronovou kůru, Dále do jednoho rohu pekárny... více o Výborná vánočka nebo mazanec, lze upéct i v pekárně