Do doby, než jej znovu zveřejní, vám nabízíme několik podobných receptů.
Připravte marinádu. Do kastrůlku dejte cukr a 1 hrnku vody, přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Tekutinu zredukujte asi na poloviční... více o Marinovaná pikantní žebra
Předehřejeme si troubu na 180 °C. Na plech vyložený pečicím papírem nasypeme ořechy a pečeme v závislosti na druhu trouby i ořechů přibližně 15-20... více o Karamelizované pečené ořechy
Troubu předehřejeme na 200 °C. Maso zprudka opečeme dozlatova ze všech stran na rozehřátém oleji a poté vyjmeme. Na výpeku osmahneme nahrubo... více o Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Kořenovou zeleninu omyjte a pokrájejte na kusy, květák rozeberte na růžičky, košťály pokrájejte. Vše rozložte na plech s pečicím papírem. Přidejte... více o Polévka z pečené zeleniny
Stehna očistěte a zbavte je kůže a kostí, ochuťte je kořením pěti vůní a solí. Šalotku, česnek a chilli papričku nasekejte nadrobno. V kastrolu... více o Pikantní kuřecí polévka s rýžovými nudlemi
Všechny ingredience dejte do takové sklenice, do které se vám vejde tyčový mixér, ne o moc větší. Pak do sklenice vložte tyčový mixér, zapněte jej a... více o Domácí pikantní majonéza
Cizrnu slijte, lehce osušte a vyklopte na plech vyložený pečicím papírem. V misce smíchejte sezamový olej, pastu miso, javorový sirup a chilli. Směs... více o Křupavá cizrna s pikantní zálivkou
Troubu rozehřejte na 180 °C. Maso omyjte a osušte. Polovinu stroužků česneku oloupejte, podélně rozpulte a maso jimi prošpikujte. Poté maso svažte... více o Krůtí pečeně
Vepřový bok a hovězí maso očistíme, nakrájíme na větší kousky a na masovém strojku umeleme. Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Cibuli s... více o Domácí sekaná pečeně
Velký pekáč vymažeme olejem a přidáme kysané zelí i s nálevem (pokud máme zelí ve sklenici, tak dáme šťávy méně). Zelí rovnoměrně rozprostřeme po... více o Pečené kysané zelí s kuřecími játry Theodor
Batáty omyjte a pokrájejte na plátky silné asi 1 cm. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, potřete olejem, osolte a dejte péct do trouby... více o Pečené batáty se zelným salátem a pestem
Z nízkých žebírek stáhněte blanku. Poté je rozdělte na jednotlivá žebírka. Osolte, opepřete. Posypte kořením pěti vůní (badyán, skořice, fenykl, nové... více o Vepřová žebírka na asijský způsob
Začněte přípravou švestkového čatní. Švestky zbavte pecek a pokrájejte na kousky, cibuli a česnek nasekejte nadrobno, zázvor nastrouhejte. Cibuli... více o Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
Kuře omyjte, osušte a opatrně mu uvolněte kůži na prsou – vsuňte pod kůži dva prsty, aby se uvolnila od masa, a vytvořte kapsu. Z citronu ostrouhejte... více o Pečené citronové kuře s jablky a hruškami
Batáty podélně rozkrojte na poloviny, na řezu potřete olejem, osolte, dejte na plech nebo do pekáče a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi... více o Pečené batáty s quinoou
Do vepřové špičky uděláme opatrně hlubokou kapsu, kterou osolíme zvenčí i uvnitř. Pórek nahrubo pokrájíme a nasypeme do pekáčku nebo zapékací mísy.... více o Vepřová kapsa na pórku s cuketovou nádivkou
Plát vepřového masa naklepeme přes fólii. Pokud nemáme plát masa silný, naklepávat nemusíme. Osolíme, opepříme z obou stran. Tučnější mleté maso dáme... více o Vepřová zelná roláda s omáčkou
Vepřovou pečeni svažte provázkem, aby lépe držela tvar, a nechte odpočinout při pokojové teplotě. Do rendlíku nalijte pivo, přidejte cukr a vařte asi... více o Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou
Začněte přípravou trhaného masa. Troubu předehřejte na 200 °C. Maso nakrájejte na větší kusy. Smíchejte koření s cukrem a vetřete směs do masa.... více o Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem
Maso očistěte a namočte do červeného vína. Suché suroviny smíchejte a pak je prsty vmačkejte do masa. Maso zabalte do sáčku nebo do fólie, aby... více o Sušená vepřová panenka
Sýr nastrouhejte najemno a dejte do mísy. Česnek utřete se špetkou soli na jemnou pastu. K sýru přidejte majonézu, jogurt a většinu česneku, dochuťte... více o Pikantní česneková pomazánka
Nejprve upečte řepu. Položte ji na alobal, pokapejte olejem, osolte, přidejte tymián a stroužky česneku. Ten můžete lehce promáčknout rukou, aby se... více o Carpaccio z pečené řepy s granátovým jablkem a citronovým dresinkem
Brambory pokrájejte na plátky po cca dvou milimetrech, ale nedokrojte je až do konce. Citron nakrájejte na kolečka, odstraňte pecky. Stroužky česneku... více o Pečené brambory s česnekem a citronem
Brambory, zalijte studenou vodou, osolte a přiveďte k varu, poté vařte asi deset minut. Brambory slijte a nechte odejít páru. Poté je přesypte na... více o Pečené brambory
Příprava marinády: Do misky přidáme suroviny na marinádu a promícháme. Česnek můžeme nechat na plátky nebo zamixovat přelisovaný. Chilli si přidáme... více o Vepřová žebra s medovou-chilli marinádou
Panenku očistěte a zbavte blan. Z větviček rozmarýnu a tymiánu stáhněte lístky a nasekejte je nadrobno, pepř nahrubo podrťte v hmoždíři. Směs bylin a... více o Bylinková vepřová panenka
Kuře omyjte a osušte. Troubu zapněte na 160 °C. Rohlíky pokrájejte na kostičky a orestujte je na másle. Vsypte je do velké mísy, přidejte mandle a... více o Pečené kuře s nádivkou
Připravte pikantní pastu: do mixéru dejte jarní cibulky pokrájené na větší kousky, koriandr i se stonky, očištěnou chilli papričku, oloupaný česnek a... více o Pikantní hrášková polévka s kokosovým mlékem
Předehřejte horkovzdušnou troubu na 180 C°. Středně velké ředkvičky bez natě umyjte a překrojte napůl. Nať nevyhazujte. Vyberte z ní několik malých... více o Křupavé pečené ředkvičky
Krůtí maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a osmažíme na trošce oleje ze všech stran. Přisypeme pokrájený pórek a dále smažíme dosklovata.... více o Krůtí maso v pikantní pórkové omáčce
Den předem si připravte rub. Fenyklová semínka a pepř podrťte v hmoždíři. Nasypejte do misky a přidejte sůl i krupicový cukr. Promíchejte a směs... více o Pečená vepřová kolena s fenyklem a ředkvičkami
Troubu předehřejte na 180 °C. Brambory velmi dobře omyjte. Ostrým tenkým nožem je pokrájejte na tenké plátky, ale nedokrojte až do konce, každá... více o Pečené brambory Hasellback
Troubu předehřejte na 190 °C. Brambory oloupejte a nakrájejte na velmi tenké plátky. Osušte je na papírové kuchyňské utěrce. Pak je nasypte do mísy a... více o Pečené bramborové lupínky
Zelí pokrájejte na měsíčky a odstraňte košťál. Řepy oloupejte a pokrájejte také na měsíčky. Obojí nasypejte do pekáče a zakapejte olejem. Osolte,... více o Pečené červené zelí s řepou a pórkem
Do pekáčku pokrájíme na silnější nudličky očištěnou, nejlépe bílou větší papriku, cibuli, nasekaný česnek a na čtvrtky pokrájená rajčata. Kdo chce,... více o Špekáčky / klobásky v leču pečené
Troubu předehřejte na 180°C. Všechnu zeleninu očistěte a větší kusy překrájejte na menší. Vložte na pekáč, zastříkněte olivovým olejem, osolte a... více o Polévka z pečené kořenové zeleniny
Květák zbavte listů a košťál seřízněte tak, aby hlávka květáku seděla rovně, a květák dejte na plech vyložený pečicím papírem nebo do zapékací mísy. V... více o Pikantní květák pečený vcelku
Filety opláchněte, osušte a každý ostrým nožem rozkrojte na 2 dlouhé tenké „hranolky“. Citron překrojte napůl a nakrájejte na tenká půlkolečka.... více o Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou
Kuřecí stehenní nebo prsní řízky pokrájíme na kostky nebo nudličky, pórem na kolečka, česnek drobně nasekáme. V hrnci rozpálíme trochu oleje a vložíme... více o Pikantní kuře s pórkem
Omyjeme, oloupeme a nakrájíme batáty na plátky. V misce smícháme s olejem, rozmarýnem, pepřem a kořením na pečené brambory. Směs rozložíme na plech,... více o Pečené batáty s tofu v rajčatové omáčce
Zapékací mísu vymažeme máslem nebo sádlem. Do mísy nasypeme sterilovanou zeleninovou směs Kunovjanka (lze použít i Moravanku nebo Hradišťanku) i s... více o Kotlety pečené na bramborách se zeleninou
Z plátku masa odřízněte zbytky tukového krytí, má-li nějaké. Pro delší pečení by byly báječné, na rychlé jídlo z pánve ho bohužel nepotřebujete.... více o Vepřová čína
Plátky krkovice potřete olejem, zasypte čerstvě mletým pepřem a lístky tymiánu a nechte při pokojové teplotě odležet alespoň 15 minut. Do mixéru dejte... více o Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou
Mleté maso dáme do mísy, osolíme, okořeníme, přidáme vejce a dobře promícháme. V mokrých rukách vytvoříme kuličky, které naplníme kouskem mozzarelly ... více o Masové kuličky s mozzarellou v pikantní omáčce
Libovější vepřový bok pokrájíme na kostky a dáme do misky. Přidáme olej, zázvor, česnek, worcester, pepř a trošku osolíme. Vše dobře promícháme a... více o Dušený pikantní bůček s kedlubnou
Papriky podélně rozkrojte na poloviny a zbavte semínek. Nivu nastrouhejte nahrubo a promíchejte s ricottou, přidejte vejce, osolte, opepřete a dobře... více o Pečené papriky se sýrem, rajčaty a pestem
Do velkého hrnce dejte napůl překrojenou cibuli a česnek, cukr, papriku, tymián, ocet, 1 lžíci soli a pepř, přidejte žebra a zalijte vodou tak, aby... více o Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí
Troubu i s plechem rozpálíme na 220 °C, následně na plech vysypeme slávky s borovicovým jehličím. Takto pečeme, dokud se slávky neotevřou, což trvá... více o Pečené slávky na borovicovém jehličí
Jablka i hrušky oloupeme. Hrušky přepůlíme, vydlabeme jádřince a potřeme citronovou šťávou. Jablka, pokud máme jemná, které se brzo rozpékají nebo... více o Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem
Dýni očistíme a oloupeme. Poté ji pokrájíme na tenké plátky cca 4 mm. Žloutky rozmícháme s nastrouhaným zázvorem, česnekem, solí, kari kořením.... více o Dýňové pikantní řízečky