Moučkový cukr prosejeme přes jemné sítko.
Citronovou šťávu vymačkáme, můžeme ji přelít přes sítko.
Do přesátého cukru přidáme horkou vodu a citronovou...
více o Základní citronová poleva
Cukr nasypeme do kastrolku a svaříme s vodou na cukerný roztok, do kterého dáme nalámanou čokoládu na vaření (používám nejméně 50-ti procentní). Za...
více o Čokoládová poleva se zakysanou smetanou
V kastrůlku rozmícháme na mírném plameni za stálého míchání máslo s mlékem, cukrem, kakaem a pudinkovým práškem (plnější lžíce). Vše necháme krátce...
více o Jednoduchá vařená poleva
Všechno dáme do kastrůlku a ve vodní lázni spojíme. Hned zdobíme - rychle tuhne.
Pokud chceme světlou barvu, nepřidáváme kakao.
Na fotce je krém...
více o Kakaová poleva/náplň/krém
Cukr přesypeme 2x přes sítko na čaj. Přidáme odměřený bílek a 10 minut poctivě šleháme šlehačem tak dlouho, dokud v polevě nejsou žádné kousky. Poté...
více o Bílková poleva na perníčky
Smetanu dáme do hrnce a přivedeme ji k varu.
Nalámanou čokoládu nasypeme do mísy a zalijeme ji vařící smetanou. Za stálého míchání necháme čokoládu...
více o Výborná čokoládová poleva
Máslo rozpustíme, přidáme sypké ingredience a vodu.Vše důkladně promícháme. Chcete-li polít celou buchtu , polevu si udělejte z větší dávky ....
více o Rychlá kakaová poleva
Hladkou, lesklou, kávovou polevu si připravíme tak, že do cca 20 dkg moučkového cukru přidáme lžičku oleje, po lžičkách přidáváme silnou kávu i s...
více o Kávová poleva
Hladkou, lesklou mocca polevu uděláme tak, že do cca 20 dkg moučkového cukru přidáme lžičku oleje a dle hustoty přimícháváme po lžičkách uvařenou...
více o Mocca poleva
Citronovou polevu si umícháme tak, že do cca 20 dkg cukru moučky přidáme malou lžičku oleje a po lžičkách přidáváme přecezenou citronovou šťávu....
více o Lesklá citronová poleva
Na polevu jsou potřeba 2 hrnce, jeden vetší a jeden menší. Do většího si dáme na plotnu vařit vodu a vložíme do něj menší hrnec, tím si uděláme tzv. ...
více o Čokoládová poleva II.
Máslo umícháme v misce s kakaem. Na plotně svaříme za stálého míchání na niť vodu a cukr. Až cukr dělá pěkné bubliny a táhne se, je teprve hotový....
více o Vařená čokoládová poleva
Čokoládu rozpustíme v horké lázni, poté ji přimícháme do zakysané smetany. Rychle rozšleháme a ihned použijeme na mírně vychladlý moučník.
Nejlépe se...
více o Jednoduchá čokoládová poleva
U postupu záleží na tom zda používáme vodu nebo mléko či smetanu.
Postup s vodou: do kastrolku dáme cukr (pro snadnější tavení přidáváme trošku másla)...
více o Karamelová omáčka (poleva)
Smíchat škrob,kakao a část studeného mléka na kašičku, přidat zbytek mléka, cukr, tuk a na horké vodní lázni míchat do zhoustnutí. Rychle potáhnout...
více o Sachr dort - poleva
Krupicový cukr roztavíme na karamel, zalijeme mlékem, rozmícháme a povaříme na hladký krém.Do misky prosijeme moučku a po částech přidáváme karamel a...
více o Poleva na větrníky
Moučkový cukr prosejeme do misky, přidáme vodu a horký rozehřátý tuk a třeme do zhoustnutí.
Nahrázením části vody jinou přísadou získáme libovolnou...
více o Základní poleva - cukrová, bílá
Moučkový cukr prosejeme, přidáme žloutek a třeme, až je poleva lesklá a hladká. Nakonec ji dochutíme několika kapkami citronové šťávy....
více o Žloutková poleva
Na pánvičce rozpustíme máslo, přidáme cukr a smetanu. Mícháme, počkáme, až poleva začne probublávat, odstavíme. Leje se teplé na dezerty, buchty,...
více o Toffee poleva na dezerty
Všechny ingredience dáme do kastrůlku na sporák a za stálého míchání necháme rozpustit. Nesmí se vařit!
Používáme na zdobení dortů atd....
více o Čokoládová poleva na dorty
Z 1/4 cukru uděláme karamel - za stálého míchání zahříváme, až se zabrví do zlatohněda a voní. Pak ho zalijeme vodou, znovu provaříme (pomalu) a pořád...
více o Karamelová poleva na větrníky II.
Vše smícháme v hrnci, uvedeme do varu a cca 2 minuty povaříme.
Dělám ze 4 dávek najednou, uzavřené v lednici vydrží delší dobu. Mám vyzkoušen 1 týden,...
více o Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Poleva: cukr zalejeme horkým mlékem, přidáme šťávu a dobře vyšleháme. Mléka přidat tolik, aby byla poleva hustá. Na tuto polevu se dobře píše....
více o Cukrářský atrament a cukrářská poleva
Cukr necháme zkaramelizovat, zalijeme mlékem a za stálého míchání rozvaříme. Do misky dáme cukr a postupně přidáváme horký karamel. Vše umícháme v...
více o Karamelová poleva - na větrníky
Cukr nasypeme na pánev, pokropíme vodou, dáme na mírný oheň a vařečkou mícháme až se rozpustí a získá zlatavou barvu. Karamel ihned stáhneme z ohně,...
více o Karamelová poleva
Ve vodní lázni rozpůstíme tyčinku s 1 polévkovou lžící tuku. Vznikne vynikající čokoládová poleva, která zaručeně utuhne a lehce se rozetírá i do...
více o Poleva z "ledových kaštanů"
Čokoláda je určena na polevy na nejrůznější řezy (uvedené množství stačí na polití řezů na velkém plechu), ale i na vánoční cukroví (množství polevy...
více o Čokoládová poleva