Do doby, než jej znovu zveřejní, vám nabízíme několik podobných receptů.
Nejdříve smícháme suché ingredience, tedy mandlovou mouku, kokos a proteinový prášek. Přidáme tvaroh, vejce, citrónovou kůru a umícháme těsto. Formu... více o Zdravý tvarohový beránek bez másla
Máslo necháme při pokojové teplotě změknout a pak společně s moukou a vejci vypracujeme kompaktní těsto. Já na to používám kuchyňského robota, protože... více o Jablečný štrúdl z domácího těsta
Mouku vysypeme na vál, přidáme jogurt, špetku soli, nastrouháme heru a přidáme jedno vejce. Vypracujeme těsto. Těsto vyválíme na obdélníkový plát,... více o Jablečný závin (štrúdl)
Máslo necháme změknout při pokojové teplotě. Pak společně s moukou a vejcem vypracujeme na kompaktní těsto, já na to používám robota, protože je to... více o Štrúdl z domácího těsta
Nejprve si zpracujeme cibulku. Tu necháme osmažit na mírném plameni do měkka, poté přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Mezitím si rozválíme těsto... více o Slaný veganský štrůdl
Bílé tofu nalámeme na kousky a vložíme do misky. Přidáme mléko, napřed trochu. Mlékem se pak ředí hustota, takže nepřehánět, stačí tak aby se nám tofu... více o Štrůdl s veganským tvarohem a chia semínky
Těsto rozviňte a na jeho střední část naneste ingredience viz níže. Pak ho zabalte, potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamovými semínky. Nakonec... více o Slaný štrůdl - 4 varianty
Obě másla utřete s cukrem do pěny a poté zašlehejte vejce. Zapracujte mouku s práškem do pečiva a solí. Těsto zabalte do fólie a nechte alespoň hodinu... více o Sušenky z arašídového másla
Troubu si rozpalte na 220 °C. Vál posypejte moukou a listové těsto na něm rozválejte do obdélníku Na rozválené těsto rozložte vrstvu hrušek,... více o Slaný štrúdl s hruškami a gorgonzolou
Listové těsto rozdělíme na 2 díly a rozválíme na obdélníky. Hroznové víno otrháme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Použijeme hroznové víno, které nemá... více o Štrúdl s hroznovým vínem
Listové těsto rozdělíme na 2 díly a rozválíme na obdélníky. Z másla, mouky a všeho cukru zpracujeme drobenku. Na každé rozválené těsto nasypeme... více o Drobenkový štrúdl
Listové těsto rozdělíme na 2 díly a rozválíme na obdélníky. Z másla, mouky a všeho cukru zpracujeme drobenku. Na každé rozválené těsto nasypeme... více o Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Suroviny na těsto promícháme a necháme odležet. Nejlepší je nechat za nás pracovat robota :-) Pudink uvaříme dle... více o Podzimní štrůdl
Do mísy vložíme pomazánkové máslo, smetanu a cukr a řádně promícháme. Do nádoby rozložíme vrstvu piškotů a pokapeme je kávou. Na to rozetřeme... více o Tiramisu z pomazánkového másla
Remosku vyložíme pečícím papírem. Listové těsto vyválíme na pomoučněném stole na slabý plát, který nožem obkrojíme do velikosti asi o 2 - 3 cm větší... více o Jablečný koláč z remosky ala štrůdl
Z jemně nastrouhané mrkve, mouky a hery rukou zaděláme husté těsto. Dáme do ledničky vychladit, aby trochu ztvrdlo a nelepilo se. Vychladnuté těsto... více o Štrůdl z mrkvového těsta
Cereální těsto necháme rozmrazit, vyválíme z něj na pomoučněném stole tři čtverce cca 25x25 cm. Na každý plát nastrouháme vrstvičku starších loupáčků ... více o Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Postup je zcela jednoduchý - smíchá se mouka s pomazánkovým máslem a solí. Vypracuje se z toho hladké těsto, je potřeba opravdu dát tomu trošku čas. :... více o Pizza z pomazánkového másla dle Ládi Hrušky
Budeme potřebovat pomazánkové máslo, sůl a stejné množství polohrubé mouky, jako máme pomazánkového másla. Vezmeme si mísu a vše do ní nasypeme a... více o Tátův štrůdl dle Ládi Hrušky
Listové těsto rozdělíme na dva díly, které vyválíme na pomoučněném stole na dva obdélníkové pláty. Na střed každého plátu naneseme polovinu... více o Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek
Mouku, kypřící prášek, sůl, sodu, skořici a pomerančovou kůru smíchejte. Banány rozmačkejte vidličkou, aby vznikla taková hustší kaše. Vejce... více o Banánový chlebíček bez másla - vláčný
Z hladké mouky, kypřidla, cukrů, kůry, pudinku, změklého másla, smetany a žloutku vypracujeme hladké, vláčné těsto, které rozdělíme na dva díly. Ty... více o Domácí jablečný závin (štrůdl)
Do mísy nasypeme polohrubou mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme krupicovým cukrem a přilijeme trochu vlažného mléka... více o Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Rozválíme těsto a potřeme vejci. Těsto poklademe borůvkami a posypeme cukrem (krystalovým či vanilkovým, vanilkový dodá příjemnou vůni). Zabalíme jako... více o Borůvkový štrůdl
Očištěná játra nakrájíme na nudličky a orestujeme na nadrobno nakrájené cibuli. Poté, co játra jsou orestovaná, přidáme nasekanou majoránku, osolíme a... více o Slaný štrůdl s kuřecími játry
Těsto: Mouku, olej, vodu a vejce smícháme a uhnětneme do těsta. Necháme cca 10 minut odstát. Náplň: Jablka nastrouháme, broskve a banány nakrájíme do... více o Ovocný štrůdl s karamelem
Do mouky na vále uděláme důlek a rozdrobíme droždí - pocukrujeme a hned s ostatními ingrediencemi rukama vypracujeme vláčné těsto - NENECHÁVÁME KYNOUT... více o NEKYNUTÉ ,RYCHLÉ TĚSTO NA ZÁVIN - ŠTRÚDL - od mojí babičky :-)
Žloutky s cukry a máslem vyšleháme do hladké pěny. Přidáme jemnou, čerstvě nastrouhanou kůru z očištěného citronu a citronovou šťávu. Přisypeme mouku... více o Citronová bábovka z pomazánkového másla
Z pomazánkového másla, hladké a polohrubé mouky, citronové kůry a vajíčka vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut odležet. Pak ho na... více o Jablečný závin s tvarohem z pomazánkového másla
Těsto rozpůlíme a z každé půlky vyválíme tenký plát (do obdélníku). Střed rozváleného těsta potřeme trochou rozšlehaného vejce (místo kam budeme... více o Áni slaný štrůdl
1. Do mísy prosijte mouku a utvořte v ní důlek. Rozmíchejte vejce, vodu,olej, sůl a citronovou šťávu a vlijte do důlku. Hmotu začněte zpracovávat od... více o Tažený štrůdl (závin)
Listové těsto rozválet na tenký plát ve tvaru obdélníku, nebo nakrájet na štverce. Mleté maso smýchat se všemi ingrediencemi a umístit doprostřed... více o Masový štrůdl s bochánky
Pomazánkové máslo s cukrem utřeme, přidáme polohrubou mouku a prášek do pečiva. Zapracované těsto dáme na menší, moukou vysypaný plech, ozdobíme... více o Fofr koláč z pomazánkového másla
Z mouky, tuku, žloutku a citronové šťávy uhněteme těsto (ingredience by měly mít pokojovou teplotu). Těsto vyválíme a poklademe rozpůlenými švestkami.... více o Švestkový štrůdl
Očistíme si a na drobné plátky nakrájíme jablička, do nichž zamícháme skořicový cukr a popř. ještě cukr dle chuti, přidáme 1/2 balíčku mandlí. Do... více o Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi
Náplň: žloutky vyšleháme s cukrem krupicí a půlkou vanilkového cukru do pěny, vmícháme ořechy, mouku a nakonec i tuhý sníh z bílků. Listové těsto... více o Ořechový štrůdl (závin)
Žloutky rozmícháme s cukry, přidáme pomazánkové máslo, mléko, mouku s práškem do pečiva a řádně promícháme. Nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků a... více o Ovocný koláč z pomazánkového másla
Těsto posypeme vrstvičkou strouhanky (aby nevytekla jablečná šťáva). Jablka nastrouháme a smícháme je s rozinkami a ořechy. Jablečnou směs položíme na... více o Jablečný štrúdl z listového těsta
Těsto rozválíme a naskládáme na něj plátky šunky a salámu. Na menším množství tuku zpěníme pokrájenou cibulku, rozklepneme vejce, osolíme, okořeníme a... více o Burda štrůdl
Polovinu mandlových lupínků nasucho opražíme. Těsto rozdělíme na polovinu, každou rozválíme, posypeme opraženými mandlemi, nastrouhanými jablky a... více o Mandlový štrůdl (závin)
Zpracovat těsto a nechat odpočinout. Postupujeme jako u každého štrůdlu: vyválíme placku, na kterou dáme náplň podle chuti oslazenou Sorbitem,... více o DIA štrůdl
Nejdříve z uvedených přísad zpracujeme vláčné těsto, které necháme aspoň 30 minut v chladu. Pak těsto rozválíme na pomoučněném vále a naplníme ho... více o Špaldový štrůdl
Smícháme mouku, sodu, cukr a sůl. Přidáme arašídové máslo a máslo a mixérem šleháme na střední rychlosti asi 3 minuty až se hmota začne drobit.... více o Sušenky z arašídového másla
4 cl fernet stock citrus a zbytek sklenice dolít jablečným džusem, přisypat trochu skořice (i vcelku bude mít nápoj své kouzlo) a led. Jednoduché a... více o Štrůdl
Připravíme náplň: tvaroh smícháme s vejcem, cukrem, škrobem či pudinkovým práškem, přidáme nasekané ořechy, strouhneme citronovou a pomerančovou kůru,... více o Tvarohový štrůdl s medovým přelivem
Z mouky, másla, vajec, vody a octa (citronové šťávy) zaděláme těsto, nejdůležitější je osolit ho! Poté si těsto rozdělíme na tři přibližně stejné... více o Snadný štrůdl
Mouku vysypeme na vál, nastrouháme na ni Heru, přidáme jogurt, sůl, vajíčko a vypracujeme těsto.... více o Těsto na štrůdl - velice jednoduché
Pomoučíme si vál. Těsto rozdělíme na půlky (z každé půlky bude jeden štrůdl). Těsto rozválíme a posypeme rozdrcenýma piškotama. Nahoru klademe asi do... více o Jahodový štrůdl
Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, rozdělíme na 2 díly a vyválíme 2 placky. Plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou, na placku navrstvíme... více o Plackový štrůdl
Troubu vyhřejeme a plech vyložíme papírem. Smícháme strouhanku, mandle, cukr a pomerančovou kůru, pak přidáme vypeckované třešně. Na utěrku položíme... více o Třešňový štrúdl s mandlemi