Do doby, než jej znovu zveřejní, vám nabízíme několik podobných receptů.
Cibuli nakrájejte nadrobno a zpěňte na lžíci oleje, přidejte uzené maso pokrájené na kostičky a pár minut ho restujte. Zelí slijte, pokrájejte, aby v... více o Závin se zelím a uzeným masem
Máslo necháme při pokojové teplotě změknout a pak společně s moukou a vejci vypracujeme kompaktní těsto. Já na to používám kuchyňského robota, protože... více o Jablečný štrúdl z domácího těsta
Mouku vysypeme na vál, přidáme jogurt, špetku soli, nastrouháme heru a přidáme jedno vejce. Vypracujeme těsto. Těsto vyválíme na obdélníkový plát,... více o Jablečný závin (štrúdl)
Máslo necháme změknout při pokojové teplotě. Pak společně s moukou a vejcem vypracujeme na kompaktní těsto, já na to používám robota, protože je to... více o Štrúdl z domácího těsta
Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky. Troubu předehřejeme na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem. Plát listového... více o Jablečný závin s kardamomem a vlašskými ořechy
Mouku nasypte do mísy, přilijte vodu, olej a rukou míchejte, aby se suroviny spojily. Jakmile získáte kompaktní hmotu, začněte ji zpracovávat na... více o Tažený jablkový závin
Nejprve si zpracujeme cibulku. Tu necháme osmažit na mírném plameni do měkka, poté přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Mezitím si rozválíme těsto... více o Slaný veganský štrůdl
Bílé tofu nalámeme na kousky a vložíme do misky. Přidáme mléko, napřed trochu. Mlékem se pak ředí hustota, takže nepřehánět, stačí tak aby se nám tofu... více o Štrůdl s veganským tvarohem a chia semínky
Těsto rozviňte a na jeho střední část naneste ingredience viz níže. Pak ho zabalte, potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamovými semínky. Nakonec... více o Slaný štrůdl - 4 varianty
V robotu uhněťte z mouky, mléka, oleje, soli a droždí hladké, měkké, pružné a nelepivé těsto. Mísu vytřete olejem a těsto zakryjte fólií a nechte... více o Trhací závin se zelím a uzeným
Mouku dáme do mísy, do středu uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, nasypeme vanilkový cukr, přilijeme cca polovinu vlažného mléka a střed... více o (ne)Kynutý závin podle Lidušky
Nejdříve si připravte náplň. Mléko nalijte do hrnce a svařte s mletým mákem. Přidejte mleté piškoty, rum, mletý hřebíček a lžíci povidel. Vše společně... více o Třešňovo-makový závin
Listové těsto rozválíme na pomoučněném stole na plát silný cca 2,5 mm, pokud jsme nekoupili již předem rozválené těsto. Čokoládu rozbalíme a položíme... více o Čokoládový závin - nejrychlejší
Těsto: z mléka, droždí a cukru uděláme kvásek, který přidáme do mísy s moukou, vanilkovým cukrem, změklým máslem a vejcem. Vypracujeme hladké tužší... více o Motaný makový / ořechový závin
Mléko, kurkumu, javorový sirup nebo med, zázvor a malou špetičku pepře rozmixujeme v mixéru do jemné konzistence. Poté v hrnci nápoj prohřejeme a... více o Golden milk neboli Turmeric latte
Na pánvi orestujeme na troše olivového oleje česnek rozkřuplý plochou stranou nože. Přidáme špenátové listy a smetanu a počkáme, až listy na pánvi... více o Slaný závin se špenátem a sýrem feta
Mouku smícháme v míse s citronovou kůrou, cukry, solí a práškem do pečiva. Do středu uděláme dolíček, do kterého rozdrobíme droždí, přilijeme trošku... více o Babiččin nadýchaný závin bez kynutí
Troubu si rozpalte na 220 °C. Vál posypejte moukou a listové těsto na něm rozválejte do obdélníku Na rozválené těsto rozložte vrstvu hrušek,... více o Slaný štrúdl s hruškami a gorgonzolou
Listové těsto rozdělíme na 2 díly a rozválíme na obdélníky. Hroznové víno otrháme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Použijeme hroznové víno, které nemá... více o Štrúdl s hroznovým vínem
Listové těsto rozdělíme na 2 díly a rozválíme na obdélníky. Z másla, mouky a všeho cukru zpracujeme drobenku. Na každé rozválené těsto nasypeme... více o Drobenkový štrúdl
Listové těsto rozdělíme na 2 díly a rozválíme na obdélníky. Z másla, mouky a všeho cukru zpracujeme drobenku. Na každé rozválené těsto nasypeme... více o Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Suroviny na těsto promícháme a necháme odležet. Nejlepší je nechat za nás pracovat robota :-) Pudink uvaříme dle... více o Podzimní štrůdl
Listové těsto rozválejte na plát. Sušenky rozdrťte (vložte je do sáčku a přejeďte válečkem). Švestky rozpulte a vypeckujte. Těsto rovnoměrně posypte... více o Švestkový závin s mandlemi
Z droždí, mléka a cukru si necháme vzejít kvásek, který pak přidáme do mísy k mouce a změklému máslu. Přidáme vejce, sůl a vypracujeme hladké těsto,... více o Makový (ořechový) závin od Lidušky
Remosku vyložíme pečícím papírem. Listové těsto vyválíme na pomoučněném stole na slabý plát, který nožem obkrojíme do velikosti asi o 2 - 3 cm větší... více o Jablečný koláč z remosky ala štrůdl
Rozválíme listové těsto na tenký plát. Potřeme pestem. Pokledame jednotlivá sušená rajčata. Přidáme plátky sýra. Těsto zabalíme jako štrůdl, potřeme... více o Listový závin pro gurmány
Mouku smícháme s kypřicím práškem, cukrem a špetkou soli, přidáme rozpuštěné vlažné máslo a vejce a vypracujeme těsto. Vysokou dortovou formu vymažeme... více o Sernik neboli tvarohový dort od Jirky Babici
Listové těsto rozválejte a nakrájejte na pruhy. Potřete vejcem a posypte cukrem a mandlovými lupínky. Vložte do trouby a pečte při 200 °C asi 20 minut... více o Otevřený jablečný závin s punčem
Smícháme si mouky, 2 vejce, vodu a sůl. Vypracujeme těsto, kteé necháme cca 30 mnut odpočinout. Mezitím si oloupeme a nahrubo nastrouháme jablka,... více o Špaldovo-žitný jablečný závin
Hrušky omyjeme a nakrájíme na kolečka, orestujeme na pánvi na másle. Tvaroh vyšleháme s vejcem, cukrem, pudinkem. Listové těsto rozválíme, natřeme na... více o Hruškový závin II.
Listové těsto si rozválíme na pomoučněném stole na slabý plát, který rádýlkem rozkrájíme na cca 16 čtverečků. Do středu každého nandáme lžičkou náplň... více o Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou
Polohrubou mouku smícháme v míse se solí a jemně nastrouhanou citronovou kůrou. Uprostřed uděláme důlek, do něj nasypeme cukry, rozdrobíme droždí a... více o Švestkový závin s tvarohem (mákem)
Na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme pokrájenou slaninu (nebo pokrájené uzené maso, kuřecí prso - dle chuti) , kterou také... více o Listové šátečky (závin) se špenátem
Žampiony oloupeme a povaříme ve slané vodě. Na pánvi na másle nebo oleji opečeme papriky nakrájené na menší kostičky - nemusí být moc měkké, přidají... více o Masový závin
Z jemně nastrouhané mrkve, mouky a hery rukou zaděláme husté těsto. Dáme do ledničky vychladit, aby trochu ztvrdlo a nelepilo se. Vychladnuté těsto... více o Štrůdl z mrkvového těsta
Cereální těsto necháme rozmrazit, vyválíme z něj na pomoučněném stole tři čtverce cca 25x25 cm. Na každý plát nastrouháme vrstvičku starších loupáčků ... více o Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Mouku v míse smícháme se solí, citronovou kůrou a uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme cukr, rozdrobíme droždí, zalijeme částí mléka a trochu... více o Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý
Náplň: tvaroh dáme do misky, přisypeme pudinkový prášek a cukr dle chuti (v kombinaci s rebarborou více, než jsme zvyklí) a vše dobře promícháme. Pak... více o Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou
Budeme potřebovat pomazánkové máslo, sůl a stejné množství polohrubé mouky, jako máme pomazánkového másla. Vezmeme si mísu a vše do ní nasypeme a... více o Tátův štrůdl dle Ládi Hrušky
- listové těsto rozdělíme na dvě poloviny a na pomoučeném vále rozválíme na dva obdélníky cca 30x35 cm - jablka nastrouháme do mísy a smícháme s... více o Jablečný závin z listového těsta
Listové těsto rozdělíme na dva díly, které vyválíme na pomoučněném stole na dva obdélníkové pláty. Na střed každého plátu naneseme polovinu... více o Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek
Listové těsto si rozválíme na pomoučněném vále. Na těsto dáme okapané a propláchnuté zelí, potom na zelí dáme pokrájenou slaninu na malé kostičky.... více o Závin z listového těsta se zelím a slaninou
Z hladké mouky, kypřidla, cukrů, kůry, pudinku, změklého másla, smetany a žloutku vypracujeme hladké, vláčné těsto, které rozdělíme na dva díly. Ty... více o Domácí jablečný závin (štrůdl)
Do mísy nasypeme polohrubou mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme krupicovým cukrem a přilijeme trochu vlažného mléka... více o Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Rozválíme těsto a potřeme vejci. Těsto poklademe borůvkami a posypeme cukrem (krystalovým či vanilkovým, vanilkový dodá příjemnou vůni). Zabalíme jako... více o Borůvkový štrůdl
Nejprve si připravíme zmrazený špenát, já ho dávám na pánev, zakápnu troškou vody. Až se plně rozmrazí, vypnu. Nechám vychladnout, poté vymačkám vodu.... více o Slaný listový závin
Očištěná játra nakrájíme na nudličky a orestujeme na nadrobno nakrájené cibuli. Poté, co játra jsou orestovaná, přidáme nasekanou majoránku, osolíme a... více o Slaný štrůdl s kuřecími játry
Těsto si rozdělíme na dvě části a rozválíme na dvě stejně velké placky. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájené žampiony.... více o Párkový závin se sýrem
Těsto: Mouku, olej, vodu a vejce smícháme a uhnětneme do těsta. Necháme cca 10 minut odstát. Náplň: Jablka nastrouháme, broskve a banány nakrájíme do... více o Ovocný štrůdl s karamelem
Do mouky na vále uděláme důlek a rozdrobíme droždí - pocukrujeme a hned s ostatními ingrediencemi rukama vypracujeme vláčné těsto - NENECHÁVÁME KYNOUT... více o NEKYNUTÉ ,RYCHLÉ TĚSTO NA ZÁVIN - ŠTRÚDL - od mojí babičky :-)