Palačinky: vejce vyšleháme se špetkou soli, přilijeme mléko a vmícháme mouku. Hladké těstíčko necháme alespoň 20 minut odstát, je-li třeba přilijeme... více o Palačinky se zeleninovou náplní a sýrem
Začínám tak, že si na plotnu dám rozehřát pánev a hrnec s vodou a pokličkou (Obě plotny mám nastavený na max.) Mezitím si pokrájím maso na kousky (Je... více o Těstovinový salát s kuřecím masem a česnekovým dresinkem
Očištěné kukuřičné klasy potřeme olejem nebo vodou, posypeme kořením a zabalíme do plátků slaniny. Koření volíme dle vlastní chuti (Adžika, Čubrica,... více o Kukuřice v zelenině - do trouby nebo na gril
Na tuku osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Během smažení si maso pokrájíme na plátky, které po stranách nakrojíme, aby se nám při... více o Krkovice s uzeným a kedlubnou
Listové nebo plundrové těsto rozválíme na pomoučněném stole na slabší plát, který pokrájíme na čtverce cca 10x10 cm. Okraje slabě potřeme rozšlehaným... více o Broskvové šátečky
Pokud nám zbude vánočka nebo bochánek, ale klidně i veka, kterou už nikdo nechce a nám se zase nechce, dělat se se žemlovkou, není nic jednoduššího,... více o Smažená žemlovka - sladká rychlovka
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme na rozpálené pánvi s trochou oleje dozlatova. Maso z pánve... více o Masové nudličky se smetanovou kari cuketou
V rozehřáté pánvi rozpustíme máslo, na kterém osmažíme drobně pokrájené uzené. Poté přilijeme vajíčka, které jsme si během smažení uzeného masa,... více o Nedělní míchaná vajíčka
Těstoviny si předvaříme. Mezitím, co se nám těstoviny vaří, si vymažeme plech sádlem. Na vytřený plech nasypeme již uvařené těstoviny, nakrájenou... více o Zapečené těstoviny s brokolicí, sýrem a rajčaty
Květák rozeberte na růžičky a ty pokrájejte na plátky. Kadeřávek zbavte tuhých stonků, listy natrhejte na kousky velikosti sousta, dejte do cedníku,... více o Pizza z arabského chleba
Slaninu pokrájejte na nudličky, žampiony očistěte a pokrájejte na plátky. Slaninu dejte vypéct na rozpálenou pánev takřka dokřupava. Pokud nepustí... více o Zapečený chléb se špenátem a sýrem
Brambory vydrhněte a podélně překrojte na poloviny. Rozložte je na plech a řeznou stranu potřete olivovým olejem. Dejte je do trouby předehřáté na 180... více o Pečené brambory s brynzou a slaninou
Čočku dobře propláchněte, nasypte do hrnce a zalijte vodou tak, aby hladina sahala alespoň 2 cm nad čočku, vařte asi 25 minut doměkka. Ve velké míse... více o Tortilly s čočkou, pečeným květákem a kuřetem
Vločky si rozmixujte na menší kousky. Trochu si odsypejte stranou na pozdější vysypání formy. V míse utřete máslo s cukrem a přidejte rozemleté vločky... více o Ostružinovomalinový ovesný koláč
Nejprve si připravte marinádu. V hrnci prošlehejte med společně se sójovou omáčkou a zbylými přísadami. Vše společně promíchejte a nechte slabě ohřát,... více o Jehněčí kotlety
Zelí nakrájejte na proužky, cibuli na jemno, rajčata, vejce a okurku na kostičky, vše dejte do mísy a přidejte kapari a lžičku oregana. V jiné misce... více o Řecký salát s olivami
Rebarboru opláchněte a oloupejte z ní slupky a tuhá vlákna. Nakrájejte ji na plátky a krátce povařte, aby změkla. V misce smíchejte jogurt, med a... více o Rebarborové nanuky
Mouku prosijte práškem do pečiva a cukrem, přidejte mandle, citronovou kůru, skořici a špetku soli. Pak ke směsi přilijte prošlehané žloutky a vše... více o Třešňový koláč z lineckého těsta
Korpus: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a vodu, promícháme, vsypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec vmícháme i... více o Osvěžující višňový dort
Melounové osvěžující pohoštění můžeme připravit jak v podobě špízů, tak i jako salát. Co zvolíme je jen a jen na nás a jelikož jsou chutě každého jiné... více o Melounové osvěžující pohoštění
Na drobně pokrájenou cibuli nasypeme na nudličky nebo kostky pokrájené uzené maso, které zasypeme nasekaným česnekem. Poté přidáme pokrájenou... více o Dušená cuketa/patizon s uzeným masem a bramborem
Česnek a zázvor nasekejte najemno. Cibuli i ostatní zeleninu očistěte a nakrájejte na větší kusy. Stonek citronové trávy rozklepněte střenkou nože a... více o Voňavé asijské Ossobuco
Švestky zalijte brandy a nechte nasáknout. V pánvi rozehřejte olej a ze všech stran na něm osmažte dozlatova kuře, 10 minut. Kuře přesuňte na talíř a... více o Kuře ve smetanovo-hořčičné omáčce
Maso nakrájejte na kostky asi 3 x 3 cm a orestujte je na rozpáleném oleji v hrnci se silným dnem. Poté maso vyndejte na talíř a do oleje nasypte... více o Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Nejprve zpracujte těsto. Droždí, cukr, sůl a mouku promíchejte v míse. Přilijte mléko s rozšlehanými vejci a vypracujte hladké pružné těsto. Zhruba 8... více o Briošková roláda s masem a sýrem
Bobkové listy, omytý nahrubo nakrájený pórek a mléko zahřejte v hrnci těsně pod bod varu, poté odstavte ze sporáku a nechte hodinu extrahovat.... více o Mac and cheese
Očištěné maso nakrájejte na kostky velké 5 x 5 cm. Slaninu nakrájejte na kostky a dozlatova ji orestujte v silnostěnném kastrolu zastříknutém olejem.... více o Hovězí bourguignon
Maso vyndejte chvíli před přípravou z ledničky. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a maso restujte, až zezlátne a bude sypké. Nadrobno nasekejte cibuli... více o Lasagne se třemi druhy sýra
Kotlety po stranách nakrojíme, osolíme a opepříme. Není nutné je naklepávat, maso kotlety je křehké a snadno se propeče i bez naklepání. V rozpálené... více o Přírodní kotlety s paprikovým sosem
Pohanku propláchneme a dáme vařit dle návodu, do vývaru nebo osolené vody s rozmáčknutým česnekem a snítkou bylinek dle chuti. Po uvaření doměkka... více o Žampionová směs s pohankou
Rýži propláchneme, nasypeme do hrnce, přilijeme cca litr mléka, přidáme špetku soli, osladíme podle sladkosti (kyselosti) ovoce a podle toho, zda... více o Zapečená sladká rýže s pudinkem a ovocem
Cibuli oloupejte a pokrájejte na tenká kolečka. Naskládejte je do sklenic a prokládejte snítkami tymiánu. Suroviny na nálev dejte do hrnce, přiveďte k... více o Nakládaná červená cibule
Rajčata pokrájejte na poloviny, rozložte je v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem. Zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete, přidejte... více o Karamelizovaná rajčata v olivovém oleji
Cukety omyjte a škrabkou na zeleninu nakrouhejte na tenké pátky. Dejte je do cedníku, důkladně osolte, rukama opatrně promíchejte, ať je nepolámete, a... více o Cuketové pickles s koprem
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, promícháme. Přisypeme mouku se skořicí, čerstvě nastrouhanou citronovou kůrou a kypřidlem,... více o Koláč s jablky a ořechovou drobenkou
Oloupané brambory nastrouháme do mísy na hrubém struhadle. Přidáme čerstvě nastrouhaný křen najemno, vejce, drobně pokrájenou slaninu, osolíme a... více o Křupavé bramboráčky s křenem
Vejce vyšleháme v misce, přilijeme pivo, přisypeme mouku, koření a sůl. Solíme o trošku více nebo po osmažení řízečky ještě osolíme. Vše dobře... více o Cuketové řízečky v kořeněném těstíčku
Rýžové nudle hodinu předem namočte do studené vody. Chcete-li, můžete je nalámat na kratší části. Maso je nutné před úpravou naložit, minimálně hodinu... více o Bun bo Nam Bo
Troubu předehřejte na 170°. Lososa zbavte kůže a naporcujte na filety. Umyjte chřest, dobře osušte a ořízněte asi 1,5 cm od konců. Plech vyložte... více o Zapečený losos s chřestem
V kastrůlku si rozpusťte máslo a smíchejte s rozdrcenými sušenkami, přidejte špetku soli a citrónovou kůru a vzniklou hmotu důkladně promíchejte.... více o Nepečený borůvkový cheesecake
Troubu předehřejte na 190 °C a plech vyložte alobalem. Batáty i se slupkou vydrhněte, propíchejte vidličkou, potřete olejem a solí a dejte péct do... více o Plněné batáty
Bylinky omyjte, nasekejte najemno a smíchejte se strouhankou. Na pánvičce rozehřejte olivový olej. Cibulku nakrájejte nadrobno, utřete česnek a spolu... více o Těstoviny s piniovými oříšky a bylinkami
Vejce vyšleháme s cukry do pěny. Přidáme vlažné mléko s máslem, mleté madle, mouku s kypřidlem a vše dobře promícháme. Do těsta nasypeme nasekanou... více o Mandlová buchta (bábovka, muffiny) s čokoládou
Mladé neloupané cukety nastrouháme na hrubém struhadle do mísy, kde je smícháme s jemně nastrouhaným křenem, vejci, solí, pepřem a moukou dle potřeby,... více o Cuketové placičky s křenem
Pro lepší chuť si připravte kohouta den předem následujícím způsobem. Maso osolte a opepřete. V hrnci rozehřejte máslo a osmažte šalotku, česnek a... více o Kohout na víně
Studené máslo nakrájejte na drobné kousky a smíchejte s moukou, cukrem a špetkou soli. Směs nepřepracujte, měla by připomínat spíše drobenku než... více o Borůvkový koláč z křehkého těsta s drobenkou
Máslo vymíchejte s moučkovým cukrem, žloutky a vanilkovým cukrem. Přidejte mouku s práškem do pečiva, smetanu a trochu nastrouhané citronové kůry. Z... více o Vláčná mramorová bábovka s čokoládovou polevou
Na jehly nebo špejle s ostrým hrotem napichujeme střídavě jak masovou, tak i přílohovou součást špízu, kterou ještě mezi sebou prokládáme plátkem... více o Špízy i s přílohou
Silnější plátky krkovice osolíme, opepříme a vložíme do pekáčku, do kterého jsme na dno nasypali jemně pokrájený uzený špek. Pak je zasypeme na... více o Krkovice v cuketovém sosu
Do mléka vmíchejte krupičku a nechte ji alespoň hodinu nasáknout. Nasucho orestujte mandle. Mezitím jablka zbavte jádřinců a rozkrájejte na měsíčky.... více o Krupicová kaše s jablky a mandlemi