Vše zamíchat, dát péct, nechat vychladnout a potřít krémem. Nakonec posypat sekanými ořechy a pocákat čokoladou (100 g čokolády na vaření a 70 g... více o "Orgasmus"
Vařenou rýži smícháme se sýrem, solí, pepřem a pažitkou. Plátky šunky potřeme pastou wasabi (ev. křenovou pastou) na to vrstva směsi z rýže a... více o Sushi po česku
Zelí nakrájet na nudličky, cibuli na drobno, maso na kostičky. Ostatní suroviny se smíchají dohromady s masem, zelím a cibulí v pekáči, přiklopí se a... více o Bašta
Kuřecí prsíčka podélně rozřízneme vznikne 6 plátků. Utrhneme asi 50 cm pruh alobalu a potřeme řádně olejem s kořením, položíme na něj mírně pěstí... více o Kuřecí Pepe plátek
Uvařenou řepu oloupeme, nastrouháme na hrubším struhadle, přidáme nastrouhaný křen na jemno. Zalejeme nálevem, který jsme předem povařili a přecedili.... více o Zavařená červená řepa
Bůček osolíme a dáme péct s nakrájenou cibulí, ale pozor, ať není bůček zcela vypečený. Játra, bůček a česnek semeleme, přidáme šťávu z upečeného... více o Paštika - zavařená
Do skleněné zapékací mísy dáme: tak dvě lžíce oleje, na plátky nakrájenou slaninu rozložíme na dno, na slaninu dáme na plátky nakrájený salám, poté na... více o Tajemství ohně
Chleby rázně a bez zábran zbavíme kůrky a upravíme tak, aby při položení na sebe dávaly tvar dortu. Každou střídku prokrojíme. Začneme plnit... více o Chlebový dort III.
Vše zpracujeme na jednolitou hmotu a v chladničce necháme půl hodinu ztuhnout. Potom odebíráme kousky těsta, obalíme v mouce a vtláčíme do suchých... více o Medvědí tlapky II.
Jablka omyjeme, oloupeme, vyndáme jádřince a nakrájíme na kostky do 0,5 cm. Mouku prosejeme s práškem do pečiva přes síto do mísy a přimícháme k ní... více o Jablkový perník III.
Utřeme cukr se žloutky, přisypeme mouku, přidáme heru a uhněteme těsto. Přidáme tvarohy, citr. šťávu. Poté vmícháme na kousky nakrájenou (nalámanou)... více o Tvarohová bábovky s kousky čokolády
Vejce vyšleháme s cukrem do husté bílé pěny, poté přidáme na kostičky nakrájené velmi změklé máslo a tvaroh. Hmota spadne a někdy se i srazí (nevadí... více o Nejvláčnější bábovka
Na vále rozdrtíme válečkem esíčka na jemno, přidáme cukr, kakao, rum a černou kávu. Zpracujeme ve váleček a vyválíme na plát (pokud se lepí, podsypeme... více o Roláda z esíček - nepečená
Makrelu nasolíme, opepříme, posypeme paprikou (já používám uzenou papriku - dodá vynikající chuť uzeniny), potřeme česnekem. Vnitřek makrely obložíme... více o Pečená makrela s tvarůžky a cibulí
V trošce vody uvaříme jablko a brambor do měkka. Brambor a jablko rozmačkáme na těsto. Přidáme mouku, vejce, cukr, špetku soli, skořici, rum a... více o Chorvatské Fritule
Pudinkové prášky smícháme s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme vejce, rum, olej a vše důkladně promícháme. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou... více o Pudinkové kostky s tvarohem - bez mouky!
Syrové brambory oloupu, protlačím přes mřížku na lisu na hranolky. Nechám je 20 minut louhovat ve vodě, aby se vyplavil škrob. Osuším je v utěrce.... více o Domácí hranolky bez tuku
Dorovod je Etiopské národní jídlo a v překladu to znamená něco jako kuřecí omáčka. Den předem naporcujte a naložte kuře do vody s citrónem. Vezměte si... více o Dorovod
Uvaříme fazole do měkka. Mrkev a brambory ošistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. Zalijeme vodou, a vaříme do měkka. Po uvaření... více o Vynikající zeleninová polévka
Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé kousky, osolíme, jemně okořeníme a krátce restujeme na oleji. Potom přilijeme kelímek smetany, rozdrobíme kousíček... více o Rychlé kuře ve smetanové omáčce
Bůček rozkrojíme na knihu a rozklepeme paličkou na plát (do tenka). Posolíme, poprášíme pražskou šunkovou solí, potřeme česnekem, pevně svineme a... více o Bůčková roláda vařená
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájenou slaninu, zasypeme moukou a usmažíme jíšku. Zalijeme vodou (1,2 l). Přidáme na jemno nastrouhanou... více o Nivová polévka se slaninou
Na oleji osmažíme cibulku, přidáme nastrouhané brambory, osolíme a přidáme sladkou červenou papriku. Když jsou brambory dostatečně osmažené, přidáme... více o Fazolová mňamka - rychlé a výborné
Oloupeme brambory a nastrouháme na jemném struhadle. Osolíme a přidáme hladké mouky tolik, aby bylo těsto hustší. Ze spracovaného těsta uděláme... více o Ertepláky od naší babičky
Je potřeba dodržet množství ingrediencí. Vše se smíchá a nechá se do druhého dne uležet v lednici. Pak na troše oleje orestovat do měkka. Nejlepší... více o Kuřecí kousky v marinádě
Plech nebo pekáček trochu vymažeme tukem nebo olejem, dáme na něj pečící papír. Houskový knedlík nakrájíme na plátky. Ty polejeme kečupem, oloupeme... více o Knedlíková pizza
Králíka odblaníme a naporcujeme. Na trošce oleje rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, nastrouhanou... více o Králík na paprice
1/2 kg mletého masa, 1 lžíce vegeky, 1/2 lžičky soli, 1 dcl mléka - vše smíchat a nechat v lednici do druhého dne uležet. Na mokrý igelit rozetřít... více o Bůčková roláda v alobalu
Nejdříve naklepeme, osolíme a opaprikujeme kuřecí prsíčka a dáme péct. Poté nakrájíme Bagety nebo rohlíky na kolečka a dáme do sáčku s trochou oleje a... více o Caesar salát jako z restaurace
Rýži uvaříme, ale do vody nepřidáváme sůl. Po uvaření smícháme rýži se dvěma lžícemi práškového cukru a přidáme půlku rozmačkaného kompotu i se šťávou... více o Rýžová kaše s meruňkami
Uvařené, oloupané brambory nakrájíme na plátky. Poté si připravíme marinádu: do vroucího vývaru přidáme olej, drobně nakrájenou cibuli, sůl, pepř,... více o Bramborový salát s polníčkem po sasku
Naporcovaného králíka opláchneme, osolíme a vložíme do pekáče, poté králíka posypeme pepřem (na každý kousek lžička pepře). Cibuli oloupeme, do každé... více o Králík na barevném pepři
Těsto vyválíme a rozdělíme na 11x11 cm. Naplníme strouhaným sýrem a uzavřeme. Posypeme strouhaným sýrem a dáme péci do trouby na 170 °C. Až uvidíme že... více o Sýrové taštičky
Buřty nakrájíme na kolečka. Z obou stran posypeme majoránkou. Pokapeme citronovou šťávou (1 kapka na 1 stranu) s rozetřeme. Dáme na pánev nebo na gril... více o Grilované buřty dle mého
Vytvoříme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a dáme na 2 hodiny do lednice. Poté znovu prohněteme. Z těsta tvoříme válečky a z nich rohlíčky... více o Vanilkové rohlíčky - ořechové
Z bíků, soli, cukru ušleháme sníh, přidáme žloutky a šleháme, přidáme olej, vařečkou vmícháme mouku, kakao a naposledy zamícháme. Těsto upečeme na... více o Vánoční cukroví - Čokoládové kostky
Nejdříve připravíme palačinky, které naplníme ochuceným špenátem, zabalíme je a přehneme napůl. Poté je naskládáme do vymazaného pekáčku, položíme na... více o Zapečené palačinky se sýrem
Heru nakrájíme na drobné kousky, přidáme žloutky, vanilkový cukr a cukr s hladkou moukou. Těsto rychle důkladně propracujeme, aby bylo hladké a vláčné... více o Cukroví z formiček
Zpracujeme těsto a necháme jej odležet. Na masovém strojku nástavci na cukroví děláme kolečka, která upečeme na vymazaném plechu dorůžova. Ještě teplé... více o Kokosové přes strojek
Ztužený tuk pomalu rozehřejeme, všechny zbylé ingredience společně smícháme a nasypeme do rozehřátého tuku, mícháme do hladka. Plníme do formiček a... více o Vánoční čokoláda
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které vyválíme a vykrojíme různé tvary. Pečeme do růžova a ještě teplé obalíme v cukru.... více o Vánoční cukroví z mrkve
Budete potřebovat 2 1,5 litrové máslem vymazané nádoby na vaření pudinku i s víkem, 2 pečlivě vydrhnuté mince, 2 ks pergamenového papíru - vystřihnuté... více o Tradiční vánoční pudink
V míse smícháme cukr, celá vejce, tekutý med a heru. Do tohoto základu prosyjeme kakao, koření, sodu a po částech mouku. Až je směs hustá, vyklopíme... více o Andělíčci
Vše smícháme a zpracujeme v těsto. Vykrájíme tvary a pečeme na 200 °C.... více o Mrkvová kolečka
Na dvou lžících másla osmahneme nakrájenou cibulku. Poté přidáme hladkou mouku, rychle smícháme dohromady vše. Přilijeme buď vodu nebo vývar,... více o Výborná kari omáčka
Cibule do zlatova osmažíme na másle, posypeme červenou paprikou a gulášovým kořením. Nákrájené hovězí maso necháme na cibulce pořádně ze všech stran... více o Guláš se sterilovanými paprikami
Tvaroh, romadur a máslo umícháme s pivem dohladka, osolíme, okořeníme a přidáme jemně nakrájenou cibuli. Pomazánka je ideální i na topinky.... více o Pivní pomazánka
Osolené maso dám do pekáčku, podleju vodou, přidám nakrájenou cibui a česnek. Přiklopim a dusím v troubě. Během pečení maso polévám vydušenou sťávou.... více o Jehněčí kýta na tymiánu s omáčkou z nivy
Zapékací nádobu si vymažeme tukem nebo olejem. Na to poklademe naklepané, osolené a opepřené vepřové plátky, následně je posypeme hráškem, kukuřicí a... více o Mňamózní vepřové plátky
Utřeme máslo, cukr a žloutky, postupně přidáme ostatní ingredience, nakonec ušlehaný sníh. Dáme do vymazané, moukou vysypané dortové formy a pečeme... více o Mandlový dort bez mouky