Kapustové listy nakrájíme na proužky, taktéž slaninu nakrájíme na tenké proužky. V hrnci rozehřejeme lžíci oleje a orestujeme slaninu dokud nepustí... více o Cizrna s kapustou na víně
Teplou vodou nalijeme do pekáčku po zbylé pečeni (vepřové nebo kuřecí). Po rozpuštění šťávy a tuku přecedíme do hrnce ve kterém budeme polévku vařit.... více o Výpečková polévka
Nejprve si vypracujeme těsto z mouky, moučkového cukru, prášku do pečiva, vanilkového cukru, Hery, 2 vajec. Asi 3/4 těsta odkrojíme a rozložíme ho do... více o Koláč pro medvěda
Becherovku spolu s vodou zahřejte, přidejte cukr a doplňte osminou citronu.... více o B-Punč
Tekuté ingredience zahřejte, přidejte med a doplňte skořicí, hřebíčkem a plátkem citronu.... více o Lavina z Becherovky
Říká se, že v listopadu má svatý Martin přijet na bílém koni. Ne vždy to vyjde, lepší je dát si na jeho svátek pečenou husu. Skrze její bílé peří... více o Svatomartinská husa
Vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme vroucí vodu, olej a kakao. Šleháme do husté pěny. Mouku a prášek do pečiva spolu promícháme, z bílků a studené... více o Kakaový dort s jahodovým cottage-sýrem
Troubu předehřejte na 100 °C. V misce prošlehejte vejce, v jiné promíchejte mouku s paprikou. Vejce, mouku i plátky masa osolte a opepřete. Maso... více o Jižanské řízky
Čekanku nakrájíme na tenké proužky, šalotky na kolečka, řapík celeru nadrobno. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a lžičku másla, přidáme šalotku a... více o Těstoviny s čekankou
Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáváme postupně mouku s kypřícím práškem, olej a vlažnou vodu. Vymažeme si formu na dort a vysypeme hrubou moukou... více o Punčový dort podle mé babičky
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Mleté maso smícháme se sardelovou pastou a balíme jako klasické ptáčky, na oleji osmažíme cibuli do hněda a... více o Ptáčky ze sardelky
Maso opláchněte a osušte. Lístky rozmarýnu nadrobno nasekejte a promíchejte s trochou muškátového květu, 2 lžícemi oleje, solí a pepřem. Maso potřete... více o Jehněčí na víně
Oloupanou a pokrájenou cibuli osmažte dozlatova na oleji. Přesuňte do mísy, vmíchejte vypeckované rozpůlené olivy, strouhaný sýr, lehce ušlehaná vejce... více o Quiche s cibulí a olivami
Nejprve rozkrojíme brambory a dáme vařit do osolené vody. Když jsou brambory měkké, tak je nastrouháme a přidáme sůl, mouku, vejce a hněteme v těsto.... více o Šišky s mákem
Do vody dáme vařit těstoviny. Mezitím na pánvičku dáme vodu s masoxem a necháme rozpustit. Poté přidáme maso a čekáme dokud nezměkne. Po dovaření... více o Chutný kuřecí salát
Maso nakrájejte na hranolky, dobře osolte a opepřete. Ve velké silnostěnné pánvi nebo širokém kastrolu rozpalte 2 lžíce oleje, po částech maso zprudka... více o Stroganoff
Mleté maso důkladně prohněťte se solí a pepřem. Můžete dochutit i worcesterovou omáčkou. Z masa vytvarujte plošší karbanátky a dobře je upěchujte.... více o Americký hamburger z vyzrálého hovězího
Žloutky, máslo, olej, cukr a med dobře umícháme. Prosatou mouku smícháme s práškem do pečiva, polovinu přimícháme k těstu, přilijeme šťávu a rum a... více o Kaštanový chlebíček
Oloupané brambory uvaříme na páře. V nepřilnavé pánvi nasucho osmahneme sezamová semínka, přidáme nakrájené brambory, osolíme, promícháme, necháme... více o Sezamové brambory s parmezánem
Rozinky necháme nabobtnat na 30 minut ve vlažné vode, pak slijeme (já osobně jsem rozinky máčela v destilátu z hroznového vína - Grappa, můžete použít... více o Castagnaccio - italský kaštanový koláč
Troubu předehřejte na 200 °C. V pekáči promíchejte kousky masa, nakrájené houby, cibuli a olej a rozložte do jedné vrstvy. Osolte a opepřete, pečte... více o Pečená hovězí polévka s houbami a kroupami
Troubu předehřejte na 245 °C. Maso očistěte od případných blan a šlach. Dobře potřete solí a kořením. Položte ho přímo na mřížku v troubě, umístěnou... více o Pepřový rostbíf
Zakysané smetany smícháme s vanilkovými cukry. Na dno dortové formy klademe postupne vrstvu piškotů, na ně ovoce a nakonec oslazenou smetanu.... více o Ovocný vrstvený dort
Tofu (ochucené) překrojíme na 2 stejně silné plátky, nakrájíme si ledový salát a pečivo (houska) rozkrojíme. Tofu ochutíme (pokud už není ochucené) a... více o Tofu burger Gábi
Na malé kousky nakrájíme klobásy, cibuli oloupeme, jemně nakrájíme, přidáme ke klobáskám do mísy. Dále přidáme lučinu, zakysanou smetanu, tavené sýry,... více o Křenová pomazánka s klobáskami
Z mouky, tuku, žloutku a citronové šťávy uhněteme těsto (ingredience by měly mít pokojovou teplotu). Těsto vyválíme a poklademe rozpůlenými švestkami.... více o Švestkový štrůdl
4 žloutky s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem ušleháme do pěny. V jiné nádobě si ze 4 bílků ušleháme tuhý sníh a do něho vmícháme žloutkovou pěnu.... více o Peříčkový řez
5 žloutků ušleháme s pískovým cukrem. Přidáme mouku a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme ... více o Broskvové řezy II.
Zmrzlinu rozmixujeme s ledem, vodkou a sektem. V případě potřeby přidáme trochu vody. Sorbetto podáváme v polotekutém stavu ve sklenicích na sekt.... více o Sorbetto
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme na plech. Dále si nakrájíme cibuli na kolečka a dáme k bramborám na plech. Vše polijeme olejem, posypeme... více o Brambory "nasladko"
Nejprve si připravíme těsto. Je vhodné, aby všechny ingredience měly při přípravě těsta pokojovou teplotu. Nejprve si smícháme mouku s práškem do... více o Mini šátečky s jablky
Oddělíme si žloutky od bílků. Smícháme žloudky s cukrem a vyšleháme. Smícháme zbytek ingrediencí ke žloutkům a pořádně promícháme. Z oddělených bílků... více o Jablečný sen
Z citronu a pomeranče vymačkáme šťávu, smícháme s vodou a cukrem a přivedeme k varu. Potom přidáme rum, víno a koření a opět zahřejeme k varu.... více o Vánoční punč II.
Nejprve dejte vařit vodu a špagety, do vroucí přidejte sůl a špagety. Na oleji ze sardinek opékejte cibuli až je měkká, ale nezmění barvu. Nyní... více o Špagety se sardinkami
Dužinu dýně nakrájíme na kostky, pórek na kolečka, rajčata na čtvrtky, celer nakrájíme nadrobno. Vše dáme do hrnce, zalijeme horkou vodou (400-500 ml)... více o Dýně zdravě i chutně
Maso nakrájíme na plátky a poté na tenké nudličky. Slaninu nakrájíme taktéž na nudličky, šalotku na kolečka a kaštany nakrájíme na kousky. Vše... více o Vepřové nudličky s kaštany a rozmarýnem
Nudle jsou většinou balené po takových centimetr a půl vysokých čtvercích. Pro jednoho člověka budete potřebovat 1 a půl toho čtverce. Vložíte... více o Asijské smažené nudle s křupavým kuřecím
Na vál prosijeme mouku,cukr,jedlou sodu a koření.Přidáme med,vejce a vypracujeme hladké těsto.Pečeme v horké troubě.Po upečení hned potíráme... více o Perník na zdobení II
Med cukr a vodu převaříme a zpracujeme s moukou.Necháme mírně vychladnout a přidáme vejce,koření a jedlou sodu.Dobře zpracujeme a necháme ½ dne... více o Perník na zdobení
Uvaříme si silnou kávu. Mezitím, než nám vychladne, dáme do misky ricottu, smetanu, třtinový cukr a žloutek, vymícháme v krém. Vezmeme si formu, do... více o Tiramisu pro sportovce
Z vanilky vyškrábněte špičkou ostrého nože semínka. Z citronu škrabkou odloupněte asi 5cm kousek kůry, zbylou kůru ostrouhejte a šťávu vymačkejte.... více o Kukuřičné lívance a hrušky v karamelu
Cukety omyjte, podélně rozpulte a krátce, asi 3 minuty, povařte ve vroucí osolené vodě. Pomocí lžíce vyškrabte ze středu měkkou dužninu se semínky.... více o Cukety plněné španělskými olivami
Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli osmažte na oleji dozlatova. Přidejte na maso, osolte, opepřete a pod pokličkou poduste doměkka. Maso nakrájejte... více o Koláč s kuřecím masem a olivami
Med, vejce, cukr ušleháme do pěny. Na vál si připravíme mouku s kořením a jedlou sodou a meruňkovou marmeládou. Přidáme ušlehanou hmotu a vše dobře... více o Perník na chaloupky
Uzený špek na kostičky, dáme do hrnce a na něj cibulku na kostičky, Osmažit do růžova, přidat fazole v plechovce, nechat zhruba 5min. povařit, přidat... více o Mexická dršťková polévka
Brynzu rozmícháme s máslem, smetanou, žloutkem a přidáme podle svojí chuti pokrájený kopr. Tím máme připravenou náplň, kterou ještě můžeme osolit.... více o Brynzové palačinky
Mrkve oloupejte nebo oškrábejte a nakrájejte na kousky. Fazole nechte okapat v cedníku a ještě je opláchněte z nálevu. Brambory oloupejte a rozpulte.... více o Mrkvová polévka s fazolemi
Dužinu dýně nakrájíme na malé kostičky, šalotku a šalvěj nakrájíme nadrobno. Plátek chleba rozmixujeme a osmažíme v pánvi s trochou oleje. Chléb... více o Těstoviny s dýní a opraženým chlebem
Hovězí plátky nakrájíme na tenké nudličky, přelijeme sojovkou, přidáme koření a rýžový ocet a necháme odpočívat, pokud možno přes noc. Ve woku... více o Hovězí chilli čína
Sušené houby dáme do hrnku a zalijeme horkou vodou. Papriky, chili papričku, cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky. (Pokud máte a chcete,... více o Asijský kuskus