Vše ušlehat, podává se k grilovaným a dušeným rybám.... více o Sardelová omáčka
Uvařené, oloupané brambory nastrouháme a smícháme s moukou a vejci. Vypracujeme těsto, kterým obalíme kolčka salámu. Potřeme bílkem a posypeme... více o Zapečený Poličan v sezamovém kabátku
Nastrouhaný salám, pomazánkové máslo a drobně nakrájenou feferonku společně utřeme. Zdobičkou naneseme na bagetu a ozdobíme stočenými plátky poličanu.... více o Kmotrova bagetka
Hlavu kapra zbavenou střelí a jakékoliv odřezky uvaříme po 10 min. Slijeme a prochladlou rybu dobře obereme, a dáme stranou. Vývar dáme vařit s žlutým... více o Rybí polévka II.
Rozmixovat očka, přidat změklé máslo a sýr a lehce vyšlehat. Podávat lze s vekou i chlebem - dle chuti.... více o Očková pomazánka
Mléko s cukrem uvaříme na hustý sirup. Přidáme nalámanou čokoládu na vaření, necháme rozpustit, rozinky, ořechy a celé máslo. Vše vymícháme a plníme... více o Božské miňonky
Nejdříve očistíme maliny od nečistot. Dvě třetiny malin rozmačkáme a s mlékem i cukrem rozmixujeme v mixéru nebo ručně. Přichystáme si talíř který... více o Malinové pokušení
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme vychladnout. V míse vyšleháme máslo s cukrem a postupně zašleháváme pudink, až nám vznikne... více o Rychlé BE-BE řezy
Na nudličky nakrájíme měkký salám, větší cibuli, pár okurek, papriku či kozí rohy. Přidáme sůl, pepř, chilli a pár lžic majolky. Povaříme olej,... více o Domácí Rumcajs
Jeden plát listového těsta vyválíme na co největší placku (ale pozor, aby těsto nebylo až příliš tenké!), abychom ji mohli rozkrojit na tři obdélníky.... více o Listové překvapení
Smichat mouku, cukr, olej, vodu příp. štávu, vanilkový cukr, kůru a štávu z citronu, sůl, celá vejce (bílky možno našlehat komu se chce), prášek do... více o Výborná rychlá hrnková buchta
Kuřecí maso osolíme a naložíme na několik hodin (nejlépe přes noc) do marinády a můžeme i občas promíchat, aby se vůně dostaly pěkně do masa.... více o Dietní karibské kuře
Všechny suroviny smícháme a dobře mixérem vyšleháme. Nalijeme na vymaštěný a vysypaný vysoký plech a při 150 °C asi 45 minut pečeme.... více o Moučník z acidofilního mléka
Vše utřeme v krém, nakonec přidáme ušlehanou šlehačku. Půl krému odděl a přidej kakao. Sušenky bebe namáčíme do mléka s rumem. Bebe střídavě potíráme... více o Bebe-dort
Jedná se poslední štamprli, kterou vyprovázíme hosty z domu (bytu). Tam odkud pocházím se jí říká "verandovka". Do velkých štamprlí (0,5 dcl) nalijeme... více o Poslední štamprle
Kuřecí maso nakrájíme na kousky (nudičky, kostičky). Na rozpáleném sádle necháme zesklovatět cibuli a poté přidáme kousky masa, které osolíme a... více o Kuřecí na divoko se smetanou
Nahrubo nakrájenou cibuli se špetkou drceného kmínu zpěníme na tuku a přidáme na kostky nakrájené maso hustě posypané adžikou. Podlijeme vývarem a... více o Vepřové na adžice
V hrnci si rozpustíme ztužený tuk s čokoládou. Mezitím si oloupeme a nakrájíme banány (asi 0,5 cm) na kolečka. Na podnos si položíme piškoty,... více o Čokoládovobanánové piškoty
Tatranky umeleme nebo nastrouháme a smícháme s ostatními surovinami. Ze vzniklé hmoty tvoříme kuličky (pokud je hmota příliš řídká, přidáme podle... více o Tatrankové kuličky II.
Vejce s cukrem ušleháme do pěny, pak přidáme vše ostatní (pozor - s mlékem opatrně, aby těsto nebylo moc řídké.) Těsto nalijeme do vymazaněho a... více o Koláč tety Evy dle pana Novotného
Očištěného kapra potřeme citronem a lechce osolíme a opepříme. Do břicha kapra vložíme slaninu a plátek másla. Pečeme asi 30 minut, poté kapra... více o Kapr na anglické slanině
Do mouky vmícháme trochu soli, rozemneme v ní máslo, přidáme cukr a kůru z citrónu, kvásek z droždí, vlažného mléka a cukru, vypracujeme tuhé lesklé... více o Vánočka bez vajec
Droždí rozmícháme se lžící cukru, dvěma lžícemi mouky a trochou vlažného mléka a necháme na teplém místě vykynout. Změklé máslo napěníme s cukrem,... více o Máslová vánočka
V mouce uděláme důlek, dáme do něho rozehřáté máslo, vykynuté droždí (v hrnečku trochu vlažného mléka, trochu mouky, špetka soli, špetka cukru a... více o Babiččina vánočka
Pískový cukr, žloutky, vanilkový cukr, mléko a slazené mléko slejeme do hrnce, pečlivě promícháme žloutky v hrnci, vaříme na mírnem ohni. Při stálem... více o Koňak III.
Maso nakrájíme na nudličky a okořeníme solí, pepřem a grilovacím kořením a restujeme rozpáleném oleji asi na 2 minuty a pak přidáme nakrájenou... více o Kuřecí guláš II.
Oloupaná jablka nakrájíme na malé kostičky, promícháme s cukrem a citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Mezitím si připravíme těsto. V míse... více o Jablkové knedlíčky
Vejce, mléko, cukr a vlažný tuk vyšleháme elektrickým šlehačem asi 3 minuty. Postupně přidáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva. Těsto... více o Dobrá bublanina
Změklé máslo, cukr a žloutky šleháme elektrickým šlehačem do zpěnění. Postupně přidáme jemně nastrouhané brambory a mouku smíchanou s práškem do... více o Bramborová bábovka II.
Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli a česnek, na proužky nakrájenou papriku a na kostičky nakrájené maso. Podusíme, poprášíme hladkou moukou a... více o Kuřecí guláš
Zelí nakrájíme promícháme s jemně strouhaným křenem a hrubě strouhanými jablky a zakapeme olivovým olejem. Velmi zdravé, pro někoho i chutné.... více o Salát proti nachlazení
Zadělat v těsto. Těsto vyválíme, doprostřed uděláme jamku, do které dáme zavařeninu. Okolí potřeme rozkvedlaným vejcem a posypeme strouhanými oříšky.... více o Vánoční cukroví - Placičky
Oloupané mandle nastrouháme a vše spojíme v těsto. Těsto vyválíme a vykrajujeme obdélníčky. Upečeme.... více o Vánoční cukroví - Mandlové řízky
Formičku oprášíme v mouce, naplníme. Obrácenou vařečkou vytvoříme otvor, který zaplníme náplní. Postavíme na kolečko z lineckého těsta „Speciál“ (... více o Vánoční cukroví-Vosí hnízda
Vše zpracujeme v těsto, děláme kuličky, které na plechu zmáčkneme a upečeme v mírně rozehřáté troubě.... více o Ořechové hromádky
Připravíme kvásek: Do 0,1 l vlažného mmléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a dobře promícháme. Necháme kynout na teplém místě. Na vále zpracujeme... více o Slané sýrové rohlíčky
Maso nakrájime na malé řízečky (medajlonky), naklepeme, osolíme, okořeníme mletým pepřem. Pálivé papričky nasekáme na malé kousky a promícháme se... více o Pikantní vepřové maso s ovocem
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, potom nakrájíme na silnější nudle a opečeme v rozehřátém sádle do zlatova. Osolíme, okořeníme mletým pepřem,... více o Vepřové maso na víně
Očištěné hlávkové zelí opláchneme vodou, zbavíme košťálové části a nakrájíme na menší kousky. Slaninu nakrájíme na tenké proužky a opečeme. K sádlu ze... více o Zelný salát s cibulí a slaninou
Hermelín nahrubo nastrouháme, vidličkou všleháme pomazánkové máslo a majolku. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme i s nahrubo posekanými vlašskými... více o Hermelínová pomazánka s vlašskými ořechy
Na trošce oleje na pánvi zlehka osmahneme kuřecí prsa, které vložíme do zapékací mísy ve které máme nakladené na plátky pokrájené máslo. Na každé... více o Zapečená kuřecí prsíčka s broskví
Do hrnce se studenou vodou dáme na růžičky rozdělený květák, 1 lžičku soli a dáme vařit. Kořenovou zeleninu oloupeme, nahrubo nastrouháme a přidáme k... více o Květáková polévka s krupicí a vejci
Tvaroh vařečkou rozmnělníme v míse, přidáme rozklepnutá vejce, 1 lžičku soli, krupici a 1/2 mléka a dobře promícháme, pak po částech zapracujeme do... více o Babiččiny tvarohové švestkové knedlíky
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby, chvíli vaříme. Na tuku osmažíme... více o Znamenitá bramborová polévka
Zeleninu omyjeme, oloupeme a najemno nastrouhám, vidličkou všleháme máslo a majolku. Dochutíme solí a citrónovou šťávou. Mažeme na veku zdobíme plátky... více o Zeleninová pomazánka II.
Salám a okurky nakrájíme na kostičky. Vejce oloupeme a posekáme. Vše smícháme a všleháme hořčici a máslo. Osolíme a namažeme na rozkrojené housky.... více o Salámová pomazánka
Připravíme si kvásek. Smícháme veškeré ingredience. Vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout. Těsto rozdělíme na tři díly, roválíme na... více o Chala - židovský sváteční chléb
Stehna omyjeme, dobře osušíme, osolíme. Na rozehřátý olej v pekáči položíme stehna a v rozehřáté troubě (230 °C) po obou stranách opečeme, pak... více o Kuře po Srbsku
Ušleháme šlehačem ve vysoké míse všechna vejce a postupně zašleháváme po částech cukr, pak vmícháme rozpuštěné máslo. Oloupané banány vidličkou... více o Banánová buchta
Těsto rozdělíme na 3 díly, z každého vyválíme oválnou placku. Tu poklademe proužky salámu, papriky a posypeme stouhaným sýrem, opatrně zabalíme.... více o Slaný závin