Do doby, než jej znovu zveřejní, vám nabízíme několik podobných receptů.
Maso pokrájíme na kostky nebo nudličky a dáme do mísy, kam přidáme zázvor, česnek, hřebíček, skořici a chilli. Vše promícháme se lžící oleje a necháme... více o Nakládané masové kostky dušené na cibuli
V kastrolu rozehřejte olej a 2 minuty poduste rozpůlené cibulky a na plátky nakrájený česnek. Přidejte na kolečka nakrájenou karotku, 2 minuty... více o Nakládané karotky
Papriky omyjeme, rozpůlíme nebo rozčtvrtíme, feferony nebo kozí (beraní) rohy necháme celé, se stopkou. Zhruba 250 gramů paprik, feferon... dáme do... více o Nakládané papriky, kozí rohy, feferony - nejen na gril
1. Z fazolek odkrojíme stopky a špičky, odstraníme nitě, dobře omyjeme a postupně vkládáme do vařící osolené a okyselené vody. 2. Vaříme do změknutí 5... více o Nakládané fazolové lusky
Základní verze: zakysanou smetanu dáme do misky, přidáme pokrájené tvarůžky (syrečky), promícháme, nandáme do sklenice a necháme v chladnu alespoň dva... více o Smetanové tvarůžky (syrečky)
Posekejte stroužky česneku, do rendlíku nalijte olivový olej, vodu a citrónovou šťávu. Přidejte česnek, kuličky pepře, 1 bobkový list a tymián. Poté... více o TAPAS: nakládané žampióny
Maso pokrájíme na nudličky a dáme do mísy. Fenykl očistíme, pokrájíme na nudličky a přidáme k masu s nasekaným česnekem, vše zalijeme lžící oleje,... více o Česnekovo-fenyklové nakládané nudličky
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem, obalíme ve strouhance a nakonec v rozšlehaných vejcích. Ihned smažíme v rozpáleném oleji z obou... více o Česnekové řízky nakládané ve vývaru
Přichystáme si čistou sklenici se šroubovacím uzávěrem, na dno naskládáme trošku kopru a hříbky. Přisypeme dle chuti sůl, pepř, kmín, naskládáme... více o Houby nakládané v oleji na koprové peřince
1. Vykrájíme z masa šlachy a nakrájíme ho na kostičky. 2. Vložíme do misky osolíme a přidáme vybrané koření. 3. Vložíme do lednice a necháme to tam... více o Nakládané maso na pánvi
Všechny přísady smícháme v míse. Maso naklepeme a vložíme do připravené marinády. Vložíme do lednice nejlépe na 24 hodin. Možno marinovat i kratší... více o Nakládané maso
Houby očistíme, pokrájíme a dáme do hrnce s vodou krátce povařit. Pak scedíme. Zralá rajčata přepůlíme, dáme je do hrnce a za občasného míchání dusíme... více o Houby v rajčatech - nakládané
Brusinky zasypejte v širokém kastrolu cukrem a nechte přes noc stát. Druhý den k nim přidejte citron nakrájený na kolečka a za stálého promíchávání je... více o Nakládané brusinky
Zelí nastrouháme na jemno, přidáme všechny přísady, promícháme a necháme 12 až 24 hod, stát. Dáme do sklenic (volně, nepěchujeme) i se šťávou, kterou... více o Nakládané zelí do sklenic
Olomoucké tvarůžky i s obalem dáme do uzavíratelné sklenice (kompotové) a zalijeme pivem. Tři dny necháme postát na kuchyňské lince, až se tvarůžky... více o Nakládané tvarůžky v pivu
Na nálev smícháme ve velké míse všechny uvedené suroviny. Sýry pokrájíme na kostky a opatrně "přehodíme v nálevu". Přendáme do zavařovací sklenice s... více o Nakládané sýry - směs
Fazolkám odkrojíme konce a v osolené vodě je asi 8 min. povaříme. Scedíme a ihned propláchneme studenou vodou. Cibuli nakrájíme na dílky a s 500 ml... více o Nakládané fazolky na kyselo
Do 5 litrové sklenice vrstvíme zelí a ryby, zalijeme nálevem. Přidáme 5 zrnek celého pepře, 5 zrnek nového koření a 1 bobkový list. Ryby očistíme,... více o Nakládané ryby
Nejprve uvaříme nálev - koření kromě zázvoru, bobkového listu a soli utlučeme v hmoždíři. Vodu a ocet přivedeme k varu, přidáme koření a sladidlo - to... více o Nakládané masové koule
Feferonkám odřízneme stopku a vydlabeme semínka. Spařené rozinky necháme okapat a naplníme je do feferonek. Připravíme nálev - všechny ingredience... více o Nakládané feferonky s rozinkami
Kapie střední velikosti seřízneme ve vzdálenosti 0,5 centimetru od stopky a jádřince odstraníme. Papriky ovaříme v osolené vodu po dobu 1-2 minuty,... více o Nakládané plněné papriky po Ázerbájdžánsku
Do 3 litrů vody přidáme, oloupané a rozpůlené cibule, sůl, celé koření, vše pomalu převaříme, potřebujeme získat chuť ze všech surovin, proto pomalé... více o Nakládané pečené vepřové koleno
Vejce našleháme a postupně přidáváme hořčici, sojovou omáčku, worchestr, papriku, kukuřičný škrob, utřený česnek a sůl vše pořádně promícháme. Kuřecí... více o Nakládané řízky
Vše svaříme. Omyté feferonky naskládáme do sklenic a zalijeme studeným nálevem. Zavaříme 20 min. na 85 °C.... více o Nakládané feferonky (kozí rohy)
Buřty a cibuli oloupeme a nekrájíme na kolečka. Papriky očistíme a nakrájíme na menší kousky. Ocet svaříme s vodou a pivem, přidáme sůl, cukr a koření... více o Pikantní nakládané buřty
Sýr nakrájíme na kostky, zasypeme paprikou, osolíme, přidáme prolisovaný česnek, zakapeme olejem a pořádně promícháme. Dáme do misky, uzavřeme a... více o Nakládané sýrové kostky
Do dvou půllitrových sklenic naskládáme na střídačku na hrubo nakrájenou cibuli, kolečka tvarůžku a za každým druhým kolečkem vložíme 1/2 feferonky.... více o Nakládané olomoucké tvarůžky
Kuře naporcujeme a stáhneme kůži. Z uvedených přísad uděláme směs (žampiony a cibulky nakrájíme na plátky), maso vložíme do směsi a necháme 2 dny... více o Nakládané kuře
Žampiony očistíme a nožičky odstraníme (použijeme do jiného pokrmu). Připravíme si nálev tak, že svaříme ocet s vodou a uvedeným kořením. Hlavičky... více o Nakládané žampiony se sýrem
Žampiony očistíme, větší rozdělíme na poloviny nebo čtvrtinky a 10 minut povaříme ve vodě se špetkou soli a šťávou z citronu (asi 1 lžíce - to aby moc... více o Nakládané pikantní žampiony
Mrkvičky očistíme drátěnkou a umyjeme. Ve slané vodě je 4 min. povaříme, scedíme. Do sklenic naložíme koření a uložíme mrkvičky. Ingredience na nálev... více o Nakládané mrkvičky
Zelné listy povaříme 4 min. ve slané vodě, necháme odvapat na nakrájíme na 7 cm široké pruhy. Na každý pruh dáme 1 lžičku jemně strouhaného křenu a... více o Nakládané pikantní zelné závitky
Kastrol řádně vymažeme olejem. Dno i boční stranu kastrolu vyložíme kolečky salámu. Dáme asi 5 cm (i víc) vrstvu na kostičky nakrájené cibule. Na... více o Zapečené syrečky
Rybí filé umeleme, osolíme a opepříme (dle chuti) přidáme strouhanku, vejce a nejlépe rukama promícháme. Poté tvoříme kuličky cca ve velikosti... více o Rybí karbanátky nakládané - pečenáče
Ocet zahřát s cukrem (nevařit). Feferonky naskládat do sklenice, zalít studenou marinádou a nechat odstát alespoň týden. K Silvestrovskému ovaru... více o Sivestrovské nakládané feferonky
Zelí nakrouhejte a smíchejte s ostatními přísadami. Napěchujte ho do sklenic a uzavřete. Nevařte! Nechte minimálně dva týdny rozležet, ale vydrží... více o Nakládané zelí s křenem podle Frekvence 1
Připravíme si ingredience do misky a přidáme maso, ať už kuřecí nebo vepřové, na naložení.... více o Čína - nakladané mäso /Ivka Javorská/
Z mletého masa a přísad se připraví klasická sekaná. Z ní se dělají malé karbanátky. Ty se pak smaží na oleji. Po usmažení se dají okapat, aby nebyly... více o Nákládané karboše
Syrové ryby očistíme a zbavíme páteře, ploutví a hlavy. Vytvoříme vlastně filety. Pak je rozemeleme na masovém strojku. Do směsi přidáme na jemno... více o Nakládané rybí karbanátky
Dokonale očištěné ryby naporcujeme (kapří ocasy 1 porci ještě rozkrojíme podélně na dvě půlky, jiné ryby bez hlavy rozpůlíme podélně podle páteře a... více o Nakládané ryby na kyselo
Měkký tvaroh, žervé a eidam důkladně propracujeme a vytvarujeme malé kuličky, které obalujme v koření. Hotové kuličky vložíme do sklenice, přidáme... více o Nakládané sýrové kuličky
Roštěnky naklepeme, nařízneme případnou blánu. Cibuli a feferonku nakrájíme najemno a přidáme ostatní ingredience. Vložíme do misky nakládací směs a... více o Nakládané roštěnky
Suroviny smícháme a nacpeme jich co nejvíce do skleniček. Při použití prostředku DEKO není následující sterilace nutná, vzhledem k tomu, že obsahuje... více o Nakládané zelí
Zelí nakrouhat jemně, prosypat polovinou soli a nechat až pustí šťávu. Pak vymačkat, tlačit do bečky, prosypávat nasekanou cibulí, solí, kmínem. Kopr ... více o Nakládané kyselé zelí
Ovoce omyjeme a zbavíme jádřinců popř. pecek. Z cukru a vody svaříme sirup, vhodíme do něj ovoce a ořechy a svaříme na nit. Scedíme a necháme oschnout... více o Nakládané ovoce