Do doby, než jej znovu zveřejní, vám nabízíme několik podobných receptů.
INGREDIENCE NA KORPUS JSOU UVEDENY NA 2 KORPUSY. Vlastním pouze jednu dortovou formu, proto nejdříve připravím první půlku ingrediencí a během pečení... více o Malinový dort vhodný pro diabetiky (nebo celiaky)
Namočit sušené meruňky 24 hodin předem. Druhý den nakrájet namočené meruňky na menší kousky 8-18 ks (nelze odkrojit lžičkou). Rovnat vrstvu piškotů ve... více o Stravitelný dort, základní recept
Troubu předehřejte na 160°C a plech si vyložte pečicím papírem. V míse smíchejte nejdřív suché ingredience (vločky, oříšky, semínka, kakao) a pak k... více o Domácí granola
Jahody omyjeme, nakrájíme na malé kousky a rozmixujeme dohladka. Smetanu ušleháme do tuha. Přidáme tvaroh, rozmixované jahody a cukr a znovu... více o Domácí jahodový pribináček
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, po lžících přidáváme mouku s kypřícím práškem, vodu, ořechy a citronovou kůru. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z... více o Velký ořechový dort
Do mísy nasypeme mouku, droždí, sůl a kmín a důkladně promícháme. Přilijeme vodu a vypracujeme těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme 8 - 12 hodin... více o Domácí chleba bez hnětení
Sušenky nebo zbylé vánoční cukroví rozdrtíme úplně na prášek. Rozdrcený prášek dáme do misky a přidáme rozehřáté máslo s vanilkovým cukrem. Dobře... více o Mražený dort z Flory
Na dno dortové formy vyskládáte vrstvu piškotů, tu zalijete vanilkovým tvarohem a na něj opět vmáčknete vrstvu piškotů. Teď vyšleháte a dle chuti... více o Vylepšený nepečený dort
Dno rozevírací dortové formy (20 cm) zlehka vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Sušenky rozmixujte na drobky, přidejte na kousky pokrájené... více o Nepečený malinový dort
Do mixéru dáme oloupané banány. Přilijeme kokosové mléko a přisypeme kakao. Mixujeme do hladka. Rozmixovanou směs nalijeme do krabičky a uložíme na 6... více o Domácí zmrzlina
Začněte pitou. Mouku prosijte se solí a práškem do pečiva, pak vmíchejte koření a uprostřed vytvořte důlek. Nalijte do něj olej s vodou a zpracujte... více o Grilovaná domácí pita s hummusem a jarní zeleninou
Sušenky rozmixujte s pokrájeným studeným máslem na drobenku. Rozdělte ji do skleniček a lehce stlačte lžící. Jahody omyjte a zbavte je stopek. Asi... více o Domácí pribiňák s jahodami
Vejce vyšleháme s oběma druhy cukru do světlé pěny. Následně zapracujeme olej, mléko, mouku a prášek do pečiva. Polovinu těsta nalijeme do vymazané... více o Piškotový dort s pudinkem a čoko polevou
Ve vodní lázni rozpustíte máslo. Přidáme do něj na kostky nalámanou čokoládu a rozpustíme. Do čokoládové směsi zašleháme cukry a kakao. Postupně... více o Domácí brownies
Smetanu našleháme s cukrem, přidáme tvaroh, mascarpone a nasekanou čokoládu. Do druhé mísy naskládáme sušenky, ovoce a piškoty, nalijeme trochu krému... více o Lukášův nepečený dort
Rozevírací dortovou formu (18 cm) lehce vymažte máslem, dno vyložte pečicím papírem a formu uzavřete. Ustřihněte pruh pečicího papíru a vyložte jím... více o Tvarohový dort s mákem a bílou čokoládou
Formu (24 cm) lehce vytřete máslem a vyložte pečicím papírem. Oddělte bílky od žloutků. Máslo utřete s oběma cukry do hladkého krému. Postupně do něj... více o Krtkův dort
Ve velké míse ušlehejte bílky do pěny. Nejprve šlehejte na nižší rychlost a poté ji zvyšte, přidejte vinný kámen a nastrouhanou kůru i šťávu z citronu... více o Andělský dort
Nejprve vyšleháme vejce s cukrem, pak přidáme olej a špenátové pyré, poté citronovou šťávu a nakonec mouku s práškem do pečiva. Pečeme zvolna v... více o Mechový dort
Všechny ingredience dejte do takové sklenice, do které se vám vejde tyčový mixér, ne o moc větší. Pak do sklenice vložte tyčový mixér, zapněte jej a... více o Domácí pikantní majonéza
Připravte korpus. Dortovou formu zlehka vytřete olejem, dno vyložte pečicím papírem. Oddělte bílky od žloutků. Bílky dejte do čisté nádoby robotu a... více o Dort Míša
Vepřový bok a hovězí maso očistíme, nakrájíme na větší kousky a na masovém strojku umeleme. Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Cibuli s... více o Domácí sekaná pečeně
Vejce opatrně rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme s polovinou krupicového cukru na pevný sníh. Ve druhé míse vyšleháme 150 g... více o Čokoládový dort s oříšky
Droždí smícháme se lžící krupicového cukru a mouky, přilijeme třetinu vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Ze zbylé mouky, krupicového a... více o Domácí buchtičky s krémem
Smetanu svaříme s cukrem a kakaem. Necháme vychladnout a na noc uložíme do ledničky. Druhý den vyšleháme vejce s cukrem do husté pěny. Mouku prosejeme... více o Kubánský dort jako z cukrárny
V míse smícháme nejdříve sypké ingredience na těsto, pak přidáme vejce a olej a nakonec mléko. Těsto nalijeme na menší plech a dáme péci do trouby na... více o Dort na plech
Maso dobře očistěte, zbavte všech blanek, nakrájejte na větší kostky a umelte. Šalotku a jarní cibulku nakrájejte najemno. Petrželku a okapané kapary... více o Domácí tatarák s chlebovými chipsy
Brambory dobře omyjte, ale neloupejte. Ostrým nožem nebo na mandolíně je nakrájejte na velmi tenké plátky a namočte je asi na půl hodiny do ledové... více o Domácí smažené brambůrky s chilli omáčkou
Zakysanou smetanu nebo smetanové jogurty dáme do mísy. Přidáme vanilkový cukr, jeden a půl nastrouhané Margot čokolády, na drobnější kusy pokrájené... více o Margot dort s banány
Nejdříve si připravte domácí majonézu. (Případně si můžete přípravu usnadnit koupenou) Poté do mixéru dejte nakládané okurky, kapary, šalotku nebo... více o Nejlepší domácí tatarka
Vezmeme si plechovku salka a celou ji ponoříme do vody v hrnci a vaříme cca 2 hodiny - necháme vychladnout. Mezitím si připravíme první vrstvu dortu.... více o Nepečený dort ze salka a slaného karamelu
Všechny přísady by měly mít pokojovou teplotu. V případě, že zvolíte mražený listový špenát nechte ho rozmrazit a poté ho zbavte přebytečné vody.... více o Mechový dort s mascarpone
Začněte těstem. Každých 250 ml mléka doplňte 1 větším vejcem, 100 g hladké mouky a čtvrt lžičkou soli. Nechte těsto 30 minut odležet a připravte si... více o Slaný palačinkový dort
Žloutky dáme do mísy s cukrem a vyšleháme do pěny. Přidáme olej, vodu, promícháme a přisypeme mouku s kypřidlem. Opět dobře promícháme, přidáme... více o Lahodný Margot dort / řez
Nejdříve dáme maso do mrazáku asi na 2h (krájí se lépe). Pak maso nakrájíme na plátky tlusté asi 3mm. Pokud se nám nějaký plátek bude zdát příliš... více o Domácí sušené maso I.
Jablka oloupejte, dvě nastrouhejte nahrubo, ostatní zbavte jádřinců a pokrájejte na kousky. Ty dejte do hrnce, zalijte 200 ml vody, přidejte med,... více o Nepečený jablkový dort
Pokud máte zrmzlinovač, namrazte ho 8 hodin předem. Poté si připravte dostatečně velkou uzavíratelnou sklenici, do ní vlijte šlehačku, přidejte pár... více o Domácí vanilková zmrzlina ze zmrzlinovače
Vymažte zapékací mističky máslem a vysypte je kakaem. Nejprve si připravte světlou hmotu: Vejce rozklepněte do kulaté misky, přidejte špetku soli a... více o Čokoládový dortík se zmrzlinou a malinami
Do mísy nasypte mouku a promíchejte ji se solí. Ve vlažném mléce (nebo vodě) rozmíchejte droždí, v kastrůlku rozpusťte máslo a obojí přilijte k mouce.... více o Domácí špaldové rohlíky
Jako první si připravíme lák. Dva díly vody svaříme s jedním dílem octa, přidáme i bobkový list a ostatní koření. Po pár minutách varu odstavíme z... více o Domácí rychloutopenci
Do mísy robotu dejte cukr, vejce a šlehejte asi 5 minut, vznikne hustá a objemná pěna. Do vyšší misky nalijte olej, promíchejte ho s jogurtem nebo... více o Citronový dort s třešněmi
Všechny suroviny – mouku, máslo, žloutky a vodu – dejte do misky a ručně nebo v robotu pomocí tzv. protínačky propracujte do těsta. Vytvořte z něj... více o Domácí francouzský quiche
Mléko zahřejte na 40 až 42 °C, rozmíchejte v něm důkladně lžíci jogurtu a rozdělte do vysterilizovaných skleniček. Dobře je uzavřete, na 4 hodiny je... více o Domácí jogurt
Směs pokrájené zeleniny napěchujte do důkladně vymyté sklenice. V převařené vodě rozpusťte sůl a solným roztokem zalijte zeleninu tak, aby byla celá... více o Domácí kvašená zelenina
Do mísy dejte žloutky, přilijte citronovou šťávu a začněte důkladně šlehat metlou. Za stálého šlehání přilévejte tenkým pramínkem olej. Vytrvejte a... více o Domácí bylinková majonéza s česnekem
Všechny suroviny nasypte do mixéru. Nejprve mouku a poté máslo, zakysanou smetanu, sůl a nakonec vejce. Vše pečlivě promixujte. Na pracovní plochu... více o Domácí těsto na quiche
Prvním krokem je rozpuštění čokolády ve vodní lázni. Po rozpuštění čokolády jemně vmícháme máslo nakrájené na kostičky. Čokoláda by neměla být příliš... více o Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
Uděláme těsto den předem. Do misky s polohrubou moukou přidáme osolenou horkou vodu a dobře zamícháme. Až bude těsto hotové, tak to zabalíme... více o Domácí Gjóza (taštičky)
Den předem v misce smíchejte všechny suroviny lžící do hladka a překryjte potravinovou folií. Misku nechte položenou na kuchyňské lince cca 10 až 12... více o Skvělý domácí kváskový chleba
Předehřejte troubu na 170°C. Pořádně osolte vodu, vložte fleky (pokud používáte kupované vařte 2/3 doby uvedené na obalu), chlazené vařte 2 minuty. Na... více o Skoro domácí šunkofleky