Do doby, než jej znovu zveřejní, vám nabízíme několik podobných receptů.
Naklepeme kotlety, osolíme, opepříme a umístíme do pekáčku. Brambory řádně očistíme a nakrájíme na kolečka. Ty naskládáme na kotlety a přidáme sůl a... více o Kotlety na smetaně
Z nízkých žebírek stáhněte blanku. Poté je rozdělte na jednotlivá žebírka. Osolte, opepřete. Posypte kořením pěti vůní (badyán, skořice, fenykl, nové... více o Vepřová žebírka na asijský způsob
Houby očistěte a nakrájejte na plátky, rozložte je na pečicím papíru a nechte 2–3 hodiny zaschnout. Dejte je do hrnce se solí, zalijte hrnkem vody a... více o Houby v sádle s bylinkami
Bramboráčky: oloupané brambory a česnek nastrouháme do mísy, přidáme jemně pokrájenou slaninu, vejce, sůl a koření dle chuti. Vše promícháme, přidáme... více o Bramboráčky s houbami na smetaně
Vezměte si dva plátky světlého toustového chleba, jeden z nich potřete marmeládou dle vašeho výběru a přiklopte je na sebe. Na obalení si dejte do... více o Dezert na způsob francouzského toastu
Drůbeží maso pokrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a na trošce oleje osmažíme ze všech stran. Pak přisypeme na jemno pokrájenou cibuli, kterou v... více o Hořčicové kuře na smetaně
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, pak přidáme mleté maso a dále smažíme do rozdrobení masa za častého míchání ... více o Mleté maso na smetaně se sýrem
Špek nakrájejte na špalíčky 1 x 1 cm, dlouhé zhruba 10 cm. Aby snáz pronikly do masa, můžete je předem dát na hodinu do mrazáku. Z masa odřežte... více o Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Kotlety osolíme, opepříme a položíme do pekáčku na drobně pokrájený uzený špek s pokrájeným pórkem, případně cibulí. Kotlety posypeme pokrájeným... více o Obložené kotlety na smetaně
Na drobně pokrájeném špeku si osmažíme pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přidáme na kostky pokrájenou osolenou a opepřenou kližku a dále smažíme za... více o Houbová hovězí kližka na smetaně
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, dáme do sádlem nebo olejem vymazané remosky, posypeme dle chuti lístečky tymiánu (lze použít i rozmarýn nebo... více o Krkovice s bramborem na česnekové smetaně (nejen z remosky)
Na másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přisypeme mouku, kterou necháme zpěnit a za občasného promíchání uděláme světlou cibulovou jíšku, ke... více o Hrášek na smetaně s koprem
Hovězí kližku pokrájíme na kostky 4x4 -5x5 cm a dáme do misky nebo na talíř. Cibuli oloupeme, pokrájíme na kostičky a dáme do stejné misky nebo talíře... více o Maďarský guláš po našem
Houby očistěte. Suroviny na nálev asi 5 minut povařte a vychlaďte. Do sklenic dejte houby a zalijte je lákem. Uzavřete a asi 15 minut zavařujte při... více o Houby čili "slizouny"
Uvařím vývar z masa, které použiju do polévky, nechám maso pořádně rozvařit, pak ho oberu a ještě nadrobno rozkrájím. Ve wok pánvi osmahnu veškerou... více o Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob
V hrnci na trošce oleje necháme zatáhnout z každé strany omyté a očištěné krůtí maso. Po zatažení jej vyjmeme a přendáme na talíř. V hrnci orestujeme... více o Krůtí na smetaně
Tuřín oloupeme a pokrájíme ho na zhruba stejně velké kostičky, které uvaříme doměkka - na skus, v osolené vodě s trochou citronové šťávy nebo octa ... více o Tuřínový salát (na způsob bramborového)
Do olejem vymazané zapékací mísy nasypeme pokrájenou cibuli a část pokrájených hub. Na ty pak položíme dvě porce naklepaného, osoleného a opepřeného... více o Houbové plátky na smetaně
Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli. Poté přidáme na kostky pokrájené osolené a opepřené maso, které osmažíme dozlatova za občasného promíchání.... více o Křenová plec na smetaně
Na oleji osmahneme cibuli a česnek, cibuli středně. Přidáme líčka a smažíme, než se maso zatáhne, přidáme mrkev, petržel a celer nakrájené na větší... více o Hovězí líčka na smetaně a houskový knedlík
Základem skvělé svíčkové omáčky je čerstvá zelenina, kterou použijeme ve značném množství, protože nám svíčkovou omáčku zároveň zahustí, chuť zůstane... více o Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme cibuli dorůžova. Fazolky krátce spaříme v osolené vodě, scedíme. Po osmažení cibuli zaprášíme moukou a za... více o Fazolky na smetaně s koprem - sladkokyselé
Hlívu očistíme, pokrájíme na nudličky a v osolené vodě krátce povaříme, scedíme a necháme okapat. Na kousku rozpuštěného másla osmažíme pokrájenou... více o Hlíva (bedly, václavky) na smetaně - rychle a chutně
Karbanátkovou směs umícháme klasickým způsobem z uvedených ingrediencí nebo si ji uděláme tak, jak ji máme rádi. Mokrou rukou z ní uděláme placičky,... více o Brambory s karbanátky na smetaně - pečené
Do pekáče dáme pokrájenou cibuli a rozmáčknutý česnek, přidáme bylinky, máslo a pokrájené uzené maso. Na to rozložíme porce osoleného kuřete a vložíme... více o Bylinkové kuře s uzeným masem na smetaně
Nakrájíme nadrobno cibuli. Mezitím si připravíme maso: Rozkrájíme prso na plátky, které jemně naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme mletou paprikou... více o Kuřecí plátky na čínský způsob
Do vymazaného pekáčku naskládáme naklepané osolené a opepřené řízky, které posypeme pokrájenou česnekovou slaninou a plátky česneku. Vše zasypeme... více o Česnekové řízky na smetaně
Růžičky květáku nebo brokolice krátce povaříme v osolené vodě, scedíme, necháme okapat, pokrájíme nahrubo. Na oleji ve větším hrnci necháme... více o Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený
Očistěte, oloupejte a nakrájejte brambory, rajčata, mrkve, cukety, pórky, cibuli a celer. V hlubokém hrnci přiveďte do varu 1 litr vody, poté přidejte... více o Zeleninová polévka na řecký způsob
Bujónu rozmícháme v 0,7 litru horké vody. Na rozpáleném olivovém oleji zprudka opečeme cibuli, celer a česnek. Po změknutí zeleniny přidáme rýži a na... více o Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
Králíka vyskládáme do pekáče a osolíme. V misce smícháme rozpuštěné máslo, hořčici, papriku a grilovací koření a králíčka tím potřeme. Polovinu zbytku... více o Králíček na smetaně a hořčici
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a osolíme dle chuti. Vložíme do pekáčku a posypeme celým kmínem také dle chuti. Poté si nakrájíme cibuli na kolečka,... více o Kuřecí na způsob vepřového
Do misky dáme zakysanou smetanu, přisypeme koření, byl. sůl, najemno nakrájenou pažitku nebo petrželku. Utřeme česnek, přidáme olej a zamýcháme. Pokud... více o Kuřecí prsa v zakysané smetaně
Očištěného a okořeněného (sůl, pepř, kmín) kapra lehce orestujeme na troše másla spolu s nahrubo nasekanou cibulí a většími kusy mrkve (aby se nám ta... více o Kapr na smetaně
Orestuji zlehka cibuli na oleji, přidám bobk. list a nové koření a nakonec mraženou zeleninu pod svíčkovou. Podusíme cca 10 minut. Na druhé pánvi si... více o Kuřecí omáčka na smetaně (jako svíčková)
1. Nastrouháme mrkev.(NA JEMNO)!!! 2. Přidáme pomazánkové máslo a zamícháme... 3. Nakrájíme si rohlíky na plátky jako při jednohubkách!!! 4. Rohlíky... více o Mrkvová pomazánka na způsob jednohubek
Vypadá to divoce, ale moc nám to doma chutná. Rýži uvaříme ve vodě, do které hodíme bujon a vaříme podle návodu. Po jejím uvaření si nakrájíme menší... více o Rýže s kari na smetaně
Na rozpuštěném másle s olejem necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu s kořením a necháme ji restovat. Pak... více o Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně - dýňová omáčka
1. Na pánev dáme olej, šunku, necháme restovat. 2. Po orestování přidáme vejce, sůl a pepř. 3. Poté dáme nivu a až se niva rozpustí, zalijeme smetanou... více o Špagety s vejcem na smetaně
1kg hub, 1 ½ l vody, 3 dkg soli a kys. citronovou (pokud není, tak použít citron) dát vařit cca 15 min. Pak 1 ½ l vody, 2 ½ dcl octa, 3 bobk. listy,... více o Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu
Množství dle počtu strávníků. Houby očistíme a posypeme směsí koření. Pak obalíme v trojobale a v rozpáleném oleji osmažíme dozlatova z obou stran.... více o Kořeněné obalované houby
Přichystáme si čistou sklenici se šroubovacím uzávěrem, na dno naskládáme trošku kopru a hříbky. Přisypeme dle chuti sůl, pepř, kmín, naskládáme... více o Houby nakládané v oleji na koprové peřince
Kuřecí prsa a stehna nakrájíme přes vlákno na drobnější kousky, lehce ji osmahneme na horkém tuku, zaprášíme prosátou moukou, přidáme máslo a... více o Kuřecí maso na smetaně se žampiony
Cibulku nechte v kastrolu na oleji zesklovatět. Přidejte česnek, slaninu a chvíli smažte. Přidejte rajčatový protlak či rajče nakrájené na kostičky a... více o Lentejas con salsa criolla (čočka na peruánský způsob)
Na troše oleje orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme cuketu nakrájenou na kostičky a chvíli podusíme. Zaprášíme moukou a mletou paprikou a zalijeme... více o Cuketa na smetaně II.
Srnčí maso důkladně prošpikujeme uzeným špekem, osolíme a posypeme kořením "Divočina" od Vitany. Dáme do velkého pekáče, obložíme větším množstvím... více o Srnčí maso na smetaně
Nejdříve povařím asi 5 minut všechny vnitřnosti a pak vodu sliji a vnitřnosti properu. Dám do druhé vody, přidám veškeré koření, cibuli, česnek,... více o Pajšl - plíčky na smetaně
Slaninu nakrájíme na plátky opeče,opečené plátky vyndáme a na tuku ze slaniny opečeme po obou stranách osolené filé. Ryby vyndáme bokem a na zbylém... více o Dušené rybí filé na rajčatech a smetaně
Na másle zpěníme cibuli, přidáme jemně na kostičky nakrájený celer (nesmí zhnědnout). Přidáme na kostky nakrájené maso. a osolíme. Dusíme bez... více o Vepřové ragú na smetaně
1. Maso opláchneme, osušíme utěrkou a prošpikujeme proužky slaniny, osolíme, opepříme 2. V pekáči rozpustíme máslo nebo nalijeme tuk na kterém o... více o Králík na smetaně II.