Do doby, než jej znovu zveřejní, vám nabízíme několik podobných receptů.
INGREDIENCE NA KORPUS JSOU UVEDENY NA 2 KORPUSY. Vlastním pouze jednu dortovou formu, proto nejdříve připravím první půlku ingrediencí a během pečení... více o Malinový dort vhodný pro diabetiky (nebo celiaky)
Do mísy nasypte moukou, přidejte vejce, prášek do pečiva, vanilkový cukr, mléko, cukr a olej a dobře promíchejte, až vznikne hladké těsto. Pekáček... více o Hrnková bublanina s třešněmi
V míse 1-1,2 l zalít krupici vroucí vodou, nechat odstát 7 minut. Poté vmíchat žloutky a sůl. Dále šlehat bílky se 3 zrnky soli 6-7 minut na ztuhlý... více o Krupicový svítek pěnový (smaženec), základní recept
V míse 1-1,2 l smíchat mouku, sůl, skořici, rozpuštěné máslo, žloutky a vodu. Nechat odstát 15 minut. Dále šlehat bílky se 3 zrnky soli 6-7 minut na... více o Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
Nakrájejte čokoládu na menší kousky a vložte do misky. Zahřejte smetanu k bodu varu a zalijte s ní čokoládu. Nechte 5 minut odstát. Pomalu míchejte ... více o Ganache do koblih nebo dortů
Troubu rozehřejte na 160 °C. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, cukrem a citronovou kůrou. Máslo vyšlehejte s cukrem, po jednom zapracujte vejce,... více o Buchta ze zakysané smetany s borůvkami
Troubu rozehřejte na 200 °C. Vejce s cukrem našlehejte do husté světlé pěny. Do jiné mísy prosejte mouku s práškem do pečiva a kakao a poté velmi... více o Čokoládová roláda s lehkým krémem a borůvkami
Nejprve si připravte těsto. Oddělte žloutky a bílky, k bílkům přidejte špetku soli a vyšlehejte dotuha. Dejte vychladit. Ke žloutkům přidejte cukr,... více o Císařský trhanec s borůvkami a šodó
Do mísy robotu dejte cukr, vejce a šlehejte asi 5 minut, vznikne hustá a objemná pěna. Do vyšší misky nalijte olej, promíchejte ho s jogurtem nebo... více o Citronový dort s třešněmi
Maso pokrájíme na kostky či nudličky, osolíme, pokmínujeme a dáme do rozpáleného tlakového hrnce s rozpuštěným sádlem osmažit, občas promícháme. K... více o Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Nakrájejte hříbky na větší kousky. Vložte hrst hříbků do misky a zalijte lžící sójové omáčky, pokrájejte koriandr, následně přidejte 4 lžíce uvařené... více o Houbové měšce s rýží nebo s brambory
Žloutky dáme do mísy, vyšleháme je s polovinou vanilkového (skořicového) cukru a cukrem krupicí, přimícháme zakysanou smetanu s mlékem a polohrubou... více o Trhanec s jahodovým (ovocným) přelivem
Trhanec: žloutky vyšleháme se solí, přilijeme mléko, přisypeme mouku, dochutíme kořením nebo bylinkami dle chuti, dobře promícháme a necháme cca 15... více o Slaný žampionový trhanec
Ve velké míse promíchejte mouku s práškem do pečiva a solí. V menší misce prošlehejte jogurt s cukrem, vejci, citronovou kůrou, vanilkou a olejem.... více o Citronový chlebíček s borůvkami
Troubu předehřejte na 180 °C. Listové těsto vyválejte do tvaru čtverce, zahněte okraje nahoru a přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Můžete... více o Jednoduchý ricottový koláč s borůvkami
Rozinky nasypeme do misky a zalijeme je trochou rumu. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Ke žloutkům přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, cukr a... více o Císařský trhanec
Sýr dle chuti (Gouda, Čedar, Niva...) nastrouháme do misky nebo talíře, přidáme vejce, sůl, je-li třeba, muškátový oříšek (pokud nechceme, nedáme) a... více o Sýrové nočky do polévky nebo jako příloha
Troubu rozehřejte na 180 °C. Změklé máslo utřete s cukrem do pěny. Přidejte vejce a dál šlehejte, až se vše spojí. V misce promíchejte mouku s kakaem,... více o Pohár red velvet s borůvkami
Očištěnou dýni nahrubo nastrouháme nebo rozmixujeme v chopperu (drtiči) a dáme do mísy. Přidáme dvě vejce, jemně nastrouhanou citronovou kůru a šťávu... více o Dýňový koláč s kandovaným nebo sušeným ovocem
Očištěné kukuřičné klasy potřeme olejem nebo vodou, posypeme kořením a zabalíme do plátků slaniny. Koření volíme dle vlastní chuti (Adžika, Čubrica,... více o Kukuřice v zelenině - do trouby nebo na gril
Vypeckované třešně nasypeme do hrnce, přilijeme cca 3 dl vody, osladíme dle chuti a přivedeme k varu. Ve zbylé vodě rozmícháme pudinky, které za... více o Piškotové řezy s třešněmi
V mixéru smíchejte borůvky, banány, mléko, řecký jogurt a kapku medu. Mixujte dohladka, pokud je potřeba přidejte mléko. Nalijte do misky střední... více o Smoothie bowl s borůvkami
V malé misce rozetřete na hladkou kaši droždí se lžičkou cukru. Zalijte trochou teplého mléka a nechte vzejít kvásek. Ve velké míse prošlehejte... více o Lívance s borůvkami a medovou slaninou
Vejce rozšleháme v misce s mlékem, špetkou soli a skořicí. Jednotlivé plátky vánočky nebo mazance obalujeme v připravené vaječné směsi a vždy necháme... více o Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
Knedlík si před přípravou svačinky nebo večeře vyndáme z chladničky dříve., aby se nám s ním dobře pracovalo, nelámal se a nedrolil. Je lepší, mít ho... více o Knedlíkové nebo toustové kapsy
Z nastrouhané Nivy, změklého másla a hladké mouky si vypracujeme těsto, které dáme do chladna na hodinku odpočinout. Těsto pak na pomoučněném stole... více o Slané tyčinky nebo krekry ze tří surovin
Předvařenou řepu oloupeme a nastrouháme najemno do mísy s česnekem, přidáme vejce, sůl, pepř, bylinky, promícháme a zahustíme strouhankou ze dvou... více o Burgery nebo karbanátky z červené řepy
Maso pokrájíme na plátky, které po stranách nařízneme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily a naklepeme. Pokud si netroufneme odhadnout slanost... více o Pikantní medové plátky na pánev nebo gril
Vepřové maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a okmínujeme dle chuti. Oloupané cibule pokrájíme a osmažíme na sádle dosklovata. Poté přidáme... více o Trhaná vepřová plec nebo krkovice na pivu
Nejprve si připravíme drobenku: Do mísy nasypeme mouku, cukry a kypřidlo, přidáme změklé máslo a vejce. Ze všeho mezi prsty užmouláme sypkou drobenku ... více o Drobenkový koláč (nejen) s borůvkami - z remosky
Nejprve si z libovějšího debrecínského špeku nebo slaniny sundáme kůži a poté ho pokrájíme na nudličky, které necháme nasucho osmažit v rozpálené... více o Špenát s debrecínským špekem nebo slaninou
V malé misce část vody rozmícháme s cukrem, droždím a trochou mouky a kvásek necháme asi 20 minut kynout. Do mísy na těsto dáme mouku, vodu, olej a... více o Bulky se sýrem, solí nebo semínkem
Černou čočku propláchneme pod tekoucí vodou, dáme do hrnce, zalijeme čistou vodou a vaříme v neosolené vodě cca 25 minut pod poklicí. Vody nedáváme... více o Černá čočka se zeleninou - salát nebo příloha
Quinoa (merlík čilský) se používá jako obilnina, přestože "čistokrevnou" obilninou v pravém slova smyslu není. Občas ji nazývají jako superpotravinu,... více o Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Z prosáté mouky, cukru, mandlí a nakrájeného másla vypracujte drobenku, pak do ní zapracujte vejce a rukama rychle, aby máslo moc nepovolilo,... více o Mandlové koláčky s třešněmi
Troubu zapněte na 160 °C, formu vyložte pečicím papírem. Sušenky rozdrťte a smíchejte s rozpuštěným máslem a cukrem. Udusejte je na dno formy a dejte... více o Cheesecake s třešněmi a drobenkou
Všechny ingredience na kakaové těsto smíchejte dohromady. Půlku těsta vylijte na plech vyložený pečicím papírem. Opět všechny ingredience na světlou... více o Kyšková buchta s třešněmi
Mouku v míse smíchejte se solí, cukry, práškem do pečiva a přidejte nakrájené studené máslo. Prsty propracujte sypkou drobenku. Formy vymažte máslem a... více o Tvarohový koláč s borůvkami
Žloutky vyšleháme s medem do pěny, postupně přidáme po lžících kakao a nakonec pouze vařečkou přimícháme ušlehaný sníh z bílků. Připravené těsto... více o Tvarohová roláda s borůvkami
Mléko s polovinou cukru a solí přiveďte k varu. Teplotu snižte a za stálého míchání vsypte krupičku. Vymíchejte hladkou hustou kaši. Pak do ní... více o Krupicový nákyp s jablky
Okapaného tuňáka v misce vidličkou rozmělníme, přidáme na drobno nasekané černé olivy, jemně pokrájenou cibuli, protlak nebo jemně pokrájená sušená... více o Tuňáková pomazánka s olivami na chlebíčky nebo jednohubky
Dortovou formu (doporučuji 24 cm) vyložíme pečícím papírem nebo vysypeme strouhankou. Keksy rozmixujeme nebo ručně rozdrtíme a přidáme v hrnci... více o Tvarohový cheesecake s borůvkami
Očištěné jahody a třešně dáme do hrnce, přisypeme želírfix smíchaný s cukrem, promícháme a přivedeme k varu za častého míchání od dna. Pokud chceme... více o Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi
Těsto: polohrubou mouku smícháme v míse s cukry, citronovou kůrou a práškem do pečiva. Přidáme změklý tuk a vytvoříme jakousi drobenku, do které pak... více o Mrkvový koláč s tvarohem nebo jablky, dýní...
Zelí nakrájíme, krájíme pokud možno jen listy a bílý košťál vyhazujeme nebo schroupeme. Ananas nakrájíme na malinkaté kousíčky a smícháme se zelím.... více o Salát z čínského nebo pekingského zelí s ananasem
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku (tymián), nastrouhaný česnek, pokrájenou cibuli, mléko, strouhanku a vše dobře promícháme... více o Hrášková sekaná nebo karbanátky
V jedné misce ušleháme vaječné žloutky s cukrem do pěny, pak zašleháme jogurt a nakonec olej. Dobře promícháme, aby se nám suroviny spojily v těsto. V... více o Jogurtová buchta s borůvkami
Pórek očistíme a nakrájíme na cca 10centimetrové špalíky, které podélně rozřízneme a krátce povaříme v osolené vodě, pak scedíme a necháme zchladnout.... více o Pečené nebo smažené (nejen) pórkové rolky / závitky
Z piva, sojové omáčky, medu a tabasca omáčky dle chuti (ostrosti) umícháme omáčku, kterou dáme do lednice vychladit. Omáčku podáváme ke grilovanému... více o Medovo-pivní omáčka ke grilovanému masu nebo minutkám
Těsto: sypké ingredience smícháme v míse, přidáme změklý tuk a vypracujeme těsto, které pak necháme půl hodiny v chladnu odpočinout. Těsto pak... více o Citronový nebo pomerančový koláč (řez) - křehký a pikantní