Do doby, než jej znovu zveřejní, vám nabízíme několik podobných receptů.
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme polohrubou mouku (s hrubou moukou se mě zdají dosti tuhé) a sůl. Uděláme těsto, nesmí být ani tuhé,... více o Brynzové halušky
Bulvy řepy dobře omyjte a každou vložte na velký kus alobalu. Zakápněte je olejem, osolte a opepřete, potom důkladně zabalte a upečte doměkka v troubě... více o Řepová pomazánka s brynzou
Slaninu nakrájíme na kostičky,rozškvaříme s lžící oleje,přidáme kysané zelí,osolíme (můmeme i jemně opepřit) a podusíme 10-15 minut Brambory... více o Halušky se zelím
Rajčata pokrájejte na menší kousky, v cedníku z nich vymačkejte většinu vody a rozetřete je na dno zapékací misky. Osolte je, opepřete a vmíchejte dva... více o Cuketové rolky s brynzou v rajčatové omáčce
Brambory vydrhněte a podélně překrojte na poloviny. Rozložte je na plech a řeznou stranu potřete olivovým olejem. Dejte je do trouby předehřáté na 180... více o Pečené brambory s brynzou a slaninou
Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Přebytečnou vodu slijte. Postupně přimíchávejte hladkou mouku s hrubou, dokud nevznikne... více o Halušky s brynzou a slaninou
Oškrábané syrové brambory nastrouhejte a vodu z nich nevylévejte. Vmíchejte vejce, mouku a osolte. Pokud bude potřeba, přidejte trochu mouky. Ve... více o Tvarůžkové halušky s dokřupava opečenou haluškovou slaninou
Do většího hrnce dáme vařit osolenou vodu. Omytou cuketu nastrouháme na hrubém struhadle nebo 1:1 hrubé a jemné struhadlo. Osolíme, přidáme vejce,... více o Chlupaté cuketové knedlíky či halušky
Brambory nastrouháme na jemném struhadle a pokud máme v míse hodně vody z brambor, část slijeme. Brambory osolíme a smícháme s vejcem. Mouky přidáváme... více o Halušky s pečeným kuřetem
Brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle (ideálně na vyčnívajících bodcích struhadla). Poté slijeme vodu z nastrouhaných brambor. Do mísy k... více o Halušky se zelím a slaninou
Ve vodní lázni rozehřejeme na kousky nakrájenou čokoládu, poté přidáme na kousky pokrájené máslo, které necháme v čokoládě rozpustit, aby vznikla... více o Čokoládový dort podle italského receptu (poctivá porce čokolády)
* brambory oškrábeme a nastrouháme na struhadle (ideálně na vyčnívajících bodcích struhadla) * slijeme vodu z nastrouhaných brambor * do mísy k... více o Halušky s brynzou
Do rozpáleného hrnce dáme osmahnout cibulku a na malé kostičky nakrájenou krkovici. Pak přidáme špenát a necháme ho změknout. Když je špenát... více o Halušky se špenátem
Nejprve nakrájíme syrové brambory a rozmixujeme je na kaši. Přidáme hladkou mouku a smícháme. Osolíme a uhněteme těsto. připravíme si hrnec s vařicí... více o Halušky podle Daniely
Maso a knedlíky nakrájíme na kousky, tuk (olej) rozehřejeme na pánvi, vhodíme nakrájené knedlíky s masem a opečeme do zlatova (poznáme podle knedlíků)... více o Nepravé halušky
Špek pokrájíme na drobné kousky a dáme do kastrůlku. Jakmile špek zesklovatí, přidáme k němu najemno nakrájenou cibulku a rovněž mícháme do... více o Gnocchi jako halušky
Halušky připravíme tak, že nastrouháme syrové brambory (polovinu na jemno a druhou polovinu hruběji), přidáme, vejce, sůl a mouku. Promícháme, lžící... více o Halušky podle Martinky
Zelí si připravíme normálně jako přílohu, jen můžeme přisladit a zahustit hladkou moukou. Dáme povařit uzené a zároveň si uvaříme těstoviny. Masíčko... více o Falešné halušky
Halušky: na jemno nastrouháme brambory, nesléváme přebytečnou tekutinu, přidáme vejce, sůl a rozmražený špenát. Špenát stačí rozmrazit při pokojové... více o Selské halušky špenátové
Palačinky upečeme běžným způsobem (bez cukru). Brynzu smícháme s trochou smetany a koprem a natřeme palačinky. Palačinky přeložíme na polovinu a ještě... více o Palačinky plněné brynzou
Z rajčat odkrojíme vršek a lžičkou vydlabeme dužinu. Do misky posekáme malý svazek pažitky, nadrobno nakrájenou cibuli, hrozny, brynzu. Přimícháme... více o Rajčata plněná brynzou
Vše smícháme dohromady a přes protáčedlo protlačujeme halušky do vroucí vody.... více o Jednoduché halušky
Ve slupce uvařené brambory nastrouháme, přidáme mouku, vejce, sůl a vymícháme těsto, které vyválíme na plát. Slaninu rozškvaříme, přidáme nakrájenou... více o Závin plněný brynzou
Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, vyválíme a dáme do lehce vymazaného a vysypaného plechu, potřeme vyšlehanou náplní, na kterou navrstvíme na... více o Slaný koláč s brynzou
Halušky vaříme dle návodu na obalu v osolené vodě, porek omyjeme, očistíme, nakrájíme na kolečka, troubu předehřejeme na 200 °C, rajčata omyjeme,... více o Halušky na plechu
Brambory oškrábeme, nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme 1 vejce, sůl a polohrubou mouku, abychom vytvořili tužší těsto. Těsto dáme do sítka na... více o Babiččiny halušky
V misce smícháme tvaroh, vejce, sůl, pudink a přisypáváme dětskou krupici, až nám vznikne těsto trochu hustší než na bramboráky. Přes haluškovací síto... více o Tvarohové halušky s jahodami
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme s lžící oleje, přidáme kysané zelí, osolíme (můžeme i jemně opepřit) a podusíme 10-15 minut. Brambory... více o Halušky s kysaným zelím
Pohanku nasypeme do osolené vroucí vody, zamícháme, zakryjeme a na půlhodinu dáme na teplé místo (nejlépe do peřin). Na oleji zpěníme prolisovaný... více o Pohanka s brynzou
Brambory nastrouháme, osolíme a dobře promícháme s moukou. Do vroucí osolené vody hážeme halušky přes speciální cedník (nebo přes struhadlo s velkými... více o Halušky s tvarohem
Uvaříme halušky dle návodu a dáme stranou. Na oleji (pokud máme sádlíčko, šup tam s ním - tak 1 lžíci), zpěníme cibuli pokrájenou na tenká půlkolečka,... více o Rychlé olomoucké halušky
Ze surovin na halušky zpracujeme těsto, které necháme 10 min. odpočinout. Poté je přes haluškovač zaváříme cca 8 minut. Hotové je pokapeme olejem a... více o Zapékané halušky II.
Sušenky a tuk najemno nastrouháme a zpracujeme s ostatními přísadami na vláčné těsto. To pak vkládáme do vymazaných formiček na pracny a pečeme na 180... více o Tatranské pracny - bezlepkové
Z mouky, másla a cukru vypracujeme těsto, vyválíme tenký plát a vykrajujeme různé tvary. Pečeme do bleda. Horké obalíme v cukru a spojíme marmeládou.... více o Kluci z Hodonína
Do uvařené kávy dáme med a cukr, necháme přejít varem a dáme vychladit. V míse rozšleháme vejce a za stálého šlehání přiléváme olej. Pak postupně... více o Medovník z hrnečku "Kluků v akci"
Sušené houby povaříme v osolené vodě do poloměkka. Potom je scedíme. Scezené houby opražíme na másle do měkka. Oloupané a nastrouhané brambory... více o Houbové halušky
Brambory najemno nastrouháme (já je rozmixuji v mixéru), přidáme sůl a mouku podle potřeby, aby vzniklo přiměřeně husté těsto. Do osolené vroucí vody... více o Zapečené brynzové halušky
Ve slupce uvařené brambory nakrájíme na kolečka. Pekáč vymažeme a vysypeme strouhankou a rozložíme do něj polovinu brambor. Navrch rozdrobíme brynzu,... více o Zapečené brambory s brynzou
Krůtí maso naklepeme, pokrájíme na maličké kostky, osolíme, lehounce opepříme a dáme opéct na trochu másla. Po opečení zaprášíme polohrubou moukou,... více o Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou
Tvaroh smícháme s moukou, vejcem, solí, polovinou sekaného kopru a vypracujeme těsto, které necháme 10 min. odstát. Potom přivedeme k varu vodu se... více o Cikánské halušky
Krkovičku lehce naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme a opepříme. Na každou porci položíme plátek anglické slaniny, plátek šunky a lžíci... více o Tatranské kotlety
Brynzu rozmícháme s prolisovaným česnekem, na drobno nakrájenými olivami, osolíme, opepříme. Kotlety nakrájíme tak, aby vznikly kapsy, naplníme... více o Kotlety plněné brynzou II.
Žampiony očistíme a vykrojíme nožičky. Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme drobně pokrájené nožky a podusíme. Směs necháme vychladnout,... více o Žampiony plněné brynzou
Do vymazaného pekáče uložíme halušky promíchané s olejem. Smetanu rozmícháme s vejci, solí, pepřem, troškou oříšku a zalejeme halušky. Pečeme v troubě... více o Zapékané halušky
Z oloupaných (klasicky) paprik odstraníme vnitřek se semínky a naplníme náplní. Obalíme v mouce a smažíme na oleji. Náplň: smícháme brynzu, žloutek,... více o Plněné papriky brynzou
Z bílků vyšleháme sníh, rozdělíme ho na poloviny. Vyšleháme žloutky, máslo, práškový a vanilkový cukr, postupně přidáváme mouku. Těsto rozdělíme také... více o Somlói halušky
Lososa nakrájíme na menší kousky a třikrát na jemno umeleme. Přidáme sůl, pepř, šťávu, smetanu a sekaný kopr. Vše spolu promícháme na pěnu. Dvěma... více o Halušky z lososa v rajčatové omáčce
Tatranky a tuk najemno nastrouháme a zpracujeme s ostatními přísadami na vláčné těsto. Formičky na pracny vymažeme rozehřátou Omegou, naplníme těstem... více o Tatranské pracny
Brambory nastrouháme na jemném struhadle jako na bramborák, přidáme sůl, mouku a zamícháme. Těsto protlačíme přes síto na halušky nebo nasekáme na... více o Bryndzové halušky
V mléce rozšleháme vejce a sůl, vlijeme do misky s moukou. Promícháme a vmícháme vypeckované třešně. Pomocí 2 lžic hážeme do vroucí osolené vody... více o Třešňové halušky