Krevety usmažte ve velké pánvi na větším množství oleje. Stačí jim pár minut – jakmile zčervenají, jsou hotové. Vyndejte je a odložte na papírovou...
více o Paella s mořskými plody
Na pánvi rozehřejte olivový olej a krátce na něm orestujte nahrubo nasekaný česnek. Hned přidejte kuřecí maso nakrájené na menší kousky, dostatečně...
více o Španělská paella krok za krokem
Do hrnce dám vypéct klobásu nakrájenou na kolečka. Když je opečená, vyjmu ji a do výpeku vložím kuřecí prsa (klidně celá nebo překrojená na půl),...
více o Paella po česku
Do mísy přesijeme mouku, přidáme sůl a cukr. V kastrolku rozehřejeme vodu s olejem do varu. Vsypeme dovnitř mouku a vše hněteme pomocí vařečky do...
více o Churros (čti "čuros")
Červenou cibuli pokrájejte na měsíčky, papriky na kostičky velikosti sousta. V hluboké pánvi rozpalte olej, cibuli a papriky na něm krátce zprudka...
více o Paella s kuřetem
Do pánve na paellu si nakrájíme na jemno cibuli, česnek, rajčata a papriku, rozdrobíme kostku masoxu a prolijeme olivovým olejem. Pomalu dusíme....
více o Paella s mořskými plody
Na pánvi osmahneme cibuli, petržel a česnek v olivovém oleji, až cibule zesklovatí. Přidáme šafrán, na kostičky nakrájené kuřecí prsíčka a pepř,...
více o Ještě jedna paella
Utřeme do pěny změklé máslo s cukrem a žloutky, přidáme tvaroh, krupici smíchanou s citronovou kůrou a kypřícím práškem. Lehce vmícháme ušlehaný sníh...
více o Bábovka s dvojitou porcí tvarohu
Na pánvi osmahneme na drobné kostičky nakrájené papriky, cibulku a česnek. Přidáme na kostičky nakrájené maso a lehce orestujeme. Poté (pro dvě osoby)...
více o Paella mixta
Šalotku zpěníme na oleji, přidáme kuře nakrájené na kousky (nebo filé a plody moře či krevety), opečeme, přidáme bílé víno, lehce opepříme, zasypeme...
více o Rýže a la paella
Z mouky, másla a cukru vypracujeme těsto, vyválíme tenký plát a vykrajujeme různé tvary. Pečeme do bleda. Horké obalíme v cukru a spojíme marmeládou....
více o Kluci z Hodonína
Do uvařené kávy dáme med a cukr, necháme přejít varem a dáme vychladit. V míse rozšleháme vejce a za stálého šlehání přiléváme olej. Pak postupně...
více o Medovník z hrnečku "Kluků v akci"
Paellu je důležité dělat na velké pánvi. Cibuli a česnek nakrájíme na malé kostičky a zpěníme na olivovém oleji a nebo na másle. Přidáme na kostičky...
více o Španělská paella
Rozkrájíme cibuli (část na drobno a část na hrubo), cukety nakrájíme na "kostičky" cca 1,5 x 1,5 cm, papriky a hlívu na zhruba stejné dílky. Rajčata...
více o Paella vegetariana
Do rendlíku dáme olej, nakrájenou cibulku a česnek, přidáme bobkový list, hřebíček a pak na kousky pokrájené kuře, pokrájenou slaninu, šunku a klobásu...
více o Andaluská Paella
Maso, cibuli a česnek nakrájíme a vhodíme na rozpálený olej. Osolíme a okořeníme. Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a dusíme asi 30 minut. V...
více o Paella