Do doby, než jej znovu zveřejní, vám nabízíme několik podobných receptů.
Nejprve připravíme náplň. Začneme tím, že nasekáme pažitku. Vejce nastrouháme najemno. Smícháme je s pomazánkovým máslem a přidáme hořčici, majonézu a... více o Sýrová roláda
Troubu předehřejte na 160 °C. Do mísy robotu dejte bílky, balonovou metlou je našlehejte do pěny a poté za stálého šlehání přidávejte cukr. Vznikne... více o Sněhová roláda
Nejprve vyšleháme bílky společně se solí, poté ušleháme žloutky s cukrem do světlého krému. Během šlehání můžeme přidat 1-2 lžíce teplé vody. Pak... více o Piškotová roláda s mascarpone
Troubu rozehřejte na 200 °C. Vejce s cukrem našlehejte do husté světlé pěny. Do jiné mísy prosejte mouku s práškem do pečiva a kakao a poté velmi... více o Čokoládová roláda s lehkým krémem a borůvkami
Plát vepřového masa naklepeme přes fólii. Pokud nemáme plát masa silný, naklepávat nemusíme. Osolíme, opepříme z obou stran. Tučnější mleté maso dáme... více o Vepřová zelná roláda s omáčkou
Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem. V míse promíchejte mouku s práškem do perníku, sodou a solí. V druhé míse našlehejte... více o Hrnková dýňová roláda
Troubu rozehřejte na 170 °C, plech vyložte pečicím papírem. Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Žloutky nejprve promíchejte s rozmrazeným špenátem a... více o Zelená roláda s tvarohem a sušenými rajčaty
Ve větší míse smíchejte všechny sypké suroviny. V misce vidličkou prošlehejte bílky do pěny a vlijte je k suché směsi. Přidejte mandlový likér.... více o Mandlovo-kakaová srdíčka
Plát vykostěného kuřete osolíme z obou stran, rozložíme na stůl, kůží dolů a poklademe žemlovou směsí - nádivkou. Plát masa opatrně, ale pevně... více o Kuřecí roláda s žemlovou nádivkou
Uvaříme si silné kafe a do něj přidáme amaretto a stranou necháme schladnout (doporučuji dát do hlubokého talíře). Žloutky vyšleháme s cukrem. Poté... více o Tiramisu se šlehačkou a mascarpone
Oddělte bílky od žloutků. Bílky dejte do mísy robotu, přidejte sůl a ušlehejte tuhý sníh. Ten velmi opatrně vyklopte do čisté mísy. Mísu od robotu po... více o Piškotová roláda s krémem z mascarpone
Do kastrolu dejte mléko, máslo, cukr a sůl a pomalu přiveďte k varu. Jakmile se směs začne vařit, odstavte ji z plotny a najednou vmíchejte všechnu... více o Minivětrníky se šlehačkou a jahodami
Nejprve zpracujte těsto. Droždí, cukr, sůl a mouku promíchejte v míse. Přilijte mléko s rozšlehanými vejci a vypracujte hladké pružné těsto. Zhruba 8... více o Briošková roláda s masem a sýrem
Troubu rozehřejte na 180 °C. Prsa položte na pracovní plochu a uprostřed je prokrojte ke krajům, ale nedokrojte. Rozložte jako knihu na větší plát a... více o Krůtí roláda s citronovou majonézou a pečeným salátem
Všechny ingredience na korpus promíchejte na hladké těsto a nalijte je do formy vyložené pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C, asi 60... více o Polentový koláč se šlehačkou a švestkovým přelivem
Z hovězího masa dle vlastního výběru si vytvoříme plát (nebo jej rovnou koupíme), vyšší části plátu rozklepeme opatrně přes fólii. Plát osolíme,... více o Hovězí roláda s houbovou omáčkou
Z bílků ušlehejte takřka tuhý sníh, poté do něj za stálého šlehání po částech přidejte cukr. Nakonec do hmoty zašlehejte škrob a vinný ocet. Pečicí... více o Pavlova se šlehačkou a jahodami
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, sůl a koření dle chuti, nastrouhaný česnek, velmi jemně pokrájenou cibuli a trošku vývaru nebo mléka. Vše... více o Sekaná roláda se slaninovou smaženicí
Jablka nastrouháme do mísy na hrubém struhadle a pokud nemají příliš tuhou slupku, nemusíme je ani loupat. K jablkům na jemno přistrouháme citronovou... více o Jablečná buchta / bábovka se šlehačkou
Vyšleháme sníh z bílků, přidáme protein a kypřící prášek. Pečeme na pečícím papíru v predehřáté troubě na 180 stupňů cca 10-15 min. Smícháme... více o Borůvková roláda fitness
Troubu zahřejte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem. Žloutky oddělte od bílků. Z bílků a soli ušlehejte pevný sníh, žloutky utřete s 1 lžící... více o Sladká vaječná roláda Švýcarka
Smíchejte mouku, cukr, sůl a prášek do pečiva. Rozšlehejte vejce s mlékem a přilijte rozpuštěné máslo. Poté spojte se sypkými surovinami a vymíchejte... více o Vafle s karamelem a kokosovou šlehačkou
Dvě hodiny předem namočte švestky do koňaku zředěného vodou Nabobtnají a změknou. Maso rozřízněte na tenký plát a lehce ho naklepejte. Osolte ho z... více o Krůtí roláda pečená se švestkami
Troubu zahřejte na 180°C a připravte si náplň. Rozinky nechte nabobtnat ve 200 ml cidru. Oloupaná jablka zbavte jádřinců, nakrájejte je na kousky a za... více o Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem
Žloutky ušlehejte s cukrem a máslem do světlé pěny. Vmíchejte ořechy, kakao, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Z bílků ušlehejte sníh a... více o Kakaová bábovka s čokoládovou polevou
Maso naklepejte pěstí přes mikrotenový sáček, v nejsilnějších částech trochu seřízněte a z obou stran osolte. V rendlíku rozehřejte 20 g másla,... více o Krůtí roláda plněná hříbky
Uvedené množství je na misku nebo pekáček o velikosti 30 X 20 cm. Lotus karamelovými sušenkami vyložíme dno misky. Následně sušenky potřeme vrstvou... více o Lotus dezert se šlehačkou
Troubu předehřejte na 200 °C, plech tence vymažte tukem. Ve velkém kastrolu přiveďte k varu 125 ml vody se solí a máslem. Najednou vsypte prosátou... více o Větrníčky se šlehačkou a jahodami
Nejprve si připravíme čerstvě upraženú zrnkovou kávu. Příprava je libovolná no doporučuji Mokka konvičku a kávu Laura z pražírny Laura Coffee ze... více o Roláda LAURA
Žloutky vyšleháme s medem do pěny, postupně přidáme po lžících kakao a nakonec pouze vařečkou přimícháme ušlehaný sníh z bílků. Připravené těsto... více o Tvarohová roláda s borůvkami
Připravíme si těsto, které upečeme při teplotě 180 stupňů cca 15-20 minut. Upečené necháme vychladnout a pomocí vykrajovače jadérek na jablka uděláme... více o Pudinkové řezy se šlehačkou
Sýr vložíme do mikrotenového sáčku, dobře uzavřeme a dáme do hrnce s vodou vařit. Sýr se nám roztaví a ještě horký ho dáme na vál a válečkem vyválíme... více o Plněná sýrová roláda
Nejdříve si vyšleháme smetanu do tuha. Tu pak na chvíli uložíme do lednice. Mezitím si do hrnce dáme mléko a smetanu. Ještě než přivedeme k varu... více o Horká čokoláda se šlehačkou
Nejprve smícháme všechny suché a poté všechny tekuté ingredience do dvou misek. Obě směsi spojíme a vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy.... více o Zdravá kakaová vegan bábovka
Vyšlehejte bílky, cukr, extrakt, pak vmíchejte mandle. Troubu zapněte na 150 °C. Hmotu rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 30... více o Mandlová roláda
Vepřové podélně uprostřed nařízněte. Naklepejte ho tak, aby bylo všude stejně silné. Uprostřed okmínujte, plát osolte a opepřete. Na pánvi na oleji... více o Bůčková roláda s nádivkou
1. Troubu zapněte na 160°C. Žloutky vyšlehejte do pěny s 60 g třtinového cukru. Přidejte med a strouhaný zázvor a znovu prošlehejte. 2. Mouku prosejte... více o Zázvorová roláda s tvarohem a povidly
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme za stálého míchání hustý pudink.Změklé máslo utřeme s cukrem a po částech přidáváme vychladlý pudink. Vznikne nám... více o Banánová roláda s pudinkovým krémem
Cibuli nakrájíme na jemno, smícháme s mletým masem, solí, pepřem, strouhankou a vejci. Rozprostřeme na slabou vrstvu na alobal. Poklademe plátky sýra... více o Domácí plněná roláda z mletého masa
Husu vykostěte. Chléb nakrájejte na kostky a nechte ho přes noc vyschnout. Na másle opečte cibulku, přidejte chléb, petržel, mléko, kaštanové pyré,... více o Husí roláda s kaštanovou nádivkou
Vše smíchat dohromady, péct v troubě na 170 stupňů zhruba 45 minut. Hotovou buchtu lze nazdobit čokoládovou polevou a posypat cukrovýma ozdobama, nebo... více o Kakaová buchta na hrnky
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, teplou (ne vařící) kávu a pro výraznější kávovou chuť ji můžeme použít i částečně s lógrem. Vše... více o Cappuccino roláda
Rozpustíme čokoládu. Vyšleháme šlehačku. Čokoládu zchladíme, vmícháme šlehačku a cukr. Vytvarujeme kuličky a obalíme v kakau nebo oříšcích.... více o Čokoládové lanýže se šlehačkou
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky (řízky), lehce rozklepeme a pokládáme na alobal svisle vedle sebe tak, aby se navzájem překrývaly. Osolíme je a... více o Italská kuřecí roláda
Den předem si připravte základ na pařížskou šlehačku. Smetanu povařte do bodu varu s cukrem, postupně přidejte prosáté kakao a kávu a zcela ho... více o Čokoládová roláda s pařížskou šlehačkou
Maso si omyjeme, naklepeme. Formu na srnčí hřbet si vyložíme papírem na pečení a slaninou. Maso jsem pouze osolila a opepřila. Formu vyložíme masem. V... více o Kuřecí roláda se zámeckými brambory
Plátky sýra rozložte na pečicí papír na plech do tvaru obdélníku tak, aby se překrývaly. Dejte na pár minut do trouby předehřáté na 150 °C, aby se sýr... více o Sýrová roláda se šunkou a vejci
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vodu, olej a promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý... více o Jahodová roláda II. - rychle a chutně
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vodu, olej, promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý... více o Jahodová roláda - rychle a chutně
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, promícháme a poté zašleháme i mouku s kypřidlem a kakaem. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh... více o "Míša" roláda