Do doby, než jej znovu zveřejní, vám nabízíme několik podobných receptů.
Rebarboru omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme ji k varu, vsypeme rebarboru a povaříme ji do úplného změknutí.... více o Rebarborový sirup s medem a citronem
Loupaný hrách namočíme na 5 - 12 hodin do 0,35 l sklenice se studenou vodou. Loupanou rýži namočíme na 0,5 - 12 hodin do sklenice se studenou vodou.... více o Matar dal khichdi falešný, základní recept
Loupanou čočku namočíme na 2,5 hodiny do 0,5 l sklenice s vodou. Loupanou rýži namočíme na 30 minut do studené vody (včetně vyprání). 10 minut po... více o Dhál indický, falešný (čočková kaše s rýží), základní recept
Do kastrolu nalijte 2 hrnky vody, přidejte polovinu rozmarýnu se zázvorem a za velmi mírné teploty povařte asi 10 minut. Poté sceďte a vmíchejte med,... více o Sirup proti nachlazení
Den před plánovaným vařením sirupu si připravte odvar. Lístky rýmovníku nemyjte a spolu s očištěnými plátky citrónu ( limety či pomeranče) dejte do... více o Sirup z rýmovníku
Nalijeme vodu do hrnce a necháme v ní na mírném plameni rozpustit hnědý cukr. Vaříme zhruba 5 minut. Když je cukr rozpuštěný, sundáme hrnec z plotny a... více o Tymiánový sirup
Natrhané výhonky důkladně opláchněte studenou vodou a papírovou kuchyňskou utěrkou je jemně osušte. Zavařovací sklenici dobře vymyjte horkou vodou a... více o Sirup ze smrkových výhonků
Mladé květy šeříku očistěte od hmyzu buď tak, že je vyklepete nebo necháte chvíli ležet na kuchyňské lince. Květy by se neměly oplachovat. Potom... více o Šeříkový sirup
Natrhané květy pampelišek nechte chvíli rozložené na stole, aby mohli případní broučci vylézt ven. Poté je dejte do velké nádoby, zasypte cukrem,... více o Nevařený pampeliškový sirup
Okvětní lístky pampelišek zalijte vodou a přikryté hodinu povařte na mírném ohni. Nálev nechte do druhého odstát v chladu, poté přeceďte, pořádně... více o Pampeliškový sirup
Okurku nastrouhejte, rozmixujte nebo hoďte do odšťavňovače a vzniklou hmotu přelijte přes plátno. Do vzniklé šťávy přidejte na každý litr 1 kg cukru,... více o Okurkový sirup
Růžové lístky opláchneme a vsypeme do hrnce. Zalejeme převařenou vodou (horkou nebo vychladlou), přidáme 3 lžičky kyseliny citronové, zamícháme a... více o Lehký sirup z růží
Levanduli opláchneme a nastříháme na kousky. Vložíme do hrnce nebo mísy a zalijeme 1 l horké vody. Přidáme omytý citron nakrájený na kolečka a 3... více o Lehký levandulový sirup
Na sirup použijeme buď jeden kilogram meruněk nebo jeden kilogram broskví. Ovoce vybíráme hodně zralé až měkké, nikoliv však nahnilé. Ovoce pokrájíme,... více o Broskvový / Meruňkový sirup
1. Oprané a očištěné jahody rozmačkáme ve velké sklenici, prosypeme cukrem a necháme několik dní vyluhovat, občas je promícháme. 2. Vyluhované jahody ... více o Jahodový sirup
Na přípravu šťávy použijeme čerstvě natrhané maliny, nesmí být příliš přezrálé a napadené plísní. Maliny rozmačkáme a zalijeme půllitrem vody. Takto... více o Malinový sirup
Rybíz omyjeme pod tekoucí vodou, očistíme a vylisujeme. Šťávu necháme chvíli stát, aby se usadil kal a scedíme přes plátno Čistou šťávu (1 litr)... více o Sirup z rybízové šťávy
1. Stonky meduňky s listy nasekáme nebo nastříháme na drobné kousky, dáme do mísy, přidáme 2 ks omyté citróny i s kůrou nakrájené na kolečka (pecky... více o Sirup z meduňky
Převaříme 5 litrů vody. Květy krátce opereme pod studenou vodou a zalijeme vychladlou převařenou vodou. Takto necháme v chladu odležet 12-24 hodin.... více o Bezinkový sirup II.
Květy lípy natrháme za plného květu a naplníme volně 4litrovou sklenici nebo plastovou nádobu (ne kovovou). Zalijeme studenou převařenou vodou a... více o Lipový sirup
Květy z divizny velkokvěté sbíráme průběžně, jelikož každý den nakvétá i opadá. Květy sbíráme suché, bez kalichu, od června do září. Sirup bez... více o 2 x Diviznový sirup + macerát (nejen) proti kašli
Z citronů a mandarinek vymačkáme šťávu, kterou přepasírujeme přes plátno nebo cedník, abychom šťávu zbavili dužiny a peciček, které unikly při mačkání... více o Citronový sirup
Zázvor nastrouháme na hrubém struhadle. Loupat ho nemusíme, stačí ho jen dobře omýt, nebo vydrbat kartáčkem. Z citronu vymačkáme šťávu. Z bio citronu ... více o Zázvorový macerát - sirup pro dospělé
Nejprve si nasbíráme květy divizny (cca 400 ks), které zalijeme litrem vroucí vody a necháme společně s na plátky pokrájeným omytým citronem zakryté... více o Med nebo sirup z květů divizny
Vše se smíchá, po kapkách se přidává voda a zpracovává se těsto. Jakmile je těsto hotové, mohou se přidávat různá barviva.... více o Marcipán od Lenky
Ve většině receptů na zpracování rakytníku se uvádí tepelné zpracování, které však zničí spoustu velmi cenných látek. Proto jsem vyzkoušel vlastní... více o Rakytníkový sirup za studena
Na marcipán používejte jenom polotučné sušené mléko. Suroviny smíchejte na vále dohromady, nejlépe rukama řádně prohněteme. Dále přibarvujeme... více o Marcipán od cukrářky
Salám junior nastrouháme najemno. Cibuli nakrájíme nadrobno a smícháme s nastrouhaným juniorem. Přidáme zbylé ingredience a pořádně promícháme.... více o Falešný tatarák z junioru
Těsto: Ve vodní lázni smícháme tuk, cukr, med a vejce, poté, co se nám vše rozpustí do jednotné hmoty, přidáme i mouku smíchanou se sodou. Ještě teplé... více o Medové řezy alá falešný medovník
Nektarinku rozhmoždíme a zbavíme pecky. Poté ji vložíme do malého hrnce s možností rychlého míchání za vysoké teploty, přilijeme 2 dcl vody a vaříme... více o Nektarinkový sirup
Květy bezu opatrně opláchněte studenou vodou tak, abyste z nich neomyli všechen pyl – to on určí kvalitu sirupu a předá mu své léčivé poselství!... více o Voňavý sirup z bezinkových květů
Uzeninu s cibulí umeleme na masovém mlýnku, přidáme ostatní ingredience a promícháme. Podáváme s topinkami nebo toasty obložené cibulí a rajčaty. Na... více o Falešný tatarák z uzeniny
Uvařené brambory nastrouháme a přidáme všechny ingredienci. opepříme, osolíme a pořádně zamícháme. Podáváme klasicky na topince. Dle chuti můžete... více o Babiččin falešný tatarák
Mouku promícháme s droždím a cukry. Zaděláme mlékem, špetkou soli a rozpuštěným máslem. Dobře prohněteme a dáme na 30 minut kynout. Švestky... více o Koláč s mřížkami z marcipánu
Černou ředkev dobře omyjeme a nakrájíme na jemné plátky. Každý posypeme cukrem nebo pokapeme medem a v chladu přes noc počkáme , až ředkev pustí šťávu... více o Sirup proti kašli z černé ředkve
Všechny přísady dáme do mísy, přidáme vykynutý kvásek a hnětačem zaděláme nelepivé těsto, které necháme skoro 2 hodiny kynout. Rozválíme si těsto na... více o Falešný trdelník
Nejdřív smícháme vodu s cukrem, uvedeme do varu a až začne směs houstnout, přidáme drobně pokrájené čerstvé lístky máty peprné. Krátce povaříme a... více o Mátový sirup
Na oleji usmažíme klasickou topinku. Po usmažení ji "prokapeme" kořením KLASIK, potřeme plnotučnou hořčicí, na to položíme vejce usmažené na způsob ... více o Biftek falešný
Sypké přísady prosejeme, smícháme a přidáme rozehřátý tuk s medem a rumem. Během zpracování přiléváme podle potřeby vodu (opatrně, hmota musí zůstat... více o Marcipán ze sušeného mléka
Zpracujeme marcipán, který má konzistenci jako pastelína. Pokud trochu lepí, přidáme moučkový cukr. Lze vyválet i velmi tence. Hodí se na potahování i... více o Marcipán ze Salka
Celý sáček bonbónů vysypeme na talíř, přidáme 3 lžíce citrónové šťávy a vložíme do mikrovlnky na plný výkon zhruba na 30 vteřin, zkrátka než se... více o Hmota Marshmallow - nahradí marcipán
Cibuli nakrájíme na jemno a přidáme ostatní ingrdience. **Příloha:** topinky... více o Falešný tataráček
Vše smícháme a upečeme ve formě vymazané a vysypané polohrubou moukou. Krém: mléko, kakao, hladkou mouku = přivedeme k varu (metličkou - hned zhoustne... více o Falešný pařížský dort
Žloutky utřeme z cukrem, přidáme prosátou mouku z kypřícím práškem a kakaem. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Pečeme v kulaté formě cca 35 minut. Poté... více o Falešný krtek
Cibuli a jablko nakrájíme na kostky, přidáme cukr a vodu a vaříme 15 minut. Potom na 15 minut odstavíme, přidáme 1/2 citronu bez kůry a bílé slupky,... více o Léčivý sirup na kašel
Z mléka a polohrubé mouky uvaříme kaši. Necháme ji vychladnout. Mezitím si nastrouháme na hrubém struhadle salám, okurku a na jemném struhadle cibuli ... více o Falešný vlašský salát II.
Piškotové těsto: bílky vyšleháme, přidáme krystalový cukr a došleháme. Do sněhu zamícháme žloutky a polohrubou mouku. Vlejeme do vymazané a moukou... více o Mořský dort z marcipánu
Rybíz odstopkujeme, umyjeme, rozmačkáme, přidáme vodu, aby byl ponořený (nebo více dle vlastní úvahy). Necháme do druhého dne, občas promícháme. Nesmí... více o Rybízový sirup
Cukr rozpustíme ve vodě, opláchnuté květy dáme do vody a za občasného míchání louhujeme asi 20 minut. Odstraníme z ohně a necháme vychladnout. Květy... více o Bezový sirup II.
Višně propláchneme, rozmačkáme, můžeme přidat trochu vody, aby byly ponořené a necháme 24 hodin odležet, nesmí ale moc zkvasit. Pak přes gázu zlehka... více o Višňový sirup s příchutí griotky nebo punče