Do doby, než jej znovu zveřejní, vám nabízíme několik podobných receptů.
Začněte přípravou čatní. Šalotky a česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. Rebarboru oloupejte a pokrájejte na kousky. V kastrůlku rozpalte lžíci oleje... více o Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Potřebujete očištěné kapří filety bez páteře. Kůži na rybě ponechte, porce budou dobře držet pohromadě a bude se s nimi lépe pracovat. Z filetů... více o Smažený kapr bez kostí
Kapra omyjte a osušte. Semínka rozmixujte najemno a promíchejte se špetkou soli, pepře a nasypte na talíř. Na druhý talíř rozprostřete mouku a v... více o Kapr obalovaný v semínkách
Květák rozeberte na růžičky a povařte 5 minut v osolené vodě. Sceďte, propláchněte ve studené vodě a nechte okapat. Růžičky obalujte v osolené mouce,... více o Smažený květák s domácím dipem
Připravte salsu: bylinky, kapary a ančovičky nasekejte, česnek utřete a vše promíchejte se zbytkem ingrediencí. Dochuťte pepřem a uložte do ledničky.... více o Smažený artyčok se salsou a majonézou
Kapří filety nakrájejte na 4 porce, důkladně osolte a nechte v chladu pár hodin odležet. V robotu rozdrťte krajíce toustového chleba, můžete je také... více o Smažený kapr
Celer oloupeme, pokrájíme na 1 - 1,5 cm plátky a povaříme v osolené vodě na skus. Můžeme vařit i ve vodě s citronovou šťávou nebo místo soli můžeme... více o Celer smažený v kořeněné tempuře
V široké míse rozložte filety kapra kůží dolů, zalijte je zahřátým octem se solí a nechte 20 minut odležet. Brambory oloupejte, ale nechte je v celku.... více o Kapr namodro s bramborami
Chřest oloupejte a 4 minuty vařte v osolené vodě. Sceďte, osušte a obalte v mouce, vejcích se smetanou a strouhance. Rozehřejte máslo s olejem a... více o Smažený bílý chřest
Chřest můžeme použít zelený i bílý, ale bílý nejdřív oloupeme a až pak předvaříme v osolené vodě cca 5-6 minut. Scedíme a necháme oschnout a... více o Chřest v tempuře smažený
Chřest můžeme použít jak zelený, tak i bílý, ten ale musíme nejprve oloupat. Chřest dáme na cca 5 minut povařit do osolené vody, poté slijeme a... více o Chřest smažený v trojobalu
Množství slaniny a chřestu záleží na počtu strávníků. Bílý chřest oloupeme a omyjeme, zelený stačí jen omýt. Chřest dáme povařit do osolené vody na 5 ... více o Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Řapíky celeru používáme zásadně čerstvé, křehké a křupavé. Pokud použijeme starší, seschlé a gumové, budeme tahat z pusy vlákna řapíků, které nám... více o Smažený řapíkatý celer
Na másle orestujte nastrouhanou kořenovou zeleninu a nasekanou cibuli. Přidejte koření, kolečka citronu a kůru, ocet a nechte odpařit. Zasypte cukrem,... více o Kapr načerno
Kapra osolte, opepřete a obalte v mouce, poté v rozšlehaném vejci smíchaném se smetanou a petrželkou a nakonec ve strouhance. Smažte na oleji z obou... více o Kapr v trojobale
Bůček umeleme, přidáme sůl, pepř a strouhaný sýr. Spojíme mlékem a necháme do druhého dne v lednici. Obalujeme jako řízek. Smažíme na rozpáleném oleji... více o Jihočeský řízek
Celer oloupeme, nakrájíme na stejně silné plátky (cca 6 mm) a dáme krátce povařit do osolené vody s troškou octa nebo citronové šťávy do poloměkka.... více o Smažený máslový celer
Očištěného a okořeněného (sůl, pepř, kmín) kapra lehce orestujeme na troše másla spolu s nahrubo nasekanou cibulí a většími kusy mrkve (aby se nám ta... více o Kapr na smetaně
Lososa je dobré koupit čerstvého a nechat si ukrojit potřebné množství, potřebné porce. Pokud máte lososa jeden větší kus, tak před úpravou rozkrojit... více o Smažený losos s avokádovým pyré
Nastrouhaný sýr rozprostřeme na tácek a necháme proschnout, aby se nelepil. Porce masa pokapeme citronem, ochutíme solí a necháme hodinu odležet.... více o Kapr v těstíčku
Porce ryby zakápneme citronem a nehcáme rozležet. Pak ryby osušíme a osolíme. Z bílků ušleháme sníh, vmícháme do něj žloutky, solamyl a jemně... více o Kapr v parmezánovém těstíčku
Sušené houby namočíme asi půl hodiny do vody, poté krátce podusíme přidáme plátek másla a orestujeme doměka.Pekáč vyložíme plátky slaniny, na ně... více o Vánoční kapr rožmberský
Osolené porce kapra pokapejte citronovou šťávou a nechte půl hodiny odležet v chladu. Pak obalte v mouce a poté ve vejcích rozšlehaných s povidly a... více o Kapr na povidlech a mandlích s teplým bramborovým salátem
Hledala jsem zde na Receptech smažený sýr v těstíčku a k mému překvapení ho nenašla. Vytvořila jsem si tedy vlastní recept - především na to těstíčko ... více o Smažený sýr v těstíčku
Baklažány umyjeme, nakrájíme na cca 1 cm silné plátky a posolíme. Necháme asi 1 hodinu stát, až se "vypotí" hořká šťáva. Mezi tím si připravíme... více o Smažený baklažán (tykvička) s rajčaty (bulharská kuchyně)
Porce kapra připravujeme jednotlivě zabalené v alobalu. Alobal dáme raději dvojitě, aby se nám balíčky neroztrhly. Střed alobalu vymažeme olejem (nebo... více o Selský kapr v papilotě
Salát a zelené lístky opláchněte a vodu otřepejte. Opláchnutou okurku rozpulte, kedlubnu oloupejte a obojí nadrobno nakrájejte. Houby očistěte. Salát... více o Smažený losos na salátu
Sýry obalte klasicky v trojobalu a osmažte je na oleji (dietnější verze je opéct je nasucho v troubě na plechu pokrytém pečicím papírem). Majonézu... více o Smažený sýr s brusinkovou tatarkou
Celer nakrájíme na cca 1cm plátky. Vložíme do osolené vroucí vody a necháme chvilku povařit (nesmí být rozvařený a pouze změklý). Vyjmeme plátky a... více o Smažený celer s nivou
Kapra rozpůlíme, vyřízneme páteř a naporcujeme. Osolíme, pomoučíme a obalíme v rozšlehaném vejci a pečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Pokrájíme... více o Kapr na bylinkovém másle
Filety Pangase omyjeme a osušíme. Z obou stran solíme, opepříme a zakapeme šťávou z citronu. Do rozpálené pánve dáme trošičku olivového oleje a máslo.... více o Smažený Pangas se sýrem a mandlemi
Vetší červenou masitou papriku nad ohněm (nebo na grilu, v troubě...) opečeme téměř do černa, pak jí vložíme na pár minut zapařit do igelitového sáčku... více o Grilovaný kapr
Na pánvičku klademe tenké plátky slaniny, na ně porce osolené ryby, kterou poklademe tenkými plátky másla a pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut. Potom... více o Kapr (nejen) pečený se sýrem
Hermelín si rozpůlíme, lžičkou vydlabeme potřebnou část měkkého středu, do kterého vložíme tvarůžek, přiklopíme, přitiskneme a obalíme v klasickém... více o Smažený tvarůžek v hermelínu
Květák rozebereme na růžičky. Vložíme do osolené (okmínované) vody a necháme chvilku povařit. Nevaříme dlouho, aby nebyl příliš měkký, měl by ještě ... více o Smažený obalovaný květák
Očištěného kapra nakrájíme na 4 části. V hrnci vaříme zeleninu se solí, octem a kořením asi 20 minut. Potom do ní vložíme porce ryby a vaříme je... více o Kapr na modro
Množství sýru, vajec, mouky a strouhanky záleží na počtu strávníků. Druh zvolíme dle vlastní chuti. Sýry obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a... více o Smažený obalený sýr (eidam, hermelín... )
Očištěné porce kapra osušíme, osolíme a obalíme ve směsi bílého jogurtu, bylinek a pár kapek citronu. Následně kapra uložíme v míse se směsí na aspoň... více o Kapr v bílém
Bílé víno rozšleháme s vejci, osolíme, přidáme olej a postupně zahušťujeme moukou až vznikne těstíčko, konzistencí podobné kapání do polévky. V... více o Kapr smažený ve vinném těstíčku
Kapra důkladně osolte a okořeňte trochou kmínu. Z vejce, škrobu, mouky a mléka vyšlehejte řidší těstíčko. Osolte ho a také nechte chvíli stát, aby... více o Kapr ve zlatých šupinách
Filety kapra osolte, celer a cibuli nakrájejte na nudličky, česnek na plátky. Zprudka a krátce opečte porce kapra v pánvi z vyžším okrajem. Olej mějte... více o Dušený kapr na šalvěji
Nasrouhaný sýr, tuk na pečení, mouku a vejce použijte na přípravu těsta, které vložíte na 20 minut do chladu. Marinádu na maso připravíme z... více o Kapr v sýrovém těstě
Kapra krájejte na porce a osolte. Zeleninu krájejte či strouhejte na nudličky, které krátce blanšírujte (spařte horkou vodou). Asi po minutě sceďte.... více o Kapr se zeleninovou krustou
Jedna možnost, jak ochutit maso kapra před smažením v trojobalu, je například dochucení třeným česnekem, kmínem a trochou zázvoru. Varianta, která po... více o Kapr - Vánoční variace
Na sádle krátce osmahněte jemně nakrájenou cibulku s krájeným špekem, pak po zchladnutí přimíchejte klobásové koření. Tím, že se koření namíchá do... více o Uzenářský kapr
Dejte vařit brambory, po uvaření sceďte a s máslem vyšlehejte na hladkou kaši. Kaši necháme chvilku vychladnout. Pak do kaše zašlehejte smetanu a... více o Kapr pod bramborovou čepicí
Lilek oloupeme, nakrájíme na kolečka (asi 1 cm) a každé kolečko osolíme. Pokládáme do mísy, kde necháme asi 1 hodinu odležet (pustí si vodu, kterou... více o Smažený lilek
V míse si promícháme tavený sýr s nivou podle chuti. Plátek sýra potřeme takto připravenou směsí a spojíme ho slaninou. Poté obalíme v trojobalu -... více o Smažený sýr s anglickou slaninou
Porce kapra jemně osolíme, okořeníme grilovacím kořením, potřeme utřeným česnekem a hořčicí. Vložíme do vymazané zapékací mísy a poklademe na něj... více o Kapr cibuláč
Porce kapra přes noc namočíme v mléce s cibulí. Mléko kapra zjemní, kapr je křehčí a není tak cítit rybinou. Po vyjmutí osušíme, posolíme, potřeme... více o Kapr na houbách II.