Do doby, než jej znovu zveřejní, vám nabízíme několik podobných receptů.
Rozehřejeme si větší hrnec s olejem a dáme si zesklovatět najemno pokrájenou cibuli. Poté přidáme lilek s cuketou a prolisovaným česnekem, krátce... více o Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou, zeleninou a mozzarellou
Mrkev a celer oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Cibuli nakrájejte nadrobno. Vše zprudka restujte na olivovém oleji - když začne zelenina... více o Těstoviny s restovanou zeleninou
Nejdříve si nakrájíme kuřecí maso na drobné kousky (malé kostičky) a dáme do misky, kde ho smícháme se sojovou omáčkou tak, aby bylo maso obalené ze... více o Nudle s Hoisin omáčkou
Nejprve připravte omáčku chimichurri. Nasekejte nadrobno petrželku i pažitku a v misce promíchejte s ostatními surovinami. Podle chuti osolte. Lilek... více o Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Začněte omáčkou. Do kastrolu dejte cukr, vodu i sůl a za stálého míchání přiveďte k varu, připravte zlatohnědý karamel, asi 7 minut. Vmíchejte... více o Grilované banány s kokosem a karamelovou omáčkou
Začněte pitou. Mouku prosijte se solí a práškem do pečiva, pak vmíchejte koření a uprostřed vytvořte důlek. Nalijte do něj olej s vodou a zpracujte... více o Grilovaná domácí pita s hummusem a jarní zeleninou
Pečivo nakrájejte na plátky. Jablka oloupejte, zbavte jadřinců a rovněž pokrájejte na plátky. Cukr nasypte do mísy a prošlehejte s vejci. Přimíchejte... více o Žemlovka s ovocem a vanilkovou omáčkou
Veškeré ingredience na závitky kromě kadeřávku smícháme dohromady a ze vzniklé hmoty vytvoříme malé válečky. Kadeřávkové listy omyjeme, odstraníme z... více o Toskánské závitky z mletého masa s rajskou omáčkou
Lososa nakrájejte na 4 porce, ze všech stran ho potřete olejem, osolte, opepřete a nechte odpočinout při pokojové teplotě. Zeleninu očistěte,... více o Losos s restovanou zeleninou
Batáty oloupejte a nakrájejte na kostky velikosti sousta. Kapustičky zbavte svrchních listů a překrájejte na poloviny. Zelí nakrouhejte na tenké... více o Pečená zelenina s miso omáčkou
Filet lososa nakrájejte na 2-3 cm široké porce, kůži ponechte. V misce prošlehejte pastu miso se sójovou omáčkou a olejem, kousky lososa marinádou... více o Těstoviny s lososem a arašídovou omáčkou
Brambory dobře omyjte, ale neloupejte. Ostrým nožem nebo na mandolíně je nakrájejte na velmi tenké plátky a namočte je asi na půl hodiny do ledové... více o Domácí smažené brambůrky s chilli omáčkou
Maso pokrájejte na kousky velikosti sousta, dejte do misky, přidejte po dvou lžících sójové a rybí omáčky a nechte asi 10 minut odpočinout při... více o Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem
Plát vepřového masa naklepeme přes fólii. Pokud nemáme plát masa silný, naklepávat nemusíme. Osolíme, opepříme z obou stran. Tučnější mleté maso dáme... více o Vepřová zelná roláda s omáčkou
Vepřovou krkovičku nakrájejte na plátky asi 5 mm tlusté - co plátek to sousto, a na sucho bez oleje vložte do mírně rozehřátého hrnce. Na mírném ohni... více o Miso celopolévka s vepřovou krkovičkou a zeleninou
Vepřovou pečeni svažte provázkem, aby lépe držela tvar, a nechte odpočinout při pokojové teplotě. Do rendlíku nalijte pivo, přidejte cukr a vařte asi... více o Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou
Oloupané brambory nastrouháme do mísy na středně velkých slzách struhadla. Přidáme vejce, jemně pokrájenou slaninu, nastrouhaný česnek, koření a sůl... více o Bramboráčky s houbovou omáčkou
Odkrojte zhruba 4–5 centimetrů z hovězí svíčkové. Váleček trochu vytvarujte a zplácněte. Na rozehřátou pánev dejte lžičku másla, nejlépe přepuštěného,... více o Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Mouku nasypte do větší mísy. Udělejte v ní důlek, vlijte vlažné mléko, přidejte cukr, rozdrobte droždí a zlehka promíchejte. Přikryjte utěrkou a... více o Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Játra pečlivě očistěte a zbavte všech bílých blanek a cévek. Pak je naškrábejte zoubkovaným nožem. Jde to opravdu snadno a docílíte správné, trochu... více o Polévka s játrovými knedlíčky a máslovou zeleninou
Ve větší míse promíchejte tymián, papriku a olej. Maso ve směsi důkladně obalte a nechte chvíli stát při pokojové teplotě. Zatím pokrájejte brambory... více o Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami
Krůtí prsa pokrájejte na nudličky. Dejte do misky a promíchejte se dvěma lžícemi sójové a lžící rybí omáčky. Nechte asi 15 minut odležet při pokojové... více o Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem
Papriky dejte na rozpálený gril nebo do trouby a opečte ze všech stran takřka dočerna. Poté je dejte do igelitového sáčku a nechte asi 5 minut zapařit... více o Topinky s ricottou a grilovanou zeleninou
Do mísy robotu dejte mouku, sůl, tymián, na kousky pokrájené máslo a zakysanou smetanu, pomocí háku v míse umíchejte drobenku. Postupně přidávejte... více o Galetka se zeleninou
Víno provařte v kastrůlku a nechte odpařit alkohol. Nalámejte k němu čokoládu. Prohřívejte, ale už nevařte. Poté přidejte sýr Philadephia. špetku soli... více o Francouzský toast s čokoládovou omáčkou
Papriky podélně rozčtvrťte a zbavte jádřinců, také pak choi rozkrojte podélně na čtvrtky. Cuketu nakrájejte na kolečka silná asi 0,5 cm. V misce... více o Tacos s grilovanou zeleninou a omáčkami
Kuře okořeňte a orestujte na másle s olivovým olejem z obou stran. Poté nakrájejte cibuli, oloupejte česnek, zeleninu nakrájejte na kusy cca 2x2 cm.... více o Kuře se zeleninou z jednoho pekáče
Maso dejte do větší mísy, přidejte nadrobno posekané jarní cibulky, najemno nastrouhaný sýr, vejce a toastový chleba nadrcený v robotu na drobky. Směs... více o Kuličky z mletého masa s rychlou rajskou omáčkou
Brambory oloupejte, pokrájejte na kousky a ve větším hrnci uvařte doměkka. Vodu z uvařených brambor slijte do mísy. Asi polovinu jí vraťte do hrnce k... více o Škubánky s mákem a švestkovou omáčkou
Přichystejte si dva plechy a vyložte je pečicím papírem. Mrkve očistěte nebo oloupejte, rozpulte je, vhoďte do mísy, pokapejte olivovým olejem, osolte... více o Kuře se zeleninou z jednoho pekáče
Okurku podélně rozkrojte a pomocí lžíce z ní vydlabejte semínka. Pak ji společně s jarní cibulkou nakrájete na nudličky. Z avokáda vyndejte pecku,... více o Letní závitky s arašídovou omáčkou
Tři větší papriky dejte na sucho do trouby na 200 – 220°C, pečte zhruba 30 až 40 minut až do chvíle, kdy většina slupky zčerná. Po vytažení plech... více o Těstovinový salát se zeleninou a bylinkami
Připravte vývar. Do velkého hrnce dejte kuřecí skelety a nasucho je zprudka opečte. Přidejte přepůlenou cibuli a očištěnou a na velké kusy pokrájenou... více o Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou
Nudle uvařte podle návodu na obalu. Brokolici rozeberte na růžičky, ty větší překrojte, mrkev očistěte a pokrájejte na kolečka, lusky podélně... více o Asijské nudle s restovanou zeleninou
Starší rohlík nebo housku pokrájíme na malé kostičky. Tvaroh v misce rozmícháme s citronovou kůrou, žloutky a měkkým máslem dohladka. Přidáme a dobře... více o Jemné tvarohové nočky s ovocnou omáčkou
Kuřecí prsa potřete olejem a zasypejte paprikou a oreganem, dejte je na rozpálenou pánev a opečte z každé strany tak minutu či dvě dozlatova, poté je... více o Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Řepu oloupejte, pokrájejte na poloviny nebo čtvrtiny. Položte na arch alobalu, zakápněte olejem a balzamikem, osolte, opepřete, zabalte a dejte na... více o Čočka s klobáskami a pečenou zeleninou
Plátky námi zvoleného masa osolíme a opepříme, pokud použijeme vepřové maso (karé, kýta...), tak i po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení... více o Přírodní plátek se sýrovou omáčkou s medvědím česnekem
Zapékací mísu vymažeme máslem nebo sádlem. Do mísy nasypeme sterilovanou zeleninovou směs Kunovjanka (lze použít i Moravanku nebo Hradišťanku) i s... více o Kotlety pečené na bramborách se zeleninou
Mleté maso osolíme a okořeníme adžikou, osmažíme na trošce oleje a pomocí šťouchadla nebo vařečky ho rozebereme na menší kousky. Přidáme očištěný... více o Široké nudle s masem a zeleninou
Kuřecí prsa pokrájejte na proužky, dejte do mísy a přidejte sójovou omáčku, prolisovaný česnek, kokosové mléko a koření. Promíchejte a nechte půl... více o Kuřecí satay s arašídovou omáčkou
Nejprve připravte marinádu. Kokosový cukr dejte do pánve se silným dnem a na středním plameni začněte zahřívat. Ve chvíli, kdy se cukr rozpustí,... více o Com Tam – Rýže se zeleninou a marinovanou krkovicí
Nudle namočte na 30 minut do vlažné vody. Poté je vložte do vroucí vody a vařte asi 7 minut (nebo podle návodu na obalu). Uvařené nudle prolijte... více o Bun Bo Nam Bo – Nudle s hovězím a zeleninou
V hmoždíři nadrťte římský kmín s trochou soli. Česnek oloupejte a naplocho nožem rozmáčkněte, cizrnu slejte a propláchněte, řepu pokrájejte na kousky.... více o Hummus z červené řepy se zeleninou
Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky (sousta), hodně osolíme a obalíme v mouce - přebytečnou mouku odebereme. Na pánvi rozpálíme olej a máslo a maso... více o Kuřecí maso se zeleninou
Kuřecí prsa pokrájejte na menší kostky, asi 2 x 2 cm. Dejte je do mísy, zakápněte olivovým olejem a ochuťte čerstvě mletým pepřem, ale nesolte,... více o Kuřecí špízy s hummusem a zeleninou
Troubu předehřejte na 160 °C, formičky vymažte olejem a vysypte hrubou moukou. V míse dohladka smíchejte slunečnicový olej, vejce a jogurt. Ve druhé... více o Mini bábovky s ostružinovou omáčkou
Do misky se studenou vodou vložte plátky želatiny a nechte ji nabobtnat, asi 10 minut, pak ji důkladně vymačkejte, ať ji zbavíte přebytečné vody.... více o Panna cotta s angreštovou omáčkou
Chystáme den předem: Granulát zalijeme horkou vodou a necháme odstát. Tím z části zbavíme maso sójové a moučné chuti. Vodu vylijeme, napustíme novou a... více o Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Plátky kotlety pokrájíme na nudličky a dáme do mísy. Přidáme sojovou omáčku a koření dle chuti. Doporučuji sušený česnek se zázvorem, výborný je i... více o Šťavnaté karé se zeleninou