Do doby, než jej znovu zveřejní, vám nabízíme několik podobných receptů.
Do masa nakrájíme najemno šunku nebo můžeme nastrouhat na jemném struhadle. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a petrželku. Přilijeme smetanu ... více o Telecí mleté biftečky se smetanou
Nejprve minimálně na hodinu namočte špejle – ideálně bambusové – do studené vody. Maso nakrájejte na proužky asi 2 cm široké a 10–15 cm dlouhé. Osolte... více o Krůtí špízy yakitori
Začněte omáčkou. Do kastrolu dejte cukr, vodu i sůl a za stálého míchání přiveďte k varu, připravte zlatohnědý karamel, asi 7 minut. Vmíchejte... více o Grilované banány s kokosem a karamelovou omáčkou
Do kůže filetů udělejte ostrým nožem pár krátkých zářezů. Bulvy fenyklu zbavte stonků, rozpulte je a pokrájejte na tenké klínky. Ředkvičky nakrájejte... více o Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Krůtí prsa pokrájejte na plátky asi 1,5 cm silné. Rozložte je na prkénko, zakryjte mikrotenovou fólií a naklepejte. Řízky osolte, potřete hořčicí a... více o Smažené krůtí řízky
Troubu rozehřejte na 180 °C. Maso omyjte a osušte. Polovinu stroužků česneku oloupejte, podélně rozpulte a maso jimi prošpikujte. Poté maso svažte... více o Krůtí pečeně
Vepřové koleno očistíme a nařežeme kůži jako mřížku. Olej smícháme s medem, hořčicí, grilovacím kořením a solí i pepřem dle chuti. Marinádou potřeme... více o Grilované vepřové koleno
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme špenát, osolíme a dusíme cca 30 minut, podle potřeby můžeme podlít trochou vody. Na konci... více o Krůtí kapsa se špenátem
Troubu předehřejte na 180 °C. Mouku promíchejte s kořením, solí a práškem do perníku. V míse prošlehejte dýňové pyré, vejce, mléko, máslo a cukr.... více o Dýňové donuty s dýňovým máslem
Krůtí prsa pokrájejte na kostky asi 2 x 2 cm, cibuli nasekejte nadrobno. V kastrolu rozpalte asi 2 lžíce oleje, nechte zesklovatět cibuli, přidejte... více o Krůtí kostky na ajvaru s těstovinami
Nejprve připravte griliáš. Pekáček o velikost asi 20 x 30 cm položte na prkénko, vyložte pečicím papírem a posypte sezamem. Cukr nasypte do kastrolu... více o Grilované ovoce se sezamovým griliášem
Kuře ostrým nožem nebo nůžkami na drůbež rozřízněte uprostřed prsní kosti po celé délce. Otočte ho kůží nahoru, dlaní zatlačte na páteř a zploštěte ho... více o Grilované kuře naplacato
Mrkev očistěte, silnější kusy podélně rozkrojte. Růžičkovou kapustu zbavte vrchních lístků a pokrájejte na poloviny. Vše naskládejte na plech vyložený... více o Pečená zelenina s bylinkovým pestem
Maso nakrájejte na plátky 15–20 cm dlouhé a 1 cm silné, lehce je naklepejte, osolte a opepřete. Potřete je po celé ploše pestem, přidejte sušená... více o Krůtí závitky se sušenými rajčaty a fetou
Očistěte a oloupejte chřest. Do hrnce dejte vařit vodu na chřest, osolte ji a zakápněte bílým vínem. Až se voda začne vařit přidejte chřest. Vařte cca... více o Chřest s bylinkovým máslem, vejcem a šunkou
Krůtí maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a osmažíme na trošce oleje ze všech stran. Přisypeme pokrájený pórek a dále smažíme dosklovata.... více o Krůtí maso v pikantní pórkové omáčce
Šnečí maso dejte do kastrolu, přidejte najemno nasekaný pórek a 2 stroužky česneku. Osolte, opepřete a zalijte vínem. Zvolna vařte do změknutí, asi 20... více o Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Nové brambory vydrbeme kartáčkem nebo nožem oškrábeme (což není nutné). Uvaříme v osolené vodě nebo upečeme v troubě na sádle doměkka. Je možné je... více o Nové brambory s česnekovým máslem a sýrovým dipem
Bulgur nasypte do mísy, zalijte dvojnásobným množstvím vroucí vody, přiklopte a nechte 15 minut nasáknout tekutinu. Cukety podélně rozkrojte, potřete... více o Grilované cukety s bulgurem
Z krůtích prsou nakrájejte 4 plátky asi 0,5 cm silné, ty pak podélně rozkrojte, ale nedokrojte, na polovinu. Když je rozložíte, získáte pruhy masa... více o Krůtí závitky se zeleninovým bulgurem
Maso a jarní cibulky pokrájejte na větší kousky a dejte do food processoru. Přidejte vejce, polovinu svazku koriandru (nahrubo nasekané listy i stonky... více o Krůtí karbanátky s koriandrem
Očistěte maso. Olej, vinný ocet, tymián a 2 prolisované stroužky česneku promíchejte se solí a pepřem ve větší míse. Do marinády položte maso a celé... více o Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem
Troubu rozehřejte na 180 °C. Prsa položte na pracovní plochu a uprostřed je prokrojte ke krajům, ale nedokrojte. Rozložte jako knihu na větší plát a... více o Krůtí roláda s citronovou majonézou a pečeným salátem
Papriky naskládejte na plech a dejte do trouby pod gril. Grilujte na maximum tak, aby slupka zčernala. V průběhu grilování občas otočte, aby se... více o Salát z grilované zeleniny
Do každé vypeckované švestky vložíme mandli. Švestku obalíme v plátku slaniny, upevníme párátkem a vložíme na rozpálený gril nebo nepřilnavou pánev.... více o Grilované švestky s mandlí ve slanině
Žampiony umyjte a odřízněte nohy hub. Okořeníme prolisovaným česnekem, bylinkami a pepřem. Zakapeme olejem. Houby vložíme na rozpálený gril a... více o Grilované portobello s bylinkami
Každé kuře nejprve naporcujeme na čtyři části a dáme do velké mísy. Marinádu připravíme z nasekaného česneku, nakrájených chilli papriček, sladké... více o Grilované kuře a la parrilla
Sojovou omáčku, kečup a olej smíchejte v misce. Přidejte grilovací koření, česnek, chilli a podle chuti i sůl a pepř. Marinádu natřete na maso a... více o Pikantní marináda na grilované maso
Bílý jogurt smíchejte se všemi ingrediencemi, česnek nadrťte. Tato marináda se hodí ke všem masům, nejlépe se svou chutí ale doplňuje maso drůbeží.... více o Řecká marináda na grilované maso - Moschári
Smetanu jemně našlehejte s cukrem, kozím sýrem a citronovou kůrou. Přidejte pár kapek citronové šťávy. Jahody napíchejte na špejle a dejte grilovat s... více o Grilované jahody s krémem z kozího sýra
Dvě hodiny předem namočte švestky do koňaku zředěného vodou Nabobtnají a změknou. Maso rozřízněte na tenký plát a lehce ho naklepejte. Osolte ho z... více o Krůtí roláda pečená se švestkami
Filety nakrájejte na podélné pásy a odložte do ledničky. Osušte je, osolte a opepřete. Filety protáhněte v mouce a její zbytek opatrně oklepejte. Z... více o Ryba se špenátem a máslem
MASO :Maso rozdělte na silnější plátky (až 5 cm na výšku). Přísady kromě oleje smíchejte. Jestliže máte tenderizér, do krkovice z obou stran... více o Grilované vepřové s bramborovým salátem
Maso naklepejte pěstí přes mikrotenový sáček, v nejsilnějších částech trochu seřízněte a z obou stran osolte. V rendlíku rozehřejte 20 g másla,... více o Krůtí roláda plněná hříbky
Do kůže udělejte zářezy a vložte na plátky nakrájený česnek. Osolte, opepřete, potřete medem a olejem, poklaďte tymiánem. Zakryjte a přes noc... více o Krůtí stehno s okurkami
Připravíme si marinádu smícháním olivového oleje a balzamikového octu, do které vložíme červenou řepu nakrájenou na klínky a necháme minimálně 2... více o Salát z grilované červené řepy s kozím sýrem, jablky a rukolou
Mleté vepřové maso smícháme s vajíčkem, kořením Vitana Krkovička s česnekem, solí a nadrobno pokrájenou petrželkou. Z masové směsi tvarujeme válečky,... více o Grilované masové válečky
Maso osolte, opepřete a zprudka orestujte na másle. Pak ho vložte do vakuových sáčků, každou porci zvlášť. Do každého sáčku dejte část výpeku... více o Krůtí prsa s karotkou a fazolkami
Mleté krůtí maso smíchejte v míse se strouhankou, nasekanými jarními cibulkami, citrónovou čťávou, nasekanou bazalkou, sójovou omáčkou, nasekaným... více o Krůtí bochánky s okurkovou salsou
V hrnci na trošce oleje necháme zatáhnout z každé strany omyté a očištěné krůtí maso. Po zatažení jej vyjmeme a přendáme na talíř. V hrnci orestujeme... více o Krůtí na smetaně
Předem rozměklé máslo smícháme s bylinkami, česnekem a solí. Lžičkou vložíme do formičky. Necháme odležet v lednici. Platky krkovičky si omyjeme a... více o Krkovička s bylinkovým máslem
V kastrolu na rozehřátém oleji zprudka orestujte maso. Přidejte jemně nasekanou cibuli s česnekem a pokrájenými chilli papričkami zbavenými semen. Asi... více o Krůtí chilli con carne
Tvaroh rozmíchejte s trochou jogurtu. Ochuťte lahůdkovým olejem a podle chuti osolte a opepřete. Vmíchejte pažitku, jemně nasekaný celer a oblíbené... více o Zelenina s bylinkovým tvarohem
Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, anglickou slaninu a na kostičky nakrájené papriky. Nechte vychladnout. Krůtí prsa namelte najemno,... více o Krůtí sekaná s paprikou
Housky nakrájejte na kostičky a zalijte horkým mlékem. Špek nakrájejte na kostičky a přidejte k housce. Cibuli nakrájejte najemno a nechte na kousku... více o Špekové knedlíky s máslem
Panenku omyjte, osušte a podle potřeby odblaňte. Podélně ji nařízněte, aby vznikla hluboká kapsa. Všechny bylinky otrhejte ze stonků. Dejte do mixéru... více o Vepřová panenka s bylinkovým pestem
Brambory nakrájíme na plátky, rozložíme na plech a posypeme grilovacím kořením a solí. Česnek rozpůlíme a vložíme na plech. Vše pokapeme olejem a dáme... více o Grilované brambory s česnekem
Ramínko nasolíme, napepříme, v kastrolu orestujeme, vytáhneme a dáme stranou. Na zbylém oleji orestujeme dohněda na kostky (1,5x1,5 cm) nakrájenou... více o Krůtí ramínko na červeném víně se šťouchanými brambory s jarní cibulkou
Na trošce oleje osmažíme větší pokrájenou cibuli dorůžova, přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené krůtí maso a smažíme do zlatova. Pak... více o Bylinkový krůtí guláš se žampiony
Mouku smícháme se solí, ve vlažné vodě rozpustíme cukr a kvasnice. Vše společně s olejem smícháme v hladké těsto, které necháme 1 hodinu vykynout. Po... více o Chlebová růže s bylinkovým máslem