Do doby, než jej znovu zveřejní, vám nabízíme několik podobných receptů.
INGREDIENCE NA KORPUS JSOU UVEDENY NA 2 KORPUSY. Vlastním pouze jednu dortovou formu, proto nejdříve připravím první půlku ingrediencí a během pečení... více o Malinový dort vhodný pro diabetiky (nebo celiaky)
Začněte omáčkou. Do kastrolu dejte cukr, vodu i sůl a za stálého míchání přiveďte k varu, připravte zlatohnědý karamel, asi 7 minut. Vmíchejte... více o Grilované banány s kokosem a karamelovou omáčkou
Celer oloupejte a nastrouhejte najemno. Sýr nastrouhejte nahrubo, petrželku nasekejte najemno. Vše dejte do větší mísy, přidejte vejce, vločky, mouku,... více o Celerové karbanátky
Brambory oloupejte, pokrájejte na kousky, dejte do hrnce s osolenou vodou a vařte do změknutí. Kapustu rozeberte na listy, vykrojte tuhá žebra a listy... více o Kapustové karbanátky s bramborovou kaší
Vepřové koleno očistíme a nařežeme kůži jako mřížku. Olej smícháme s medem, hořčicí, grilovacím kořením a solí i pepřem dle chuti. Marinádou potřeme... více o Grilované vepřové koleno
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na másle či sádle dosklovata. Přidáme na drobno pokrájenou libovější slaninu a vše dosmažíme dozlatova. Přisypeme... více o Žemlové karbanátky se žampiony
Brambory dejte do hrnce, zalijte vodou a vařte tak, aby byly na skus. Mezitím nasekejte kopr a polovinu petrželky nadrobno, dvě jarní cibulky... více o Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami
Nejprve připravte griliáš. Pekáček o velikost asi 20 x 30 cm položte na prkénko, vyložte pečicím papírem a posypte sezamem. Cukr nasypte do kastrolu... více o Grilované ovoce se sezamovým griliášem
Kuře ostrým nožem nebo nůžkami na drůbež rozřízněte uprostřed prsní kosti po celé délce. Otočte ho kůží nahoru, dlaní zatlačte na páteř a zploštěte ho... více o Grilované kuře naplacato
Piškot: žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme citronovou kůru, olej a vodu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme.... více o Piškot s pudinkem pro děti i dospělé
Oloupat cibuli, mrkev, kořen celeru (množství je cca stejné tj. podle velikosti cca stejně mrkve, cibule a kořenu celeru) poté vše nastrouhat na... více o Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry
Mleté maso (nejlépe z bůčku) dáme do mísy, přidáme okapané, vymačkané, na menší kusy pokrájené zelí, na kostičky pokrájené uzené maso, vajíčka, mletou... více o Zelné karbanátky s uzeným masem
Bulgur nasypte do mísy, zalijte dvojnásobným množstvím vroucí vody, přiklopte a nechte 15 minut nasáknout tekutinu. Cukety podélně rozkrojte, potřete... více o Grilované cukety s bulgurem
Na troše sádla si osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme drcený kmín, necháme rozvonět, nasypeme na menší kousky pokrájené zelí a za častého... více o Karbanátky se zelím
Maso a jarní cibulky pokrájejte na větší kousky a dejte do food processoru. Přidejte vejce, polovinu svazku koriandru (nahrubo nasekané listy i stonky... více o Krůtí karbanátky s koriandrem
Květák dáme povařit do osolené vody doměkka, scedíme a necháme dobře okapat. Kdo chce, může ho povařit na páře. Poté v míse rozmačkáme šťouchadlem na... více o Květákové karbanátky (placičky) se žampiony
Brokolice rozeberte na růžičky a 5 minut povařte, slijte, propláchněte studenou vodou a dobře osušte papírovou utěrkou. Rozložte na prkénko, velkým... více o Brokolicové karbanátky
Rebarbora na posypání: Nakrájet rebarboru na plátky asi 3mm silné, na buchtě by měla být vrstva rebarbory tak 1-2cm vysoká za studena, takže ji padne... více o Rebarborová tvarohová buchta pro sportovce a kulturisty
Vařené brambory rozšťoucháme nebo nastrouháme. Přidáme na větších slzách nastrouhaný syrový květák, jemně nastrouhaný česnek, vejce, drobně pokrájenou... více o Bramborovo-květákové karbanátky
Maso rozeberte nadrobno do velké mísy a přidejte vejce. Fazolky nakrájejte na velmi jemné plátky, na jemno nasekejte chilli papričky s koriandrem,... více o Rybí karbanátky
Mleté maso dáme do mísy, přidáme jemně nastrouhaný česnek a sýr dle chuti, hrubě nastrouhané žampiony, vejce, koření a sůl dle chuti a vše dobře... více o Mleté karbanátky se žampiony a sýrem
Papriky naskládejte na plech a dejte do trouby pod gril. Grilujte na maximum tak, aby slupka zčernala. V průběhu grilování občas otočte, aby se... více o Salát z grilované zeleniny
Mleté maso dáme do mísy, přidáme okapané, vymačkané zelí, které jsme překrájeli na kratší kousky, nastrouhaný česnek a studené vařené brambory (klidně... více o Zelníky - karbanátky se zelím
Všechny ingredience (kromě 1 vejce) vložím do pekárny a na hodinu zvolím program těsto. Po hodině dám těsto na pomoučený vál - pozor, je dost řídké -... více o Měkké škvarkové placky pro lenochy - zadělávané v pekárně
V misce smícháme tuňáka bez šťávy, vejce, jogurt, vločky, nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek a koření. Kdyby byla směs moc řídká, můžeme ještě... více o Tuňákové karbanátky
Předvařenou řepu oloupeme a nastrouháme najemno do mísy s česnekem, přidáme vejce, sůl, pepř, bylinky, promícháme a zahustíme strouhankou ze dvou... více o Burgery nebo karbanátky z červené řepy
Květák rozebraný na růžičky povaříme krátce na páře nebo v osolené vodě (na skus). Poté pokrájíme na menší kusy. Během vaření květáku necháme na másle... více o Zapečený květák pro chlapy
Na sádle osmažíme dozlatova nadrobno nakrájené dvě opravdu velké cibule Rajská jablíčka a brambory nakrájíme na kostky, zelí nakrájíme na jemné... více o Levná a rychlá luxusní polévka bez masa i pro masožrouty
Do každé vypeckované švestky vložíme mandli. Švestku obalíme v plátku slaniny, upevníme párátkem a vložíme na rozpálený gril nebo nepřilnavou pánev.... více o Grilované švestky s mandlí ve slanině
Žampiony umyjte a odřízněte nohy hub. Okořeníme prolisovaným česnekem, bylinkami a pepřem. Zakapeme olejem. Houby vložíme na rozpálený gril a... více o Grilované portobello s bylinkami
Každé kuře nejprve naporcujeme na čtyři části a dáme do velké mísy. Marinádu připravíme z nasekaného česneku, nakrájených chilli papriček, sladké... více o Grilované kuře a la parrilla
Rybí maso používáme čerstvé nebo rozmrazené, bez kostí a bez přidané vody. Maso rozmixujeme v kutru, přidáme vejce, osolíme a okořeníme pepřem a... více o Rybí karbanátky s jarní cibulkou
Lososa zbavte kůže, pokrájejte na kousky a dejte do food processoru. Přidejte vejce, pokrájené jarní cibulky, chilli papričku a sůl. Vše rozmixujte na... více o Rybí karbanátky se salátem
Sojovou omáčku, kečup a olej smíchejte v misce. Přidejte grilovací koření, česnek, chilli a podle chuti i sůl a pepř. Marinádu natřete na maso a... více o Pikantní marináda na grilované maso
Bílý jogurt smíchejte se všemi ingrediencemi, česnek nadrťte. Tato marináda se hodí ke všem masům, nejlépe se svou chutí ale doplňuje maso drůbeží.... více o Řecká marináda na grilované maso - Moschári
Smetanu jemně našlehejte s cukrem, kozím sýrem a citronovou kůrou. Přidejte pár kapek citronové šťávy. Jahody napíchejte na špejle a dejte grilovat s... více o Grilované jahody s krémem z kozího sýra
Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme lehce muškátového květu nebo oříšku, dáme vejce, strouhanou mozzarellu, smetanu a vše dobře... více o Mleté řízky (karbanátky) s mozzarellou
Mleté maso z libovějšího bůčku nebo z plece dáme do mísy, kam nastrouháme nebo jemně pokrájíme Hermelín, který pro lepší manipulaci můžeme dát... více o Hermelínové karbanátky s mletým masem
Kančí maso očistíme, odblaníme a pomeleme společně se středně prorostlým vepřovým bůčkem. Maso melu dvakrát, podle rady starého dobrého kamaráda,... více o Kančí karbanátky / sekaná
Do mísy nastrouháme na hrubém struhadle sýr, přidáme jemně pokrájené uzené maso, opepříme, případně i osolíme, přilijeme trošku mléka, přisypeme... více o Sýrové karbanátky s uzeným masem
Brambory dáme do misky a hrubě rozšťoucháme, přidáme vejce, rozdrcený nebo nastrouhaný česnek, majoránku, sůl a pepř dle chuti. Přisypeme polohrubou... více o Bramborovo-houbové karbanátky / placičky
Mleté maso dáme do mísy, přidáme drobně pokrájenou cibuli (lze přidat i česnek nebo špetku muškátového oříšku či majoránka), na malé kostičky... více o Ostravské karbanátky se sýrem
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, scezené vychladlé pokrájené a spařené houby, pokrájenou slaninu a cibuli, nastrouhaný česnek, osolíme a... více o Houbové karbanátky (nejen) s mletým masem
MASO :Maso rozdělte na silnější plátky (až 5 cm na výšku). Přísady kromě oleje smíchejte. Jestliže máte tenderizér, do krkovice z obou stran... více o Grilované vepřové s bramborovým salátem
Banány (nepřezrálé) oloupeme a rozčtvrtíme. V nepřilnavé pánvi si rozpustíme máslo, ve kterém banány zprudka osmažíme z obou stran a poté vyndáme... více o Banánový hřích - dezert (nejen) pro děti
Připravíme si marinádu smícháním olivového oleje a balzamikového octu, do které vložíme červenou řepu nakrájenou na klínky a necháme minimálně 2... více o Salát z grilované červené řepy s kozím sýrem, jablky a rukolou
Mleté vepřové maso smícháme s vajíčkem, kořením Vitana Krkovička s česnekem, solí a nadrobno pokrájenou petrželkou. Z masové směsi tvarujeme válečky,... více o Grilované masové válečky
Kapustu překrojíme na půlky nebo čtvrtky a v osolené vodě uvaříme na skus. Vodu slijeme a kapustu necháme okapat. Po vychladnutí z kapusty ještě... více o Kapustové karbanátky s uzeným masem a sýrem
Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme vejce, protlak či pyré, nasekaná rajčata, bylinky dle chuti a vodu (lze přidat trochu červeného... více o Bolognese (boloňské) karbanátky
Rozválíme listové těsto na tenký plát. Potřeme pestem. Pokledame jednotlivá sušená rajčata. Přidáme plátky sýra. Těsto zabalíme jako štrůdl, potřeme... více o Listový závin pro gurmány