Do doby, než jej znovu zveřejní, vám nabízíme několik podobných receptů.
Veškeré ingredience na závitky kromě kadeřávku smícháme dohromady a ze vzniklé hmoty vytvoříme malé válečky. Kadeřávkové listy omyjeme, odstraníme z... více o Toskánské závitky z mletého masa s rajskou omáčkou
Maso dejte do větší mísy, přidejte nadrobno posekané jarní cibulky, najemno nastrouhaný sýr, vejce a toastový chleba nadrcený v robotu na drobky. Směs... více o Kuličky z mletého masa s rychlou rajskou omáčkou
Troubu předehřejte na 190 °C, plech vyložte pečicím papírem. V míse dobře promíchejte maso s ostatními surovinami nasekanými najemno, a také se... více o Koule z kuřecího masa v kokosovém mléce
Zeleninu očistěte. Cibuli nakrájejte nahrubo, mrkev na kostičky a česnek najemno. Ve velkém hrnci zahřejte na středním plameni olej. Nechte na něm... více o Zeleninový boršč
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na trošce tuku, přidáme mleté maso a drobně pokrájenou kapii a smažíme do rozdrobení masa (pomůžeme si... více o Polévka z mletého masa s fazolemi
Cibuli nakrájejte nadrobno, celer, mrkve a brambory na 1,5 centimetrové kostky. Zelí nakrájejte na proužky, řepu nastrouhejte najemno. V hrnci... více o Vegetariánský boršč
Na oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme špenát, podusíme, osolíme a opepříme. Rohlíky nakrájíme na menší kostičky, přidáme vejce, smetanu,... více o Špenátová velikonoční nádivka bez masa
Drobně pokrájenou cibuli necháme na oleji osmažit dosklovata. Poté přidáme mleté kuřecí (nebo vepřové) maso, osolíme, opepříme a restujeme. Poté... více o Milánské špagety z mletého masa
Na sádle osmažíme dozlatova nadrobno nakrájené dvě opravdu velké cibule Rajská jablíčka a brambory nakrájíme na kostky, zelí nakrájíme na jemné... více o Levná a rychlá luxusní polévka bez masa i pro masožrouty
Několik dnů předem připravte kvas. K vločkám a mouce rozdrobte chleba a směs zalijte vodou. Míchejte, dokud se dobře nespojí. Nechte 3 až 5 dnů... více o Polský velikonoční bílý boršč
Pečené vepřové maso pokrájíme na malé kousky a dáme do mísy, kam dáme i výpek z masa nebo sádlo. Přidáme drobně pokrájenou sterilovanou papriku,... více o Pomazánka z pečeného vepřového masa
Quinou namočíme na 10 minut do studené vody, pak vodu slijeme, zalijeme novou čistou vodou v poměru 1 : 2 = jeden díl quinoa semínek na dva díly vody ... více o Česnečka z uzeného masa s quinoou
Na trošce rozpáleného oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme mleté maso a dále smažíme. Za pomocí šťouchadla nebo vařečky, mleté... více o Adžika směs z mletého masa
Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Připravíme si formu. Na dno poklademe piškoty, navrstvíme smetanu s cukrem, poklademe trochu... více o Smetanový dezert za 5 minut
Do hrnce dáme vařit jeden litr vody. Až začne vřít, přidáme bujon a sojové plátky. Vaříme ve vroucí vodě po dobu dvaceti minut. Poté sojové maso... více o Chutná čína ze sojového masa
Maso zalijte vodou, přidejte koření, přiveďte k varu, snižte teplotu a zvolna vařte. Lžící průběžně sbírejte pěnu. Po 30 minutách přidejte na kostičky... více o Ukrajinský boršč
Krůtí maso smíchejte s vepřovým. Jablka oloupejte a zbavte jádřinců, jedno nastrouhejte a přidejte do masové směsi. Druhé jablko nakrájejte na drobné... více o Karbanátky z krůtího masa se skořicí
Cizrnu slijte, česnek rozeberte na stroužky a oloupejte ho, všechny ingeredience kromě soli a vejce rozmixujte nahrubo. Osolte podle chuti. Směs... více o Kuličky bez masa - Falafel
Cibuli nakrájíme na jemno, smícháme s mletým masem, solí, pepřem, strouhankou a vejci. Rozprostřeme na slabou vrstvu na alobal. Poklademe plátky sýra... více o Domácí plněná roláda z mletého masa
Maso nakrájet na kostky, osolit a dát vařit. Postupně podle tvrdosti přidáváme další ingredience. Nejprve nakrájené zelí, necháme částečně povařit s... více o Boršč podle mojí mámy
Cibulku orestujeme na oleji a přidáme na kostky nakrájené vepřové maso. Po zatáhnutí osolíme, opepříme a zalejeme vodou. Vaříme do změknutí masa.... více o Rassolnik z vepřového masa
Kuřecí prsa si nakrájíme na kostičky a dáme do misky, přidáme olej podle oka, sójovou omáčku také podle oka, kukuřici z plechovky i s nálevem, sůl,... více o Čína z kuřecího masa s kukuřicí
Rybí maso oddělíme od velkých kostí (zfiletujeme) a pomeleme i s cibulí, česnek najemno utřeme. Pomleté maso osolíme a přidáme výše uvedené koření dle... více o Sekaná z rybího masa
Brambory oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky. Dáme do pekáčku vymazaného máslem nebo olejem, přidáme mraženou zeleninu - nemusí být mochovská, ale... více o Francouzské brambory - bez vaření
Vepřové kotlety s kostí (nebo i bez) lehce naklepeme, osolíme, opepříme nahrubo mletým pepřem čtyř barev a posypeme rozmarýnem - cca 2-3 jehličky na... více o Kotletky na rozmarýnu s hříbkovou omáčkou do 20 minut
Začneme s náplní: Uvaříme si nudličky do polévky. Ty smícháme s mletým masem, které okořeníme dle chuti sojovou omáčkou, zázvorem, solí a pepřem. Dále... více o Závitky z mletého masa v rýžovém papíru s pikantní omáčkou
Oloupeme a dáme vařit brambory s bujónem (dle chuti - dávám tři), mezitím si nasekáme šťovík, aby ho bylo na dvě velké hrsti. Následně oddělíme bílek... více o Šťovíkový boršč
V míse vařečkou rozmícháme mleté maso, přidáme koření dle chuti a nastrouhanou nebo nadrobno nakrájenou nivu. Vše pořádně smícháme a připravíme si... více o Řízečky z mletého masa s nivou
Do mísy k mletému masu dáme jedno celé vejce, na drobno nakrájenou cibuli a koření dle chuti. Vše dobře smícháme, tvoříme "řízky" velké dle vlastního... více o Zapečené řízky z mletého masa
Kolínka osolte, opepřete a na středním plameni ze všech stran opečte v kastrolu na 3 lžících rozehřátého oleje. Vlijte vývar, uveďte do varu, pak... více o Boršč s jehněčím masem
Všechny přísady smícháme a potíráme jimi maso při grilování. Dobrou chuť :-))... více o Sýrová omáčka na potírání masa
**Nálev:** vepřové maso nakrájíme na kostičky a naložíme do nálevu, který připravíme z oleje, žloutků a Solamylu. Necháme přes noc uležet. *... více o Soté z vepřového masa
Sýr utřeme s majolkou, přidáme umleté uzené maso, nastrouhanou karotku a křen, přisolíme a zlehka promícháme.... více o Pomazánka z uzeného masa
Na sádle orestujeme drobně pokrájenou cibuli a přidáme na kostky pokrájené maso. Když je maso opečené přidáme papriku a krátce orestujeme, ihned pak... více o Gulášová polévka z předního hovězího masa
Nakrájíme si nadrobno cibuli a osmahneme na sádle při mírném ohni. Přidáme na kostky nakrájené maso, mletou papriku, bobkový list, kmín a krátce... více o Polévka ze skopového masa
Cibuli a česnek nadrobno nakrájíme, mrkev nastrouháme a vše narychlo osmahneme na trošce oleje. Dávám co nejmíň oleje, maso je pak přiliš mastné. Maso... více o Kari z mletého masa
Maso promícháme s vejcem, drobně pokrájenou cibulkou a rozdrceným česnekem. Směs ochutíme solí, pepřem, tymiánem, oreganem, kari a přisypeme mouku,... více o Špízy z mletého (nejen) krůtího masa
Na trošce oleje si orestujeme na drobno pokrájený špek a cibuli dozlatova. Maso si pokrájíme na plátky (nebo kostky, záleží na tom, jaké maso... více o Okurková omáčka z hovězího masa
Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme vlažným mlékem a pěkně v něm rozmačkáme. Nameleme si vařené uzené a nakrájíme pažitku. Do vzniklé směsi z... více o Nádivka z uzeného masa
Na hluboké pánvi necháme rozpustit máslo s kapkou oleje, na mírném ohni jen zahřejeme zázvor a prolisovaný česnek a hned přidáme na kostičky nakrájené... více o Pikantní květák s bramborami za 20 minut
Drůbeží sekanou necháme rozmrazit, pak všechny suroviny spolu smícháme, vyšleháme nejlépe rukou. Směs masa necháme odležet do druhého dne. 2.den na... více o Základ pro roládu z mletého masa či sekanou
Pokrájené zelí a brambory vaříme 15 minut ve vývaru. Červenou řepu podusíme na sádle Brick s octem, cukrem a protlakem. Na másle zpěníme nakrájenou... více o Boršč bez masa II
Nejprve uvaříme maso s novým kořením, které vyndáme stranou a ve vývaru vaříme kořenovou zeleninu, fazole a brambory do měkka. Zvlášť si uvaříme... více o Bořšč od prababičky (Ukrajinský - bez zelí!)
Brambory oloupeme, pokrájíme na kostičky a dáme vařit do osolené vody. Když jsou skoro hotové přidáme smetanu, opět necháme přejít varem, pak přidáme... více o Bílý šťovíkový boršč
Nastrouhejte brambory obdobně jako při přípravě klasického bramboráku. Brambory společně s dalšími ingrediencemi promíchejte s Kapřím v poměru 1:1,... více o Bramborák z kapřího masa
Roštěnku naklepeme a posolíme z obou stran. Z jedné strany lehce popepříme mletým bílým pepřem, posypeme drceným kmínem a potřeme kremžskou hořčicí(1... více o Závitky z koňského masa
Rohlíky namočíme do mléka, přidáme mleté maso, sůl, pepř , koření do mletého masa a 2 vajíčka, to vše smícháme (když je těsto moc řídké přidáme trochu... více o Plněné rolky z mletého masa
Připravíme si 2 obdélníky alobalu, uprostřed potřeme olejem a rozložíme na kolečka nakrájené brambory. Posypeme kořením a vršíme na kolečka nakrájenou... více o Mňamka i bez masa
Do vývaru z uzeného masa nakrájíme na kostky oloupané, omyté brambory, přidáme sůl, kmín, nakrájený, omytý šťovík a vaříme, dokud nejsou brambory... více o Bílý boršč mojí babičky
Slepici uvaříme, králíka vykostíme, použijeme z něj i játra, srdce a ledvinky. Všechno maso umeleme v masovém strojku nebo v robotu, poté semeleme... více o Exkluzivní sekaná z trojího masa