Do doby, než jej znovu zveřejní, vám nabízíme několik podobných receptů.
Moučkový cukr prosejeme přes jemné sítko. Citronovou šťávu vymačkáme, můžeme ji přelít přes sítko. Do přesátého cukru přidáme horkou vodu a citronovou... více o Základní citronová poleva
V rendlíku přivedeme k varu vodu s olejem a špetkou soli. Jakmile se začne směs vařit, vsypeme mouku. Hmotu důkladně mícháme. Když se přestane lepit... více o Mini věnečky
Ve větším hrnci přiveďte k varu olej s vodou a špetkou soli. Přisypte mouku a míchejte, dokud se těsto neodlepuje ode dna. Sundejte z plamene a za... více o Arašídové věnečky
Do kastrolu dejte mléko, máslo, cukr, sůl a pomalu přiveďte k varu. Jakmile se směs začne vařit, sundejte ji z plotny a najednou vmíchejte všechnu... více o Věnečky s mátovým krémem
Cukr nasypeme do kastrolku a svaříme s vodou na cukerný roztok, do kterého dáme nalámanou čokoládu na vaření (používám nejméně 50-ti procentní). Za... více o Čokoládová poleva se zakysanou smetanou
Nejdříve si připravíme odpalované těsto..tzn. Do hrnce dáme vařit vodu s máslem a špetkou soli. Až začne voda vřít, přidáme pomalu mouku za stálého... více o Věnečky podle Valiky
V kastrůlku rozmícháme na mírném plameni za stálého míchání máslo s mlékem, cukrem, kakaem a pudinkovým práškem (plnější lžíce). Vše necháme krátce... více o Jednoduchá vařená poleva
Všechno dáme do kastrůlku a ve vodní lázni spojíme. Hned zdobíme - rychle tuhne. Pokud chceme světlou barvu, nepřidáváme kakao. Na fotce je krém... více o Kakaová poleva/náplň/krém
Těsto: V hrnci s tlustým dnem přivedeme k varu vodu s olejem a solí. Až se bude voda vařit, přisypeme mouku a za stálého míchání na mírném ohni vaříme... více o Snadné věnečky s polevou
1. Do mléka dáme tuk se špetkou soli a přivedeme k varu. 2. Do vařícího mléka přisypeme mouku, sundáme s ohně, zamícháme a opět za stálého míchání na... více o Odpalované těsto (věnečky, banánky, měchurky)
Cukr přesypeme 2x přes sítko na čaj. Přidáme odměřený bílek a 10 minut poctivě šleháme šlehačem tak dlouho, dokud v polevě nejsou žádné kousky. Poté... více o Bílková poleva na perníčky
Smetanu dáme do hrnce a přivedeme ji k varu. Nalámanou čokoládu nasypeme do mísy a zalijeme ji vařící smetanou. Za stálého míchání necháme čokoládu... více o Výborná čokoládová poleva
1. Smetanu svaříme s cukrem a kakaem. Pak odstavíme z vařiče a přidáme na kousky nalámanou čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda úplně nerozpustí a... více o Mandlové věnečky
Máslo rozpustíme, přidáme sypké ingredience a vodu.Vše důkladně promícháme. Chcete-li polít celou buchtu , polevu si udělejte z větší dávky .... více o Rychlá kakaová poleva
1. Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. Přidáme jemně namleté ořechy a zlehka promícháme. Hmotou naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou. Na... více o Nadýchané pařížské věnečky
Hladkou, lesklou, kávovou polevu si připravíme tak, že do cca 20 dkg moučkového cukru přidáme lžičku oleje, po lžičkách přidáváme silnou kávu i s... více o Kávová poleva
Hladkou, lesklou mocca polevu uděláme tak, že do cca 20 dkg moučkového cukru přidáme lžičku oleje a dle hustoty přimícháváme po lžičkách uvařenou... více o Mocca poleva
Citronovou polevu si umícháme tak, že do cca 20 dkg cukru moučky přidáme malou lžičku oleje a po lžičkách přidáváme přecezenou citronovou šťávu.... více o Lesklá citronová poleva
Cukr s vroucí vodou, rumem a olejem vymícháme na hustou a hladou polevu.... více o Rumová poleva
Na polevu jsou potřeba 2 hrnce, jeden vetší a jeden menší. Do většího si dáme na plotnu vařit vodu a vložíme do něj menší hrnec, tím si uděláme tzv. ... více o Čokoládová poleva II.
Máslo umícháme v misce s kakaem. Na plotně svaříme za stálého míchání na niť vodu a cukr. Až cukr dělá pěkné bubliny a táhne se, je teprve hotový.... více o Vařená čokoládová poleva
Na krém použijeme buď vanilkový nebo kakaový pudink. Máslo (200 gramů) a cukr (dle chuti, cca 3 lžíce) používáme vždy do každého jednoho krému. *... více o Vanilkový a kakaový krém na dorty, řezy, věnečky
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Vymícháme změklé máslo s cukrem a kávou, přidáme žloutky, mouku s práškem do pečiva a vlažnou čokoládu. Vařečkou... více o Vídeňské věnečky II
Čokoládu rozpustíme v horké lázni, poté ji přimícháme do zakysané smetany. Rychle rozšleháme a ihned použijeme na mírně vychladlý moučník. Nejlépe se... více o Jednoduchá čokoládová poleva
U postupu záleží na tom zda používáme vodu nebo mléko či smetanu. Postup s vodou: do kastrolku dáme cukr (pro snadnější tavení přidáváme trošku másla)... více o Karamelová omáčka (poleva)
Smíchat škrob,kakao a část studeného mléka na kašičku, přidat zbytek mléka, cukr, tuk a na horké vodní lázni míchat do zhoustnutí. Rychle potáhnout... více o Sachr dort - poleva
Krupicový cukr roztavíme na karamel, zalijeme mlékem, rozmícháme a povaříme na hladký krém.Do misky prosijeme moučku a po částech přidáváme karamel a... více o Poleva na větrníky
Vodu s tukem dáme vařit a když vře, tak vsypeme mouku a uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Potom vmícháme vejce a na plech vyložený... více o Odpalované věnečky s karamelovou polevou
Smícháme mouku, škrob, přidáme změklou Heru, cukr a kysanou smetanu a stylem patlámo dobře vše propracujeme. Zabalíme do folie (mikrotenový sáček nebo... více o Smetanové věnečky
Moučkový cukr prosejeme do misky, přidáme vodu a horký rozehřátý tuk a třeme do zhoustnutí. Nahrázením části vody jinou přísadou získáme libovolnou... více o Základní poleva - cukrová, bílá
Moučkový cukr prosejeme, přidáme žloutek a třeme, až je poleva lesklá a hladká. Nakonec ji dochutíme několika kapkami citronové šťávy.... více o Žloutková poleva
Mouku nasypeme do rozpuštěného sádla s vodou a soli a stále rychle mícháme, až se vytvoří hmota. Odstavíme hrnec a do vlažné hmoty zašleháme postupně... více o Věnečky
Do vody přidáme pár zrníček soli, smetol a přivedeme do varu. Vmícháme polohrubou mouku a mícháme, dokud se směs nespojí. Necháme vychladnout, občas... více o Věnečky z odpalovaného těsta
Na pánvičce rozpustíme máslo, přidáme cukr a smetanu. Mícháme, počkáme, až poleva začne probublávat, odstavíme. Leje se teplé na dezerty, buchty,... více o Toffee poleva na dezerty
Přísady utřeme a mažeme na ještě vlahou buchtu. Z tohoto množství je na velký plech.... více o Poleva na buchtu Margot i jiné
Těsto: do hrnce nalejeme vodu, přivedeme ji k varu, osolíme, přidáme máslo a necháme rozpustit. Následně přisypeme všechnu mouku, mícháme na mírném... více o Věnečky se žloutkovým krémem
Těsto: olej a vodu svaříme. Přidáme hladkou mouku a upálíme na hustou kaši - nesmí se lepit na vařečku. Po vychladnutí zamícháme 11 vajec. Po... více o Slavnostní věnečky
Vše "zhňácáme", necháme hodinu odležet a pak strojkem děláme na suchý plech tvary. Pokud nemáme strojek, jde to i lisem na česnek.. Necháme v chladu... více o Skvělé kakaové věnečky
Uděláme těsto a dáme klidně do rána do lednice. Potom oddělíme jednu třetinu a z té vyválíme těsto asi 3 mm silné a vykrájíme kolečka 3 cm veliká a... více o Kokosové věnečky
Cukr, žloutky a smetol vymícháme, postupně přidáváme salajku, kterou podle návodu smícháme s horkým mlékem a necháme vykynout, vlejeme do mouky. Z... více o Salajkové věnečky
Všechny ingredience dáme do kastrůlku na sporák a za stálého míchání necháme rozpustit. Nesmí se vařit! Používáme na zdobení dortů atd.... více o Čokoládová poleva na dorty
Z 1/4 cukru uděláme karamel - za stálého míchání zahříváme, až se zabrví do zlatohněda a voní. Pak ho zalijeme vodou, znovu provaříme (pomalu) a pořád... více o Karamelová poleva na větrníky II.
Vše smícháme v hrnci, uvedeme do varu a cca 2 minuty povaříme. Dělám ze 4 dávek najednou, uzavřené v lednici vydrží delší dobu. Mám vyzkoušen 1 týden,... více o Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Poleva: cukr zalejeme horkým mlékem, přidáme šťávu a dobře vyšleháme. Mléka přidat tolik, aby byla poleva hustá. Na tuto polevu se dobře píše.... více o Cukrářský atrament a cukrářská poleva
Z mouky, cukru, vanilkového cukru, másla a vejce vypracujeme těsto a dáme na 1 hodinu do chladničky. Těsto vyválíme silné asi 3 mm a vykrajujeme... více o Nugátovo-oříškové věnečky
Na vál prosijeme mouku, rozdrobíme máslo, přidáme sekané oříšky, cukr, pomerančovou kůru, skořici, hřebíček, vejce, strouhanku a jedlou sodu. Vše... více o Oříškové věnečky s tvořítkem
Mléko s máslem a solí přivedu do varu, stáhnu plamen a najednou vsypu mouku, míchám až z toho vznikne jakoby "knedlík" a dno hrnce zbělá, tak poznáme,... více o Žloutkové věnečky z odpalovaného těsta
Cukr necháme zkaramelizovat, zalijeme mlékem a za stálého míchání rozvaříme. Do misky dáme cukr a postupně přidáváme horký karamel. Vše umícháme v... více o Karamelová poleva - na větrníky
Cukr nasypeme na pánev, pokropíme vodou, dáme na mírný oheň a vařečkou mícháme až se rozpustí a získá zlatavou barvu. Karamel ihned stáhneme z ohně,... více o Karamelová poleva
Ve vodní lázni rozpůstíme tyčinku s 1 polévkovou lžící tuku. Vznikne vynikající čokoládová poleva, která zaručeně utuhne a lehce se rozetírá i do... více o Poleva z "ledových kaštanů"