Šťouchanice z brambor, slaniny a kysaného zelí - recept, návod na uvařeníNa této stránce pro vás vyhledáme všechny recepty na: Šťouchanice z brambor, slaniny a kysaného zelí. Zároveň pro vás hledáme mezi podobnými recepty. |
Šťouchanice z brambor, slaniny a kysaného zelíOloupané brambory uvaříme s kmínem a solí do měkka. V druhém hrnci na sádle zpěníme nakrájený pórek. Přidáme zelí s nakrájeným, oloupaným jablkem a uvaříme taky do měkka.Mezitím vyškvaříme nakrájenou ... Zobrazit recept |
Salát z kysaného zelíOsolené mléko zahříváme v hrnci. Do teplého za stálého míchání pomalu vsypáváme krupici a uvaříme hustou kaši. Do horké vmícháme máslo, cukr a rozlámanou čokoládu, rozmícháme až se všechno rozpustí. Z... Zobrazit recept |
Krémová polévka z brambor a pórkuCibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno. Mrkev pokrájíme na tenká kolečka, dýni na kostičky. V hrnci zahřejeme máslo, přisypeme cibuli, mrkev a pod pokličkou na mírném plameni dusíme asi 15 minut... Zobrazit recept |
Zelí se žampionyTěstoviny uvaříme v dobře osolené vodě a scedíme, hrnek vody ve které se vařily špagety dáme bokem. Na studenou pánev nalijeme olej, přihodíme nadrobno nakrájený česnek a nasekanou feferonku. Zahřejem... Zobrazit recept |
Smažené krokety z brokolice a bramborZapečený pórek s čedarovým dipem může být chutným předkrmem. Když ho doplníme čerstvým pečivem, klidně nahradí i lehkou vegetariánskou večeři. Troubu předehřejeme na 2 stupňů. Pórek důkladně očistíme,... Zobrazit recept |
Dušené zelíGrilovaný halibut a salsa z manga je recept na další chutnou rybu, kterou si můžeme rychle připravit na grilu. Salsa z manga a tmavých rajčátek rybě dodá pikantní lahodnou chuť. Do misky dáme rajčátka... Zobrazit recept |
Pikantní zelíLosos se zázvorem a medem je trochu neobvyklý, ale skvělý recept na přípravu této zdravé ryby. Kombinace zelené cibule, česneku a zázvoru je jedinečná. Sušený česnek, zázvor, nakrájenou zelenou cibulk... Zobrazit recept |
Pomazánka z bramborKoláčky s houbami z listového těsta můžou být nejen předkrmem, ale i hlavním jídlem. Klidně také můžete parmezán nahradit nivou a petržel sušeným tymiánem. Těsto vyválíme na zamoučeném vále na tenčí p... Zobrazit recept |
Polévka z mrkve a sladkých bramborLahodná dýňová polévka vhodná i pro vegetariány. Oloupeme a nakrájíme cibuli a osmahneme. Nařežeme dýni na kostky a nasypeme do hrnce. Zalijeme vývarem a vaříme 2 minut, dokud dýně nezměkne. Rozmixuje... Zobrazit recept |
Šťouchanice z brambor, zelí a slaninyHousky nakrájíme na kostky, opečeme je na rozehřátém oleji za stálého míchání dozlatova a nasypeme do mísy. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a obojí společně krátce o... Zobrazit recept |
Knedlíky z brambor a rohlíků1 Odvažte 6 g mouky a propracujte ji s máslem. Směs vytvarujte do čtverce o síle 1cm a dejte vychladit do lednice.2 Mezitím ze zbylé mouky, soli, smetany, žloutku a 5 ml vody vypracujte těsto hněťte h... Zobrazit recept |
Nákyp z brambor a fenyklu & černá čočka na víně1 Petrželku rozmixujte se 1ml olivového oleje a odložte. V hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje, vsypte cibuli a opékejte asi 8 minut dozlatova. Přidejte 3 stroužky česneku a ještě 3 sekund míc... Zobrazit recept |
Salát z kysaného zelí se salámemFilé nasolíme, opepříme a na oleji na pánvi opečeme. Poté vyjmeme a udržujeme v nádobě teplé. Na použitý olej vložíme nakrájenou jarní cibulku (celou i s natí), a na menší kousky rajčata a chvíli res... Zobrazit recept |
Šťouchanice s hovězím masemJazyky uvaříme v osolené vodě do měkka. Schladíme ve studené vodě a stáhneme. Necháme vychladunout. Kuře vykostíme (nemáte-li zkušenosti, lépe se vykošťuje rozmrzající kuře, které rozřízneme na prsou... Zobrazit recept |
Zelňačka z kysaného zelí pro…Sojový granulát dáme vařit do přiměřeného množství vody spolu s kostkou bujónu. Mezi tím si oloupeme cibuli, nakrájíme na kostičky a na másle necháme zesklovatět. Přidáme trochu mouky, aby nám vznikl... Zobrazit recept |
Polévka z kysaného zelí - dietníVodu s máslem a solí přivedeme do varu, přidáme mouku a mícháme, dokud se těsto nechytá kastrolku - uděláme odpalované těsto. Necháme vychladnout, přidáme vajíčko, promícháme. Malou lžičkou namočenou... Zobrazit recept |
Polévka z kysaného zelíNa másle orestujeme jemně nakrájenou cibuli, celer a mrkev doměkka. Přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a polovinu kuřecího vývaru. Vaříme na mírném ohni 2 minut. V hrnci na polévku smícháme zeleninu... Zobrazit recept |
Zapekanec z kysaného zelí, brambor a uzeného masaPřipravíme si dvě pánve. Do jedné dáme olivový olej (na zeleninu) a do druhé citronový olivový olej (na lososa).Na olivový olej dáme rukou rozmáčknuté a neloupané stroužky česneku a necháme je rozvoně... Zobrazit recept |
Listové taštičky s náplní ze zelí a anglické slaninyVe vodě rozmícháme cukr a droždí, pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme dobře vykynout (asi hodinu).Vykynuté těsto rozdělíme na 8-1 dílků, z každého zformujeme podlouhlý dalamánek... Zobrazit recept |
Teplý salát z brambor, slaniny a rukolySalátovou okurku, hlávkové zelí, cherry rajčátka si nakrájíme na menší kousky.Přidáme jemně nasekanou jarní cibulku a kukuřici (podle sebe, jak kdo má rád).Tuňáka zbavíme štávy a přidáme k zeleninové ... Zobrazit recept |
Karbenátky z brambor a kysaného zelíZ hrubé mouky, žloutku a soli vypracujeme těsto a necháme ho asi hodinu odpočinout.Mezitím si připravíme brambor (oloupat, pokrájet a uvařit).Když jsou brambory uvařené slijeme vodu do jiného hrnce ve... Zobrazit recept |